Na olej dáme pomleté maso, 1/2 pokrájeného pórku, žampiony malinko osolíme, popepříme a přidáme čubricu a necháme dusit. Když je potřeba podlijeme trochou vody. Když je maso skoro hotové, přidáme druhou půlku pórku a na plátky nakrájený česnek a necháme dodělat. Nakonec dochutíme ústřicovou omáčkou a solí. Pokud budete chtít víc šťávy, zahustí se škrobovou moučkou rozmíchanou ve vodě. Nechá se krátce povařit.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Jana H.
|25. 6. 2006 19:24
Čubrica oblíbená směs balkánské kuchyně. Základ tvoří hlavně mletá sušená saturejka a pískavice - řecké seno. Čubrica je určena na rožněné pokrmy, zvláště z mletého masa, ale i do všech pokrmů balkánské kuchyně jako džuveč, musaka, kebab, zapékané směsi zeleniny a masa, do hustých zeleninových polévek (čorba). Lze ji též použít k ochucení slaných tvarohových pomazánek, na sýr (zejména ovčí), na plátky slaniny, chléb s máslem či sádlem, do luštěninových, zvláště fazolových pokrmů.Obsahujesaturejka, pískavice, libeček, celer, kukuřičná mouka, sůl (30 %).