• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Cikánské řezy třené
Napište svůj komentář k receptu

Cikánské řezy třené

autor: šárka tkáčová
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Cikánské řezy třené
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 210
      g hladká mouka
    • 180
      g máslo
    • citronová kůra
    • 3
      bílek
    • 220
      g moučkový cukr 200-220
    • 180
      g ořechy
    • citronová šťáva
    • 1
      ks vejce větší
    • 1
      ks žloutek
    • rybízová marmeláda na potření

Postup přípravy receptu

1
Utřeme máslo s cukrem a postupně přidáme vejce a žloutek. Do našlehané hmoty přidáme prosátou mouku. Pozor - stejná teplota všech surovin, včetně mouky. Kdyby bylo vejce studené, máslo by se srazilo, pokud by byla studená mouka, bylo by těsto tuhé a nešlo by správně roztírat.
2
Širokou stěrkou hmotu natíráme na papír na pečení. Jde to trochu hůř, těsto je prostě linecké - třené, ale při troše trpělivosti není problém. Důležité je dodržet rovnoměrné rozetření, ať to není moc hrbolaté. Špatně by se propékalo. Dělám to tak, že ustřihnu papír přesně na plech a na vále to natírám na papír. Rožky drží dobrovolník a běda, když pustí. Jde to na vále lépe, nezavazí nám okraje plechu.
3
Plech mám klasický - velký. Pak jen papír přešoupnu na plech. Dám zapéct při 175 °C do světlounce růžova, těsto se pak bude ještě péct. Plech vytáhneme a horké namažeme vrstvou rybízové marmelády - nemusí být moc hrubá, tak pro chuť a barvu. Kdyby jí bylo moc, špatně by zasychala.
4
Necháme schnout a mezitím si ušleháme pevný sníh z poloviny cukru a opatrně vmícháme ořechy, zbytek cukru a citrónovou šťávu. Pěkně hmotu rozetřeme na marmeládu a dáme zapéct při 150-160 °C do růžova.
5
Krájíme vlažné na čtverečky, já doma vykrajuji rohlíčky kolečkem na linecké, pěkně od krajíčku, ze začátku budou zmetky - ty jsou nejlepší a pak už pěkné měsíčky. Tam, kde formička tlačí na povrch sníh trošku popraská, není to však na škodu. Patří to k tomuto receptu. Dřív jsem dělávala cikánské z těsta, které se zpracovalo na vále, jako klasické linecké. Nedá se to s tímto třeným, které mám léta od sestry, srovnat.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Linecké třené cukroví I.

Linecké třené cukroví I.

Třené houskové knedlíky (nekynuté)

Třené houskové knedlíky (nekynuté)

Cikánské toasty

Cikánské toasty

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Alena | 15. 12. 2016 18:18

    Prosím Vás, jak je to s tím cukrem? Máslo se utře s cukrem. Pak sníh z poloviny cukru a pak ještě přidáme zbytek cukru. V receptu je uvedeno 220 g, jak to přijde rozdělit? Děkuji.

  • Blanka Wr. | 10. 6. 2010 10:29

    Už jsem dělala několikrát a musím souhlasit se Šárkou, jsou opravdu mnohem lepší než klasické-linecké. Zkusila jsem i tak, že do těsta dám 3 žloutky (žádné vejce), aby mi žádné nezůstaly a i tak jsou to výborné řezy! A těsto mi jde celkem dobře roztírat přímo na plechu, takže je teď už mám za chvilku hotové.

  • Stanislava Slacikova | 25. 10. 2007 00:44

    Sarko,tak jsem prave dopekla cikanske rezy podle tohohle receptu a dopadly super. Dala jsem min cukru do snehu a bylo to taky v pohode.... a pri krajeni snih nepopraskal. Yupiii ;)

  • Hana Rožníčková | 8. 12. 2006 13:19

    Šárko, já je krájím na čtverečky horkým nožem a sem tam se stane, že trošku popraskají, ale to vůbec nevadí, když je to tak dobré. Mě se na tom líbí, že je z toho dost kousků, a je to rychle hotové. Mám zatím 10 druhů cukroví a ještě se chystám na nepečené, tak jsem se letos překonala. Já sice moc ráda peču, ale cukroví moc neé, tak doufám, že to rodinka ocení.

  • Šárka Tkáčová | 8. 12. 2006 13:14

    Hani , taky Ti sníh při krájení trošku popraská? Mi vždycky.

  • Hana Rožníčková | 8. 12. 2006 13:04

    Šárko, já jsem letos dělala ty co se zpracovávají na vále a je to jednoduché a móc dobré. Někdy zkusím tyto.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Pečení Vánoce Velikonoce Narozeniny Výjimečný den Svatba Posvícení Oslava Silvestr Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Citronová kůra Citronová šťáva Hladká mouka Máslo Moučkový cukr Ořechy Rybízová marmeláda Vejce Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Lemon Cheesecake

Lemon Cheesecake

Česneková krkovička naložená v mléce

Česneková krkovička naložená v mléce

Cannelloni s boloňskou omáčkou a bešamelem

Cannelloni s boloňskou omáčkou a…

Salát z červené řepy s hruškou

Salát z červené řepy s hruškou

Sekaná pečeně s paprikou

Sekaná pečeně s paprikou

Nové brambory s česnekovým máslem a tvarohem

Nové brambory s česnekovým máslem a…

Jemné tvarohové lívance - kynuté

Jemné tvarohové lívance - kynuté

Fazolková omáčka

Fazolková omáčka

Kuřecí paličky s rajčaty a paprikou

Kuřecí paličky s rajčaty a paprikou

Doporučujeme

30 minut
Pečené batáty s quinoou

Pečené batáty s quinoou

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

60 minut
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

136
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem
113
Kančí guláš s bramborami
Kančí guláš s bramborami
54
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
25
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
23
Zbojnický salát
Zbojnický salát

Zajímavé články

Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně až po večeři
Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně…
Sladké pečení s margotkou: Bezkonkurenční moučníky z ikonické tyčinky s kokosovo-rumovou příchutí
Sladké pečení s margotkou: Bezkonkurenční…
Šup šup buchta: Nejrychlejší a nejjednodušší moučník, který se vždycky povede
Šup šup buchta: Nejrychlejší a nejjednodušší…
Slané šátečky z listového těsta: Máme pro vás 5 výtečných náplní, na kterých si určitě pochutnáte!
Slané šátečky z listového těsta: Máme pro vás 5…
Rajčata v konzervě: Na co se hodí celá, krájená, drcená či pasírovaná?
Rajčata v konzervě: Na co se hodí celá, krájená,…
AHA.cz Ruml nevydržel mlčet: Pravda o stavu Polívky

Ruml nevydržel mlčet: Pravda o stavu Polívky

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Půvab nevydrží věčně: Které české miss by dnes korunku nedostaly?

Půvab nevydrží věčně: Které české miss by dnes korunku nedostaly?

Ženy.cz Průvodce randění na Tinderu: Poznáte psychopata ještě před první schůzkou?

Průvodce randění na Tinderu: Poznáte psychopata ještě před první schůzkou?

Blesk.cz Martin Stropnický překvapil: Moje budoucnost je drncat s kočárkem!

Martin Stropnický překvapil: Moje budoucnost je drncat s kočárkem!

SportRevue.cz FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy 4 znamení zvěrokruhu, která si do konce roku najdou novou lásku! Patříte mezi ně?

4 znamení zvěrokruhu, která si do konce roku najdou novou lásku! Patříte mezi ně?

  • Recepty.cz
  • Cikánské řezy třené
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact