Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Na rozpáleném oleji osmažíme oloupanou a nakrájenou cibuli. Pak přidáme šunku nakrájenou na kostičky, po krátkém osmahnutí přidáme buráky. Necháme za občasného promíchání smažit. Na to přidáme žampiony a sůl, necháme žampiony vydusit, pokud se jídlo připaluje, podlijeme trochou vody.
2
Až jsou žampiony skoro podušené, dochutíme provensálským kořením a podravkou dle chuti. Ke konci přidáme zakysanou smetanu, promícháme, prohřejeme a necháme popř. trochu vydusit. Jako příloha rýže, popř. můžeme použít i ke kuřecím steakům.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Dana Picková
|21. 4. 2010 09:00
Máš pravdu, Jarko, podobá se to "bílému vraníkovi". Mám pocit, že v Čechách se jako "čína" označuje cokoliv, v čem je maso nakrájené na kousíčky, a může to být klidně i buřt.
Klára Keselyova
|19. 4. 2010 19:59
Miesto šampionov sa môže použiť aj hliva ustricová?
Jarka O.
|19. 4. 2010 13:18
No jo, jsou tam buráky a je to rychle osmahnuté, tak proto asi "čína" :-( Co na tom, že Čína a Provence k sobě má hodně daleko ;-) Ladio, provensálské koření Ti nestačí? :-D
Ladia -
|19. 4. 2010 09:05
Když po provensálsku chybí mi tam česnek a rajčata.