bambusové výhonky
plátky, tak půl sklenice (bez vody)
1
ks
cibule
větší
2
ks
mrkev
větší
Postup přípravy receptu
1
Prsní řízky nakrájíme na nudličky, které je dobré lehce obalit ve škrobu, případně mouce. Mrkev nakrájíme na tenká kolečka, pórek také. Cibuli na osminky a oddělíme jednotlivé vrstvy.
2
Nachystáme si vše, co bude potřeba, k plotně, neboť čína je rychlý způsob vaření a není čas odbíhat. Takže WOK, olej, omáčky, vodu, med - vše k ruce.
3
WOK rozpálíme na největším plameni nasucho, až začne stoupat dým, přidáme jednu lžíci arašídového oleje. Po chviličce přidáme nakrájené maso a za nepřetržitého míchání smažíme, až je krásně ze všech stran bílé. Dáme bokem na talíř.
4
Do WOKU dáme opět lžíci ar. oleje a po chvilce vhodíme cibuli a neustále mícháme cca 1 minutu, cibule bude nahnědlá. Přidáme mrkev, bambusové výhonky - plátky, pórek a přidáme střik vody. Na to max. lžíci světlé sójové omáčky, stejně tak tmavé sójové omáčky, lžíci ústřicové omáčky, 2 střiky rybí omáčky, lžičku sambal oeleku a lžičku medu. Pořádně promícháme a dáme stranou.
5
Čínské nudle lehce povaříme v NEosolené vodě, tak 5 minut (neřídit se dle návodu na obalu), poté scedíme.
6
WOK vypláchneme, vytřeme papírovou utěrkou. Opět nasucho rozpálíme. Přidáme lžíci ar. oleje a po chvíli přidáme nudle. Neustále mícháme, prohazujeme, obracíme, aby byly ze všech stran osmažené, cca 3 minutky. Poté přidáme střik vody, přidáme směs a maso, promícháme a servírujeme.
7
(Je možné samozřejmě nepoužít ústřicovou a rybí omáčku, pokud nemáte, nechcete kupovat, když neznáte, nebo ji nemáte rádi. Stejně tak je možné sambal oelek a med nahradit sladkou čili omáčkou.)