lžíce
sladká sojová omáčka
může být i sladkokyselá
1
lžíce
tmavá sojová omáčka
2
lžička
worcestrová omáčka
2
lžíce
olivový olej
50
g
zázvor
1
ks
paprika
10
ks
cherry rajčátka
čínské zelí
pórek
1
ks
vejce
solamyl (bramborový škrob)
pepř mletý
sůl
Postup přípravy receptu
1
Maso nakrájejte na větší kostičky.
2
Rozšlehejte vejce a přidejte solamyl, aby Vám vzniklo takové těstíčko (hustá konzistence).
3
Přidejte maso, osolte a opepřte, nejlépe čerstvě mletým, vícebarevným. Vše dobře promíchejte, dejte do lednice a nechte alespoň 15 minut odpočívat.
4
Mezitím si připravte vše ostatní. Krájejte úplně rustikálně, papriku na kostky či nudličky, porék a čínské zelí na širší nudličky, cherry rajčátka stačí překrojit napůl.
5
Vytáhněte maso z lednice a dejte vařit rýži na al dente. Můžete do ní dle chutí přidat i kari, ale pozor na jeho výraznost, která může přebít ostatní vůně a chutě.
6
V největší nepřilnavé pánvi co najdete, nejlépe ve wok pánvi, si rozpalte (čím vyšší teplota, tím lépe) olivový olej a orestujte na něm zázvor.
7
Přidejte maso, promíchejte, nechte jej chvilku zatáhnout a vložte ochucovadla, tedy sojóvé omáčky a worchester a za stálého míchání smažte cca 10 minut.
8
Nyní můžete postupně přidávat zeleninu, nejdříve papriku, čínské zelí a pórek, chvíli promíchávejte a na závěr přidejte rajčátka a přiklopte pokličkou, aby se uvolněné šťávy nevypařily.
9
Zhruba po 5 minutách by mělo být vše prohřáté a můžete servírovat.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Míša
|4. 9. 2016 13:35
Výborné,dokonce chutnalo i synkovi,který má mlsnou hubu až běda ;-) .
denča
|22. 4. 2015 17:27
:-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D
Berusnice
|17. 2. 2015 13:18
Chuťově velmi dobré, místo zázvoru jsem akorát dala mletý sušený a udělala více šťávy (voda se solamylem) kvůli dětem a i kvůli nim maličko přisladila.