• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Cikánský guláš III.
Napište svůj komentář k receptu

Cikánský guláš III.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Cikánský guláš III.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g vepřové maso případně hovězí, skopové či krůtí stehna
    • 150
      g klobása nejlépe paprikové nebo jiná uzenina
    • 100
      g špek nebo slanina
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 4
      ks cibule větší
    • 2
      stroužek česnek
    • směs koření - maďarský guláš
    • 500
      g brambory
    • sůl
    • 2
      ks paprika červená a zelená
    • 3
      ks rajčata
    • 2
      ks nakládané okurky ve sladkokyselém nálevu
    • 1
      lžíce kečup - jemný
    • jíška na zahuštění
    • tmavý chléb jako příloha

Postup přípravy receptu

1
Na oleji opečeme nadrobno nakrájenou slaninu. Když slanina zesklovatí, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a na plátky nakrájené stroužky česneku. Zpěníme a když začne cibule zlátnout, zasypeme rovnoměrně kořenící směsi "Maďarský guláš". Opatrně ještě chvíli restujeme do ztmavnutí.
2
Přidáme na kostičky nakrájené vepřové maso. Maso za stálého míchání opékáme a ode dna pečlivě seškrabujeme nánosy až do úplného vysmahnutí šťávy. Podlijeme asi 500 ml vody a dále dusíme maso až do změknutí (v tlakovém hrnci - cca 15 minut.).
3
Guláš doplníme horkou vodou do jednoho litru, přivedeme k varu, osolíme a postupně přidáváme na kolečka nakrájené klobásy, oloupané a na kostičky nakrájené brambory, na proužky nakrájenou čerstvou papriku, nakrájená rajská jablíčka a na kolečka nakrájené okurky. Vaříme ještě na mírném ohni (cca 10 - 15 minut), až jsou brambory měkké.
4
Pokrm zjemníme kečupem (sladkým nebo ostrým) a dle potřeby naředíme vodou nebo zahustíme tmavší jíškou. Dochutíme solí a cayenským pepřem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Houbový guláš III.

Houbový guláš III.

Bramborový guláš III.

Bramborový guláš III.

Segedínský guláš III.

Segedínský guláš III.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Cibule Jíška Kečup - jemný Klobása Nakládané okurky Paprika Rajčata Rostlinný olej Směs koření - Maďarský guláš Špek Sůl Tmavý chléb Vepřové maso
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Těstoviny s houbami

Těstoviny s houbami

Kotlety na smetaně II.

Kotlety na smetaně II.

Rychlé jednoduché rizoto

Rychlé jednoduché rizoto

Tartiflette - pochoutka ze Savojska

Tartiflette - pochoutka ze Savojska

Špenátový závin se špenátem, slaninou a sýrem

Špenátový závin se špenátem, slaninou…

Cheesecake III.

Cheesecake III.

Club Sandwich

Club Sandwich

Bruselské hovězí - minutka

Bruselské hovězí - minutka

Česnekovo-zázvorový dip (zálivka)

Česnekovo-zázvorový dip (zálivka)

Doporučujeme

20 minut
Salát s quinoou a sýrem halloumi

Salát s quinoou a sýrem halloumi

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

226
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
184
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše
91
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
88
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
54
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…

Zajímavé články

Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický návod, jak ho vybrat, opéct i ochutit
Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický…
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět, od samosběru až po dokonalou bublaninu nebo džem
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět…
Závin z listového těsta: Zkuste 6 nejlepších sladkých náplní
Závin z listového těsta: Zkuste 6 nejlepších…
Saláty do sklenice: Oběd do práce i jídlo na cesty, které vás bude bavit
Saláty do sklenice: Oběd do práce i jídlo na…
Marinády na kuřecí křídla, díky kterým bude maso křehké a šťavnaté: S medem, jogurtem nebo citrusy
Marinády na kuřecí křídla, díky kterým bude maso…
AHA.cz Sousedé Šafránkové a Abrháma v šoku: Zneuctěné památeční místo

Sousedé Šafránkové a Abrháma v šoku: Zneuctěné památeční místo

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Jaké plavky se nosily v roce, kdy jste se narodila? Najděte si ty své!

Jaké plavky se nosily v roce, kdy jste se narodila? Najděte si ty své!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Patrasová po propuštění z Bohnic promluvila: Hrozná krutost! Nikdy to nepřebolí

Patrasová po propuštění z Bohnic promluvila: Hrozná krutost! Nikdy to nepřebolí

SportRevue.cz FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Jste introvert, bohém nebo workoholik? Udělejte si test osobnosti podle svého jména!

Jste introvert, bohém nebo workoholik? Udělejte si test osobnosti podle svého jména!

  • Recepty.cz
  • Cikánský guláš III.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact