• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Čína po provensálsku a fantazie
Napište svůj komentář k receptu

Čína po provensálsku a fantazie

autor: Margareta
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Čína po provensálsku a fantazie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 150
      g šunka
    • 30
      žampiony
    • 2
      ks cibule
    • 2
      hrst arašídy 1 - 2
    • 1
      balení zakysaná smetana
    • provensálské koření
    • podravka Či podobné dochucovadlo
    • sůl
    • rostlinný olej

Postup přípravy receptu

1
Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Na rozpáleném oleji osmažíme oloupanou a nakrájenou cibuli. Pak přidáme šunku nakrájenou na kostičky, po krátkém osmahnutí přidáme buráky. Necháme za občasného promíchání smažit. Na to přidáme žampiony a sůl, necháme žampiony vydusit, pokud se jídlo připaluje, podlijeme trochou vody.
2
Až jsou žampiony skoro podušené, dochutíme provensálským kořením a podravkou dle chuti. Ke konci přidáme zakysanou smetanu, promícháme, prohřejeme a necháme popř. trochu vydusit. Jako příloha rýže, popř. můžeme použít i ke kuřecím steakům.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Žloutková fantazie

Žloutková fantazie

Bezlepková perníková fantazie

Bezlepková perníková fantazie

Kuřecí prsíčka po provensálsku

Kuřecí prsíčka po provensálsku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Dana Picková | 21. 4. 2010 09:00

    Máš pravdu, Jarko, podobá se to "bílému vraníkovi". Mám pocit, že v Čechách se jako "čína" označuje cokoliv, v čem je maso nakrájené na kousíčky, a může to být klidně i buřt.

  • Klára Keselyova | 19. 4. 2010 19:59

    Miesto šampionov sa môže použiť aj hliva ustricová?

  • Jarka O. | 19. 4. 2010 13:18

    No jo, jsou tam buráky a je to rychle osmahnuté, tak proto asi "čína" :-( Co na tom, že Čína a Provence k sobě má hodně daleko ;-) Ladio, provensálské koření Ti nestačí? :-D

  • Ladia - | 19. 4. 2010 09:05

    Když po provensálsku chybí mi tam česnek a rajčata.

  • Jarka O. | 19. 4. 2010 07:46

    Název zní hodně srandovně :-D

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Uzeniny & mleté maso
Maso Uzeniny Oběd Večeře Pozdní večeře Smažení Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Arašídy Cibule Podravka Provensálské koření Rostlinný olej Sůl Šunka Zakysaná smetana Žampiony
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Papriky plněné hermelínem

Papriky plněné hermelínem

Vepřové plátky pana nadlesního

Vepřové plátky pana nadlesního

Květáková polévka s krupicí a vejci

Květáková polévka s krupicí a vejci

Vanilkové rohlíčky

Vanilkové rohlíčky

Pečené kuře na zelí s medem

Pečené kuře na zelí s medem

Kakaové sušenky z ovesných vloček

Kakaové sušenky z ovesných vloček

Báječný hruškový (jablečný) koláč s tvarohem

Báječný hruškový (jablečný) koláč s…

Banánové vafle s javorovým sirupem

Banánové vafle s javorovým sirupem

Zapečené palačinky s masem a zeleninou

Zapečené palačinky s masem a zeleninou

Doporučujeme

30 minut
Tortilla wrap s lilkem a halloumi

Tortilla wrap s lilkem a halloumi

30 minut
Meruňková zavařenina s vanilkou

Meruňková zavařenina s vanilkou

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Lehký levandulový sirup

Lehký levandulový sirup

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

45 minut
Meruňkové knedlíky s marcipánem

Meruňkové knedlíky s marcipánem

40 minut
Pečený květák s uzenou paprikou

Pečený květák s uzenou paprikou

55 minut
Višňový koláč s čokoládou

Višňový koláč s čokoládou

60 minut
Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

Poslední sledované recepty

77
Meruňková marmeláda (džem)
Meruňková marmeláda …
53
Dýňová tortila
Dýňová tortila
53
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
50
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
49
Meruňkové knedlíky - kynuté
Meruňkové knedlíky -…

Zajímavé články

9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně a vaše tělo vám poděkuje
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně…
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel, která vám připomenou prázdniny na venkově
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel,…
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek, které oceníte nejen o letních prázdninách
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek,…
Superpotravina týdne: Okurka. 6 dobrých důvodů, proč ji jíst každý den, plus svěží recepty
Superpotravina týdne: Okurka. 6 dobrých důvodů,…
Maminka tří dětí vyrábí nádherné jedlé kytice z cupcakes. Všechno se naučila úplně sama!
Maminka tří dětí vyrábí nádherné jedlé kytice z…
AHA.cz Manželství Brzobohatých v troskách? Ondřej už toká s jinou

Manželství Brzobohatých v troskách? Ondřej už toká s jinou

Mimibazar Červený a černý rybíz: Dva klenoty vaší zahrady plné zdraví a chuti

Červený a černý rybíz: Dva klenoty vaší zahrady plné zdraví a chuti

Dáma.cz Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Blesk pro ženy Exotická party ve Varech: Kdo si za nejdivočejší model zaslouží jedničku?

Exotická party ve Varech: Kdo si za nejdivočejší model zaslouží jedničku?

Ženy.cz Když se o muže dělíte s jinou: Jak poznat, že randíte s mamánkem?

Když se o muže dělíte s jinou: Jak poznat, že randíte s mamánkem?

Blesk.cz Expřítel Anny K. Vartecký slavil 55: Kam zmizela jeho Martinka?

Expřítel Anny K. Vartecký slavil 55: Kam zmizela jeho Martinka?

SportRevue.cz Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Úplněk v Kozorohu přinese zásadní rozhodnutí týkající se kariéry, životních cílů a poslání

Úplněk v Kozorohu přinese zásadní rozhodnutí týkající se kariéry, životních cílů a poslání

  • Recepty.cz
  • Čína po provensálsku a fantazie
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact