• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Cikánské pečenky po slovensku
Napište svůj komentář k receptu

Cikánské pečenky po slovensku

autor: Eva F.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Cikánské pečenky po slovensku
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • vepřový bůček
    • 0,50
      l rostlinný olej
    • 5
      ks česnek stroužky
    • 1
      lžička pepř mletý
    • sůl
    • 2
      lžička hořčice plnotučná
    • 1
      lžička mletá paprika
    • 5
      ks řízky z karé

Postup přípravy receptu

1
Do misky nalejeme olej, přidáme prolisovaný (ne nakrájený) česnek, pepř, plnotučnou hořčici (ne jinou, změnila by chuť)! mezi prsty sůl, mletou papriku. Dobře rozmícháme metličkou, aby se všechny ingredience dobře spojily. Maso naklepeme natenko, namáčíme v omáčce, klademe do druhé nádoby na sebe, zalejeme zbytkem omáčky, až je maso ponořené. Pokud chybí, dolejeme olejem. Necháme odležet v chladničce do druhého dne. Na pánvi rozehřejeme olej a smažíme jako řízky.
2
Podáváme v rozkrojené žemli uvnitř potřené hořčicí. Klasická pochoutka, která nesmí chybět nikde na 1. května na Slovensku!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Cikánské toasty

Cikánské toasty

Cikánské halušky

Cikánské halušky

Cikánské koleno

Cikánské koleno

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Eva F. | 22. 2. 2013 20:09

    Monika, uplne najlepšia je krkovička bez kosti, lebo je sťavnatá,alebo plecko,ale karé by som nedoporučila, lebo je suché.. :-)

  • Monika | 1. 2. 2013 18:42

    docela lákavé, ale co mám použít?? bůček nebo karé, asi nějaká blbost :-\

  • Klára Keselyova | 10. 1. 2010 15:26

    Dnes sme mali na obed. Je to dobré a rýchle. Podliala som čierným pivom a nechla vydusiť, Boli k tomu opekané zemiaky a kapustový šalát.

  • Di | 11. 1. 2007 15:24

    Já ještě patřím ke generaci vychované skvělými pondělními slovenskými televizními inscenacemi. Ne že bych uměla slovensky, ale rozumím.

  • Sc. | 11. 1. 2007 11:05

    Vepřová kýta je opravdu bravčová stehno. Zajímavé, vždycky jsem si myslela, že problémy mají jenom Češi se slovenštinou, ale vidím, že už to začíná být i obráceně. Bohužel :-(((

  • Tereza Jarčušková | 11. 1. 2007 10:00

    :))) Di má pravdu, kýta = stehno

  • Di | 11. 1. 2007 08:54

    No já si myslím, že vepřová kýty je bravčové stehno. Ale to Vám potvrdí nebo vyvrátí určitě tereza Jarčušková.

  • Viera | 11. 1. 2007 05:49

    Pani Furianova,prepacte,ale co je kyta po slovensky,alebo po angklicky?

  • Roman Majko | 29. 11. 2006 00:02

    Jiný postup se stejným výsledkem :plátky potřít olejem ,protlačeným česnekem , hořčicí,osolit,operřit , naskládat do nádoby a zalít mlékem. V lednici pod pokličkou vydrží několik dnů , čím prorostlejší maso tým to nechám díl "marínovat"

  • Tereza Jarčušková | 28. 11. 2006 15:31

    P. Milenka, dalo, ale najlepšie to skutočne chutí tak, ako je napísané v recepte, teda v žemli alebo s chlebom a horčicou.

  • Milena Adamová | 28. 11. 2006 12:46

    Dalo by se to udelat treba s hranolkama nebo jinou prilohou?

  • Eva Furianová | 11. 2. 2006 15:40

    Milá p.Kristofíková, som rada,že Vám chutilo!-)).Čo keby ste nepolitizovali,ale radšej pridali recept, čo poviete??!--))).Tiež Vás mám rada...

  • Valéria Kristofíková | 31. 1. 2006 00:36

    Pani Furianová zabudla napísat, ze na Slovensku, zial, este dodnes zostalo zopár rodín zarytých komunistov a tak "oslavujú" Sviatok práce (je to samozrejme hlúpost, pretoze ak môze niekto oslavovat, tak sú to pracujúci a nie práca...). "Cigánska" bolo, je a bude vzdy jedlo, ktoré sa podávalo na jarmokoch a podobných ludových slávnostiach, ale nikdy na 1. mája. To, aby sme "povinne" prisli, nám dali jeden studený párok a kofolu (vsetky pohostinské zariadenia boli az do konca "dobrovolnej" manifestácie zavreté...!) Dnes nastastie 1. máj predstavuje len volno z práce a nic viac!

  • Eva Furianová | 22. 1. 2006 17:18

    Milý anonyme, opravdu to je toľko oleja,a prečo?..) zdá sa vám to veľa?..

  • Anonym | 20. 1. 2006 23:39

    prosím, to je opravdu půl litru oleje?

