Kuřecí maso nakrájíme na velmi tenké plátky asi 5 cm dlouhé. Dáme do misky, osolíme a opepříme. Přidáme na větší kusy nakrájenou cibuli, česnek a papriku. Zalijeme oliv. olejem, sojovou omáčkou a worcesterem dle chuti, pak přidáme škrob aby směs zhoustla (směs oku ani nosu nelíbivá) a necháme do druhého dne odležet.
2
Na hodně rozpálený olej dáme směs a zprudka orestujeme. Maso by se mělo hned zkroutit, přidáme mrkev předem povařenou na zkus, mandle nakrájené nadrobno a předem rozehřátou čínskou zeleninu, popřípadě dle chuti další cibuli a česnek.
3
Příprava trvá velmi krátce, asi 10 minut. Podáváme s rýží.
Zkusila jsem dnes čínu takto, chuťově byla moc dobrá, ale přesto se asi vrátím ke svému osvědčenému způsobu, že maso nenakládám, hodím na rozpálenou pánev a zaliju sojovou omáčkou, okořením a pak přidám zeleninu. chutná stejně a je to přece jen trochu rychlejší. a taky raději dělám ze syrové zeleniny, nevím zda všechny, ale co jsem asi dvakrát koupila mraženou čínskou zeleninu, byla nakrájená hrozně na jemno a na pánvi z toho pak byla taková hmota, ikdyž jsem to v ní měla jen chvilku. ale chuťově opravdu moc dobré.