Surimi tyčinky pokrájíme nadrobno a dáme do mísy společně s mletým masem, vejcem, zázvorem, škrobovou moučkou, sojovou omáčkou, petrželkou, solí a pepřem. Vše dobře promícháme a z hmoty vytvarujeme mokrou nebo pomaštěnou rukou malé kuličky, které smažíme v rozpáleném oleji dozlatova.
2
Ve velké pánvi nebo kastrolu si na malém množství rozpáleného oleje zprudka osmažíme na nudličky pokrájené zelí. Smažit budeme převážně tu pevnější část, měkčí listnatou si můžeme ponechat třeba na salát, ale při smažení je lepší ta tuhá. Až nám zelí začne zlátnout a je tak akorát na skus, zakapeme ho dle chuti sojovou omáčkou (nešetříme, používáme ji místo soli), případně dochutíme pepřem.
3
Zelí dáme na talíře, na něj masové kuličky a jako přílohu můžeme použít rýži nebo brambory. Osmažené kuličky můžeme také zamíchat do osmaženého zelí a podávat takto.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Irena
|22. 3. 2016 20:36
Přišlo mi to docela zajímavě a tak jsem zkusila. Bylo to teda úplně něco jiného než co běžně děláme a jíme, ale chutnalo nám to hodně.
Linda
|23. 7. 2014 14:36
Bylo to výborný, pochutnali jsme si <:-)
Drahomíra Hlaváčková
|17. 8. 2013 20:11
Byla jsem velmi zvědavá, co z mixu mleté a surimi vytvořím. Experimentuji velmi ráda a nebojím se nových chutí, tak to byla výzva. Musím ale konstatovat, že kuličky byly fakt výborné a ještě s tím zelím, prostě luxus recept, za který můžu jen poděkovat.