kuřecí maso
prsa ( vykostěná stehna nebo vepřová kýta)
cibule
houby
sojová omáčka
worcestrová omáčka
sůl
pepř mletý
koření - čína
rostlinný olej
čínské nudle
(Prodává je kdejaký vietnamec)
Postup přípravy receptu
1
Maso nakrájíme na drobné kousky, rozpálíme olej, zpěníme cibulku, přidáme maso, houby a osmažíme, osolíme, opepříme, okořeníme, přidáme sojovku a worchestr. Zvlášť si uvaříme nudle dle návodu, scedíme a přidáme k masu a osmažíme. Dle chuti můžeme přidat koření.
2
Rychlovka, která je moc dobrá. Můžete dle fantazie přidat zeleninu či co doma najdete, ale pak už je to "klasika" čína.
Snažila jsem se dělat čínu podle hodně receptů, ale jako začátečníkovi se mi jich dobře povedlo jenom pár.. a tahle připomínala tu z restaurace chutí nejvíce! :-) Moc dobrá a rychlá.. i na moje šnečí tepmo.. :D
Jakub Bakalár ("bakalarjakub@gmail.com)
|5. 7. 2011 16:10
Recept nic moc. Ale ten dodatek Čínské nudle
(Prodává je kdejaký vietnamec) - je vážně ubohý. Tady za to se stydte :)
Anonym
|25. 11. 2007 09:51
Asi bych to nenazývala "čínou", protože s čínou to má společné snad jen to pokrájení na kousky.
Anonym
|24. 11. 2007 21:50
kritizovat umi kazdy... ja to delam podobne ;)
Bea
|21. 11. 2007 14:42
V Číne sa síce Worchester bežne predáva, ale neviem neviem, do ktorého jedla ho pridávajú, pán Kamil má pravdu, a navyše, najprv treba osmahnúť mäso - po častiach, rýchlo vo woku, zvyknem ho odkladať do sita, prebytočný olej steká do misky, a v oleji, čo zostane vo woku rýchlo opražím zeleninu - /papriku,cesnak,cibuľu, pór, samozrejme zázvor a čo kto chce a do toho späť vkladám mäso a prelievam omáčkou - podľa receptu, u nás sa zvyčajne varí čína "naopak", teda najprv cibuľa atd., čo sa v/u názvu týka, každá čína je rýchla, vyžaduje rýchle varenie, ale príprava jedla trvá troška dlhšie - všetko treba patrične nasekať, nakrájať na čo najmenšie a najtenšie kúsky...to je niekedy kameň úrazu, najmä, keď sa pripravuje obed s viacerými druhmi mäsa - číňan málokedy je len jedno jedlo, vždy musí byť najmenej toľko druhov, koľko je spolustolovníkov, ináč prajem všetkým veľa chuti nielen do jedla ale aj do prípravy /a bez woku nech to nikto ani neskúša, variť v panvici je to trápenie/
Kamil Krybus
|20. 11. 2007 16:04
Jako v minulých receptech na čínu připomínám, že chuti velice prospěje česnek a zázvor a anglickou omáčku worchestr, pokud by si to chuť vyžadovala, bych každopádně nahradil ústřicovou omáčkou. Lucinko, příště to zkus, uvidíš, že tě tato úprava nezklame.