• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Cikánské řezy třené
Napište svůj komentář k receptu

Cikánské řezy třené

autor: šárka tkáčová
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Cikánské řezy třené
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 210
      g hladká mouka
    • 180
      g máslo
    • citronová kůra
    • 3
      bílek
    • 220
      g moučkový cukr 200-220
    • 180
      g ořechy
    • citronová šťáva
    • 1
      ks vejce větší
    • 1
      ks žloutek
    • rybízová marmeláda na potření

Postup přípravy receptu

1
Utřeme máslo s cukrem a postupně přidáme vejce a žloutek. Do našlehané hmoty přidáme prosátou mouku. Pozor - stejná teplota všech surovin, včetně mouky. Kdyby bylo vejce studené, máslo by se srazilo, pokud by byla studená mouka, bylo by těsto tuhé a nešlo by správně roztírat.
2
Širokou stěrkou hmotu natíráme na papír na pečení. Jde to trochu hůř, těsto je prostě linecké - třené, ale při troše trpělivosti není problém. Důležité je dodržet rovnoměrné rozetření, ať to není moc hrbolaté. Špatně by se propékalo. Dělám to tak, že ustřihnu papír přesně na plech a na vále to natírám na papír. Rožky drží dobrovolník a běda, když pustí. Jde to na vále lépe, nezavazí nám okraje plechu.
3
Plech mám klasický - velký. Pak jen papír přešoupnu na plech. Dám zapéct při 175 °C do světlounce růžova, těsto se pak bude ještě péct. Plech vytáhneme a horké namažeme vrstvou rybízové marmelády - nemusí být moc hrubá, tak pro chuť a barvu. Kdyby jí bylo moc, špatně by zasychala.
4
Necháme schnout a mezitím si ušleháme pevný sníh z poloviny cukru a opatrně vmícháme ořechy, zbytek cukru a citrónovou šťávu. Pěkně hmotu rozetřeme na marmeládu a dáme zapéct při 150-160 °C do růžova.
5
Krájíme vlažné na čtverečky, já doma vykrajuji rohlíčky kolečkem na linecké, pěkně od krajíčku, ze začátku budou zmetky - ty jsou nejlepší a pak už pěkné měsíčky. Tam, kde formička tlačí na povrch sníh trošku popraská, není to však na škodu. Patří to k tomuto receptu. Dřív jsem dělávala cikánské z těsta, které se zpracovalo na vále, jako klasické linecké. Nedá se to s tímto třeným, které mám léta od sestry, srovnat.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Linecké třené cukroví I.

Linecké třené cukroví I.

Třené houskové knedlíky (nekynuté)

Třené houskové knedlíky (nekynuté)

Cikánské toasty

Cikánské toasty

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Alena | 15. 12. 2016 18:18

    Prosím Vás, jak je to s tím cukrem? Máslo se utře s cukrem. Pak sníh z poloviny cukru a pak ještě přidáme zbytek cukru. V receptu je uvedeno 220 g, jak to přijde rozdělit? Děkuji.

  • Blanka Wr. | 10. 6. 2010 10:29

    Už jsem dělala několikrát a musím souhlasit se Šárkou, jsou opravdu mnohem lepší než klasické-linecké. Zkusila jsem i tak, že do těsta dám 3 žloutky (žádné vejce), aby mi žádné nezůstaly a i tak jsou to výborné řezy! A těsto mi jde celkem dobře roztírat přímo na plechu, takže je teď už mám za chvilku hotové.

  • Stanislava Slacikova | 25. 10. 2007 00:44

    Sarko,tak jsem prave dopekla cikanske rezy podle tohohle receptu a dopadly super. Dala jsem min cukru do snehu a bylo to taky v pohode.... a pri krajeni snih nepopraskal. Yupiii ;)

  • Hana Rožníčková | 8. 12. 2006 13:19

    Šárko, já je krájím na čtverečky horkým nožem a sem tam se stane, že trošku popraskají, ale to vůbec nevadí, když je to tak dobré. Mě se na tom líbí, že je z toho dost kousků, a je to rychle hotové. Mám zatím 10 druhů cukroví a ještě se chystám na nepečené, tak jsem se letos překonala. Já sice moc ráda peču, ale cukroví moc neé, tak doufám, že to rodinka ocení.

  • Šárka Tkáčová | 8. 12. 2006 13:14

    Hani , taky Ti sníh při krájení trošku popraská? Mi vždycky.

  • Hana Rožníčková | 8. 12. 2006 13:04

    Šárko, já jsem letos dělala ty co se zpracovávají na vále a je to jednoduché a móc dobré. Někdy zkusím tyto.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Pečení Vánoce Velikonoce Narozeniny Výjimečný den Svatba Posvícení Oslava Silvestr Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Citronová kůra Citronová šťáva Hladká mouka Máslo Moučkový cukr Ořechy Rybízová marmeláda Vejce Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Sojčí těstovinový salát

Sojčí těstovinový salát

Vajíčková pomazánka III.

Vajíčková pomazánka III.

Kuře po židovsku podle paní Konstancie Železné

Kuře po židovsku podle paní…

Pečený česnek

Pečený česnek

Laskonky dle časopisu F.O.O.D.

Laskonky dle časopisu F.O.O.D.

Jednoduchý švestkový koláč

Jednoduchý švestkový koláč

Beránek ze šlehačky

Beránek ze šlehačky

Kuře na bazalce

Kuře na bazalce

Janina křenová omáčka s hrníčkovými knedlíky z mikrovlnky

Janina křenová omáčka s hrníčkovými…

Doporučujeme

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

354
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
89
Falešné liptovské pirohy
Falešné liptovské pirohy
81
Čočkový salát se sázeným vejcem
Čočkový salát se sázeným…
58
Suchá kaše cestovní (alpské ovesné müsli), základní recept
Suchá kaše cestovní …
58
Plněné kynuté knedlíky vepřovými výpečky
Plněné kynuté knedlíky…

Zajímavé články

Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti, které potěší nejen vášnivé houbaře
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti,…
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4 recepty, jak je chutně využít
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4…
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj připravit lahodný nápoj i dezert podle receptu Josefa Maršálka
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj…
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince Harryho, čokoládový tiffin nebo karamelové pokušení
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou…
AHA.cz Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Tohle byly největší ikony 90. let! Jak vypadají dnes?

Tohle byly největší ikony 90. let! Jak vypadají dnes?

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Těhotná Šárka Krausová: Skončila i v divadle!

Těhotná Šárka Krausová: Skončila i v divadle!

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo musí přestat utrácet a kdo chytne ve vztahu druhý dech?

Horoskop na další týden: Kdo musí přestat utrácet a kdo chytne ve vztahu druhý dech?

  • Recepty.cz
  • Cikánské řezy třené
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact