• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Cikánské řezy třené
Napište svůj komentář k receptu

Cikánské řezy třené

autor: šárka tkáčová
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Cikánské řezy třené
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 210
      g hladká mouka
    • 180
      g máslo
    • citronová kůra
    • 3
      bílek
    • 220
      g moučkový cukr 200-220
    • 180
      g ořechy
    • citronová šťáva
    • 1
      ks vejce větší
    • 1
      ks žloutek
    • rybízová marmeláda na potření

Postup přípravy receptu

1
Utřeme máslo s cukrem a postupně přidáme vejce a žloutek. Do našlehané hmoty přidáme prosátou mouku. Pozor - stejná teplota všech surovin, včetně mouky. Kdyby bylo vejce studené, máslo by se srazilo, pokud by byla studená mouka, bylo by těsto tuhé a nešlo by správně roztírat.
2
Širokou stěrkou hmotu natíráme na papír na pečení. Jde to trochu hůř, těsto je prostě linecké - třené, ale při troše trpělivosti není problém. Důležité je dodržet rovnoměrné rozetření, ať to není moc hrbolaté. Špatně by se propékalo. Dělám to tak, že ustřihnu papír přesně na plech a na vále to natírám na papír. Rožky drží dobrovolník a běda, když pustí. Jde to na vále lépe, nezavazí nám okraje plechu.
3
Plech mám klasický - velký. Pak jen papír přešoupnu na plech. Dám zapéct při 175 °C do světlounce růžova, těsto se pak bude ještě péct. Plech vytáhneme a horké namažeme vrstvou rybízové marmelády - nemusí být moc hrubá, tak pro chuť a barvu. Kdyby jí bylo moc, špatně by zasychala.
4
Necháme schnout a mezitím si ušleháme pevný sníh z poloviny cukru a opatrně vmícháme ořechy, zbytek cukru a citrónovou šťávu. Pěkně hmotu rozetřeme na marmeládu a dáme zapéct při 150-160 °C do růžova.
5
Krájíme vlažné na čtverečky, já doma vykrajuji rohlíčky kolečkem na linecké, pěkně od krajíčku, ze začátku budou zmetky - ty jsou nejlepší a pak už pěkné měsíčky. Tam, kde formička tlačí na povrch sníh trošku popraská, není to však na škodu. Patří to k tomuto receptu. Dřív jsem dělávala cikánské z těsta, které se zpracovalo na vále, jako klasické linecké. Nedá se to s tímto třeným, které mám léta od sestry, srovnat.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Linecké třené cukroví I.

Linecké třené cukroví I.

Třené houskové knedlíky (nekynuté)

Třené houskové knedlíky (nekynuté)

Cikánské toasty

Cikánské toasty

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Alena | 15. 12. 2016 18:18

    Prosím Vás, jak je to s tím cukrem? Máslo se utře s cukrem. Pak sníh z poloviny cukru a pak ještě přidáme zbytek cukru. V receptu je uvedeno 220 g, jak to přijde rozdělit? Děkuji.

  • Blanka Wr. | 10. 6. 2010 10:29

    Už jsem dělala několikrát a musím souhlasit se Šárkou, jsou opravdu mnohem lepší než klasické-linecké. Zkusila jsem i tak, že do těsta dám 3 žloutky (žádné vejce), aby mi žádné nezůstaly a i tak jsou to výborné řezy! A těsto mi jde celkem dobře roztírat přímo na plechu, takže je teď už mám za chvilku hotové.

  • Stanislava Slacikova | 25. 10. 2007 00:44

    Sarko,tak jsem prave dopekla cikanske rezy podle tohohle receptu a dopadly super. Dala jsem min cukru do snehu a bylo to taky v pohode.... a pri krajeni snih nepopraskal. Yupiii ;)

  • Hana Rožníčková | 8. 12. 2006 13:19

    Šárko, já je krájím na čtverečky horkým nožem a sem tam se stane, že trošku popraskají, ale to vůbec nevadí, když je to tak dobré. Mě se na tom líbí, že je z toho dost kousků, a je to rychle hotové. Mám zatím 10 druhů cukroví a ještě se chystám na nepečené, tak jsem se letos překonala. Já sice moc ráda peču, ale cukroví moc neé, tak doufám, že to rodinka ocení.

  • Šárka Tkáčová | 8. 12. 2006 13:14

    Hani , taky Ti sníh při krájení trošku popraská? Mi vždycky.

  • Hana Rožníčková | 8. 12. 2006 13:04

    Šárko, já jsem letos dělala ty co se zpracovávají na vále a je to jednoduché a móc dobré. Někdy zkusím tyto.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Pečení Vánoce Velikonoce Narozeniny Výjimečný den Svatba Posvícení Oslava Silvestr Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Citronová kůra Citronová šťáva Hladká mouka Máslo Moučkový cukr Ořechy Rybízová marmeláda Vejce Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Římský salát s rajčaty a olivami

Římský salát s rajčaty a olivami

Balkánské řezy II.

Balkánské řezy II.

Jablečné těstoviny s tvarohem

Jablečné těstoviny s tvarohem

Jablkový páj

Jablkový páj

Piña colada - koláč

Piña colada - koláč

Bramborovo-květákové placičky

Bramborovo-květákové placičky

Česneková pomazánka z červené řepy

Česneková pomazánka z červené řepy

Lososové sashimi

Lososové sashimi

Tiramisu se zakysanou smetanou

Tiramisu se zakysanou smetanou

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

29
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
17
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
16
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína
13
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…
13
Segedínský guláš
Segedínský guláš

Zajímavé články

Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i nasladko. A má jednu velkou výhodu!
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez lepku a s minimem kalorií!
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez…
AHA.cz Neskutečných 178 milionů! Heřmánek sepsal závěť den před smrtí

Neskutečných 178 milionů! Heřmánek sepsal závěť den před smrtí

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Blesk pro ženy Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Ženy.cz 5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

Blesk.cz Lela po operaci synka (6 měsíců): Konečně dobré zprávy!

Lela po operaci synka (6 měsíců): Konečně dobré zprávy!

SportRevue.cz FOTO: Nejrajcovnější hokejová brankářka světa sekla se sportem. Teď se vystavuje v bikinách na Instagramu

FOTO: Nejrajcovnější hokejová brankářka světa sekla se sportem. Teď se vystavuje v bikinách na Instagramu

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Tarotskop na říjen: Na Váhy toho bude moc, Střelci se vrhnou do dobrodružství a Býky čeká láska

Tarotskop na říjen: Na Váhy toho bude moc, Střelci se vrhnou do dobrodružství a Býky čeká láska

  • Recepty.cz
  • Cikánské řezy třené
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact