• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Čína ze sójového masa
Napište svůj komentář k receptu

Čína ze sójového masa

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Čína ze sójového masa
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      balení sójové kostky
    • 1
      kostka masox
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 2
      lžíce worcestrová omáčka
    • 2
      lžíce sojová omáčka
    • kari
    • paprika - sladká červená
    • pálivá paprika
    • koření na sojové maso
    • 1
      cibule
    • 1
      stroužek česnek
    • 1
      lžička solamyl (bramborový škrob)
    • 2
      lžíce kečup - jemný
    • 1
      lžíce hořčice plnotučná
    • 1
      sklenice uncle - benns omáčka

Postup přípravy receptu

1
Sójové maso naložíme na 20 min do vývaru z masoxu. Ze všech surovin uděláme omáčku, maso vyndáme z vývaru, vymačkáme a naložíme do omáčky. Necháme naložené alespoň půl dne.
2
Na rozpálenou pánev dáme maso a podléváme vývarem, aby se maso nepřipálilo. Maso děláme 30 min (aby bylo měkké) a nakonec přidáme omáčku Uncle Benns.
3
Jako přílohu podáváme rýži nebo hranolky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Chutná čína ze sojového masa

Chutná čína ze sojového masa

Rizoto ze sojového masa

Rizoto ze sojového masa

Dobrota ze sojového suku

Dobrota ze sojového suku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Andrea | 31. 8. 2011 11:04

    Já jsem nepřidala akorát koření na sojové maso a omáčku Uncle-Benns a je to taky dobrý. ;-)

  • CsFrxyUoQrguH aLJVAzLpBMzNYfvtSr | 9. 3. 2008 10:45

    18mqMX <a href="http://fqvqqeiqvtgt.com/">fqvqqeiqvtgt</a>, [url=http://getefftjchfp.com/]getefftjchfp[/url], [link=http://hxqokzdcbjfy.com/]hxqokzdcbjfy[/link], http://kdhqftzrlzcy.com/

  • Jitka Malinová | 16. 11. 2007 09:55

    Katko, používám sojové nudličky na čínu - už se tak dají koupit. Povařím dle návodu, vodu sleju, vymačkám, maso pokrájím na menší kousky. Na trošce oleje si zpěním cibulku, přidám mraženou směs na čínu ( z Penny ), houby, porek, celerovou nať, kari, orientální koření, sůl, kořenící směs ze zdravé výživy, kečup nebo rajčata. Podusím, podleju vodou a ke konci přidám sojové maso. Udělám víc sosu, aby se mohl vsáknout do masa. Uvařenou rýži rovnou zamíchám do směsi a podávám s čerstvou zeleninou.

  • Anonym | 15. 11. 2007 22:02

    A co kdybyste to zkusila prostě bez toho masoxu a worčestru a sojové omáčky a Uncle Bens? (Ono stačí docela obyčejná kořenová zelenina + cibule + zeleninová nať)

  • kateřina | 15. 11. 2007 17:12

    Tak to bych se taky ráda zeptala, čím se dá chutit sojové maso, aby to bylo bez glutamátu. Jsem nyní těhotná a už delší čas mám velkou chuť na sojovou čínu, ale pořád mě odrazují tuny Eček v masoxu a sojové omáčce. Budu vděčná za jakýkoliv typ. Díky

  • Martina Marťásek | 1. 11. 2007 17:54

    Radko , omáček Uncle Benns je víc druhů - nevím zda ta sladkokyselá byla nejvhodnější . Nicméně , já bych asi nepřidávala ten kečup ani hořčici - šla bych více do klasické Číny . Taky mi více chutná sójové upravené s masem - třeba půl na půl , ale pokud jste vegetariánka , tak to pro Vás neplatí . A jinak , on ten bambus každému "nevoní" , pokud na něj nejste zvyklá , tak Vás nejspíš potrápil ten .

  • Radka Chmelova | 1. 11. 2007 17:29

    ten predchadzajuci komentar, to som bola ja, zrejme ma odhlasilo, kym som varila :(

  • Anonym | 1. 11. 2007 17:22

    Uvarila som to. Nieco som urobila istotne zle. Asi som kupila nespravnu omacku (kupila som sladko kyslu). Alebo som tam nemala davat ten bambus. Ale chuti to prapodivne :(

  • Jitka Malinová | 1. 11. 2007 11:32

    Radko, i já si sojové maso připravuju bez masoxu i bez sojové omáčky a věřte mi, jde to krásně dochutit. Vařím si ho proto, že patří do zdravé výživy, né proto, že nejím maso. Snažím se vynechat ze svého jídelníčka veškerá dochucovadla, která obsahují glutamát sodný.

