ks
pórek
nebo nakrájené zelí, celer, kedlubny apod.
sůl
0,50
špetka
glutasol
1
ks
nakládané kapie
Postup přípravy receptu
1
Maso nakrájíme na drobné kostičky, smícháme se sójovou omáčkou, vínem, solamylem a kořením a dáme odležet alespoň na 1/2 hodiny do chladničky.
2
Na pánvi rozehřejeme olej, vložíme připravené maso a drobně nakrájenou cibuli a za stálého míchání opékáme. Když maso zlátne, přidáme na tenká kolečka nakrájený pórek nebo na tenké proužky nakrájené zelí či celer nebo kedlubny. Opečeme ještě asi 3 minuty - podle potřeby podlijeme několika lžícemi vody. Dochutíme podle potřeby solí, sójovou omáčkou nebo glutamanem.
3
Ozdobíme proužky červené papriky a podáváme s rýží a salátem.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
JanaP
|17. 10. 2016 05:28
Vynikající recept, také takové dělám. Nejdříve se mi masa obalovaná v solamylu přisušovala, ale to jsem vyřešila pořízením nové wok pánve (https://www.royaltyline.cz/panve-2/). Od té doby mám s přisušováním jídla ke dnu pánve klid ;-)