Já jsem nepřidala akorát koření na sojové maso a omáčku Uncle-Benns a je to taky dobrý. ;-)
18mqMX <a href="http://fqvqqeiqvtgt.com/">fqvqqeiqvtgt</a>, [url=http://getefftjchfp.com/]getefftjchfp[/url], [link=http://hxqokzdcbjfy.com/]hxqokzdcbjfy[/link], http://kdhqftzrlzcy.com/
Katko, používám sojové nudličky na čínu - už se tak dají koupit. Povařím dle návodu, vodu sleju, vymačkám, maso pokrájím na menší kousky. Na trošce oleje si zpěním cibulku, přidám mraženou směs na čínu ( z Penny ), houby, porek, celerovou nať, kari, orientální koření, sůl, kořenící směs ze zdravé výživy, kečup nebo rajčata. Podusím, podleju vodou a ke konci přidám sojové maso. Udělám víc sosu, aby se mohl vsáknout do masa. Uvařenou rýži rovnou zamíchám do směsi a podávám s čerstvou zeleninou.
A co kdybyste to zkusila prostě bez toho masoxu a worčestru a sojové omáčky a Uncle Bens? (Ono stačí docela obyčejná kořenová zelenina + cibule + zeleninová nať)
Tak to bych se taky ráda zeptala, čím se dá chutit sojové maso, aby to bylo bez glutamátu. Jsem nyní těhotná a už delší čas mám velkou chuť na sojovou čínu, ale pořád mě odrazují tuny Eček v masoxu a sojové omáčce. Budu vděčná za jakýkoliv typ. Díky
Radko , omáček Uncle Benns je víc druhů - nevím zda ta sladkokyselá byla nejvhodnější . Nicméně , já bych asi nepřidávala ten kečup ani hořčici - šla bych více do klasické Číny . Taky mi více chutná sójové upravené s masem - třeba půl na půl , ale pokud jste vegetariánka , tak to pro Vás neplatí . A jinak , on ten bambus každému "nevoní" , pokud na něj nejste zvyklá , tak Vás nejspíš potrápil ten .
ten predchadzajuci komentar, to som bola ja, zrejme ma odhlasilo, kym som varila :(
Uvarila som to. Nieco som urobila istotne zle. Asi som kupila nespravnu omacku (kupila som sladko kyslu). Alebo som tam nemala davat ten bambus. Ale chuti to prapodivne :(
Radko, i já si sojové maso připravuju bez masoxu i bez sojové omáčky a věřte mi, jde to krásně dochutit. Vařím si ho proto, že patří do zdravé výživy, né proto, že nejím maso. Snažím se vynechat ze svého jídelníčka veškerá dochucovadla, která obsahují glutamát sodný.
Dnes sa to chystam uvarit.Pan Anonym, ktory je tak hrdy na svoje nazory, ze sa pod ne ani nepodpisal, toto je cina, takze do nej ide masox, aj sojova omacka, keby to bolo sojove maso v paradajkovej omacke, zrejme by o soji nebola ani rec. zaplatpanboh, ze nevarite mne, musi to byt blivajs bez chuti.
Trošku jsem si upravila množství kečupu, hořčice a česneku a ňamka je na světě! JInak pane "Anonyme", byla bych moc ráda, kdybyste mě zasvětil do tajemství zdravě připravené sójy. Máte zde nějaký recept? Děkuji
Hmmm, pan Zdravý Rozum je gurmán, ale když už sóju degradujete na náhražku masa, nezapomínejte, ze to může být také náhražka pro svoji výhodnější cenu a ne pouze pro lidi, kterým se zželelo prasátek. Jinak zkuste si jí někdy alespoň zalít vodou, z toho křupání za syrova musí dost bolet zuby.
Dovolte mi malou kritiku. Když už vařím sojové maso, tak ho rozhodně nemáčím v masoxu a připravím ho bez živočistných aditiv, aby dostál svého významu-tedy nahradit maso. A rozhodně ho po 20ti minutovém dušení nebudu ještě umrtnovat v sojové omáčce- to je snad určeno jen kuřákům, co už ztratili veškeré chuťové pohárky! Pokud neumíte soju připravit jinak než louhováním v masoxu a přidáním tuny soj.omáčky, pak je mi Vás upřímně líto. S pozdravem zdravý rozum..:-)