  • Radka Chmelova | 1. 11. 2007 10:35

    Dnes sa to chystam uvarit.Pan Anonym, ktory je tak hrdy na svoje nazory, ze sa pod ne ani nepodpisal, toto je cina, takze do nej ide masox, aj sojova omacka, keby to bolo sojove maso v paradajkovej omacke, zrejme by o soji nebola ani rec. zaplatpanboh, ze nevarite mne, musi to byt blivajs bez chuti.

  • Annalise | 27. 5. 2007 10:36

    Trošku jsem si upravila množství kečupu, hořčice a česneku a ňamka je na světě! JInak pane "Anonyme", byla bych moc ráda, kdybyste mě zasvětil do tajemství zdravě připravené sójy. Máte zde nějaký recept? Děkuji

  • Erwin | 21. 11. 2004 11:32

    Hmmm, pan Zdravý Rozum je gurmán, ale když už sóju degradujete na náhražku masa, nezapomínejte, ze to může být také náhražka pro svoji výhodnější cenu a ne pouze pro lidi, kterým se zželelo prasátek. Jinak zkuste si jí někdy alespoň zalít vodou, z toho křupání za syrova musí dost bolet zuby.

  • Anonym | 21. 4. 2004 10:29

    Dovolte mi malou kritiku. Když už vařím sojové maso, tak ho rozhodně nemáčím v masoxu a připravím ho bez živočistných aditiv, aby dostál svého významu-tedy nahradit maso. A rozhodně ho po 20ti minutovém dušení nebudu ještě umrtnovat v sojové omáčce- to je snad určeno jen kuřákům, co už ztratili veškeré chuťové pohárky! Pokud neumíte soju připravit jinak než louhováním v masoxu a přidáním tuny soj.omáčky, pak je mi Vás upřímně líto. S pozdravem zdravý rozum..:-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Oběd Večeře Vaření Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Hořčice plnotučná Kari Kečup - jemný Koření na sojové maso Masox Pálivá paprika Paprika - sladká Rostlinný olej Sojová omáčka Sójové kostky Solamyl (bramborový škrob) Uncle - Benns omáčka Worcestrová omáčka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohové řezy sypané

Tvarohové řezy sypané

Čočkový salát se zelím

Čočkový salát se zelím

Francouzská bramboračka

Francouzská bramboračka

Tvarohová pomazánka extra

Tvarohová pomazánka extra

DIA vánočka II.

DIA vánočka II.

Dia roláda

Dia roláda

Brownies cupcake

Brownies cupcake

Cuketové nudle

Cuketové nudle

Sirup z rybízové šťávy

Sirup z rybízové šťávy

Doporučujeme

Zapečená kuřecí prsa

Zapečená kuřecí prsa

45 minut
Tudelská zeleninová polévka

Tudelská zeleninová polévka

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

125
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
78
Buřty na pivě
Buřty na pivě
65
Skvělý domácí kváskový chleba
Skvělý domácí kváskový…
63
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
44
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…

Zajímavé články

Nejzdravější zeleninu na světě si můžete vypěstovat sami doma. Seznamte se s řeřichou potoční
Nejzdravější zeleninu na světě si můžete…
Jan Saudek slaví narozeniny: Ochutnejte jeho oblíbené těstoviny, které dodají mužnost
Jan Saudek slaví narozeniny: Ochutnejte jeho…
7 zlozvyků našich babiček. Tyhle věci v kuchyni určitě nedělejte!
7 zlozvyků našich babiček. Tyhle věci v kuchyni…
Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5 večeří, které stihnete do 30 minut
Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5…
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody, proč si ji právě teď vychutnat, plus sladké recepty
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody,…
AHA.cz Bolestivé přiznání Korduly Stropnické! Kruté dětství

Bolestivé přiznání Korduly Stropnické! Kruté dětství

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Blesk pro ženy Tenhle trend ocení zejména zralé ženy! Barva, která omladí, je ultra hitem

Tenhle trend ocení zejména zralé ženy! Barva, která omladí, je ultra hitem

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Survivor plný zvratů: Osudná zrada přítele!

Survivor plný zvratů: Osudná zrada přítele!

SportRevue.cz FOTO: Kdo má nejhezčí babu ve finské lize? Kokainový hříšník Jori Lehterä

FOTO: Kdo má nejhezčí babu ve finské lize? Kokainový hříšník Jori Lehterä

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která jen tak neodpouštějí! Je mezi nimi i to vaše?

5 znamení zvěrokruhu, která jen tak neodpouštějí! Je mezi nimi i to vaše?

  • Recepty.cz
  • Čína ze sójového masa
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact