lžíce
smetana na vaření
2-3 lžíce, podle množství a chuti
Postup přípravy receptu
1
Nakrájenou cibulku osmahneme na pánvičce dozlatova a přidáme nakrájené kuřecí prsní řízky. Mícháme. Necháme chvíli podusit ve vlastní šťávě, ale kontrolujeme, aby se nám to nepřipálilo. Asi po 5 minutách zlehka oslíme, opepříme a přidáme kari koření, vše podle chuti (musíte vyzkoušet, ale radši méně než více). Přilejeme trochu horké vody a necháme tak 10 minut podusit (občas promícháme). Poté přidáme nakrájená rajčata a papriku, zamícháme.
2
Maso nikdy nesmí být úplně pod vodou, necháváme vždy vody jen minimálně, tak do poloviny výšky masa, občas dolejeme, pokud je vody málo. Znovu necháme podusit asi 10 minut, občas promícháme. Zkusíme, jestli je maso měkké, pokud ne, necháme ještě dusit. Ochutnáme a dochutíme. Přidáme trochu smetany na vaření a zamícháme. Povaříme ještě 3 minuty a máme hotovo.
3
Podáváme za tepla s rýží.
4
**PŘIBLIŽNÁ CENA TOHOTO JÍDLA PRO DVĚ OSOBY JE 60Kč**
Ano, snadná příprava, výborný výsledek. Děkuji za inspiraci!
little boy in big world
|2. 1. 2012 14:19
zdravím, jsem uplný začátečník ve vaření, začal jsem bydlet sám, a tenhle recept jsem zvládl v pohodě, jenom jsem si ho trochu vylepšil a přidal chilli omáčku a sójovou omáčku, jako přilohu basmati rýži, a bylo to uplně božské :) děkuji za recept....
PS: dal jsem za to 15 liber, což není rozhodně 60 kč ale i tak díky :D