Předem uvaříme ve vodě oříšky s mandlemi do změknutí. Kuřecí maso nakrájíme na malé kostičky. Hlubokou pánev rozpálíme s olejem, přidáme nakrájený pórek a maso obalené v solamylu zprudka osmahneme ze všech stran (stálým mícháním), aby neunikla šťáva.
2
Nebo sójové kostky dle návodu uvaříme den předem ve slané vodě (+ koření na maso, sójovka apod.), vymačkáme přebytečnou vodu, obalíme v solamylu, přidáme sójovou omáčku a koření na čínu a necháme do 2. dne odležet.
3
<BR>Potom jako kuřecí maso stejným způsobem osmahneme na pánvi. Po osmahnutí (maso, nebo sója) rozklepneme do pánve vejce, zamícháme, přidáme mraženou zeleninu, oříšky s mandlemi, koření na čínu, worchestr, sój. omáčku a pod pokličkou krátce podusíme.
4
Na konci vaření přidáme 2 polévkové lžíce medu a na špičku nože glutasol. Odstavíme z plotny a důkladně promícháme.
5
<BR>Příloha: dáme vařit rýži v osolené vodě s 1/2 cibule, do které jsme zapíchli 2 hřebíčky. Mezitím na pánvičce osmahneme na tekuté ramě vlasové nudle a mícháme do zhnědnutí. Tyto pak zamícháme do uvařené rýže. K hotovému pokrmu podáváme na stůl zeleninový salát dle vlastního výběru.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Michaela Gruberova
|15. 9. 2009 15:36
Dělala jsem to bez glutasolu a bylo to skvělé.Moc nám chutnalo
bonowox
|11. 3. 2007 13:04
fakt dobry
Anonym
|10. 10. 2006 13:46
to je na dlouho
Lenka K.
|25. 6. 2005 20:34
Opravdu je nutné přidávat glutasol? Osobně se této látce vyhýbám a ptám se: nešlo by to bez zvýrazňovače chuti? Vždyť i tak je v tomto receptu mnoho ingrediencí, které by měly zajistit výbornou chuť.