  • denda04 Zdenka | 8. 1. 2006 14:24

    holky myslím ,že je to fuk ,že jestli to je 1.5 nebo na Silvestra hlavně ,že je to super papanička a vo tom to jé ,že ??? udělám to a pak pisnu jo ???

  • Eva Furianová | 7. 1. 2006 02:08

    Terezka, k nám chodí rodina z Moravy pravidelne na sviatok práce na túto delikatesu.Deň vopred to pripravím doma a 1. mája ideme do ulíc?!..)No a vzťahy? ..o tom ani nehovorím..)

  • Tereza Jarčušková | 5. 1. 2006 09:44

    Evička, poznáme to, a máme to radi, je to ozaj super papaníčko. Len som podotkla, že počujem prvýkrát, že sa to robí na 1. mája. Obyčajne sa to u nás robí pri hocijakých oslavách, naposledy napr. keď sa otvárali vianočné Košice a zapaľoval stromček ( na Mikuláša ). Predtým som toto supermäsko jedla v pivovare vo Veľkom Šariši na dni otvorených dverí. Inak, kto máte cestu okolo, tak sa tam jeden rok stavte. Je to super zábava na celý deň. Býva v septembri. Ale nie je to zlý nápad zaviesť to aj doma. Ja mám rada také domáce rituály, rodinka sa dobre napapá a utužuje sa spolupatričnosť a vzťahy.

  • Tereza Jarčušková | 5. 1. 2006 07:06

    Niekde možno nesmie chýbať, ale na celom Slovensku určite nie, na východnom veru nie .

  • Eva Furianová | 5. 1. 2006 00:17

    Milá Terezka,tak to pripravte doma ako prekvapenie a už chýbať nikdy nebude.Možno ste z oblasti, kde to nepoznáte.Dobrú chuť.

  • Martina Veselá | 4. 1. 2006 16:05

    Dneska jsem vyzkoušela a dala jsem jedničku. Moc nám to chutnalo.

  • Vlaďka | 4. 1. 2006 12:42

    Ale Eva má pravdu!!!!Nejen 1. května, ale už večer 30.4. Nesmí chybět ne na stole doma, ale ve stánku na ulici pod názvem cigánská samozřejmě.

  • Tereza Jarčušková | 4. 1. 2006 11:37

    Poznám, je to dobré, ale napriek tomu, že som prežila na Slovensku desaťročia, počujem teraz prvýkrát, že to nesmie 1. mája nikde chýbať. U nás to teda ( nemyslím len v mojej domácnosti, ale aj na širokom okolí ) chýba .

  • Eva Furianová | 4. 1. 2006 01:05

    Sú snáď spomenuté vajíčka alebo strúhanka?Mäso vyberáme z omáčky a dávame do rozpáleného oleja!

  • Anonym | 3. 1. 2006 12:44

    rozumím-li dobře, jsou obalené v trojobale jako řízky ?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Maso Slovensko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Hořčice plnotučná Mletá paprika Pepř mletý Řízky z karé Rostlinný olej Sůl Vepřový bůček
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mňam buřty

Mňam buřty

Jednoduchá česneková pomazánka na chlebíčky

Jednoduchá česneková pomazánka na…

Kokosová roláda II.

Kokosová roláda II.

Zeleninová rýže

Zeleninová rýže

Slaný anglický koláč

Slaný anglický koláč

Italské kari rizoto s králičím masem

Italské kari rizoto s králičím masem

Jednoduchá směs z hlívy aneb hlíva po italsku

Jednoduchá směs z hlívy aneb hlíva po…

Čočka na kyselo po našem

Čočka na kyselo po našem

Izraelský hummus

Izraelský hummus

Doporučujeme

30 minut
Salát Caesar s kuřetem

Salát Caesar s kuřetem

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Cuketovo-brokolicový krém

Cuketovo-brokolicový krém

15 minut
Domácí zázvorovo-citronová limonáda

Domácí zázvorovo-citronová limonáda

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

56
Dýňová tortila
Dýňová tortila
47
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
47
TZATZIKI - originální řecký recept
TZATZIKI - originální…
41
Jednoduchý rýžový nákyp se švestkami
Jednoduchý rýžový nákyp…
36
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…

Zajímavé články

Letní recepty s melounem: Využít se dá do dezertů, salátů i ke grilovanému masu a sýrům
Letní recepty s melounem: Využít se dá do dezertů…
Milujete marmelády? Připravte si je s námi, máme pro vás 20 výtečných receptů!
Milujete marmelády? Připravte si je s námi, máme…
Naučte se grilovat maso jako profík: Tipy šéfkuchaře, jak připravit kuře, hovězí steak i ryby, aby byly dokonalé
Naučte se grilovat maso jako profík: Tipy…
Rybízový koláč je letní hit: 10 skvělých receptů, kterými ohromíte i babičku
Rybízový koláč je letní hit: 10 skvělých receptů,…
Zdravý, lehký a jednoduchý na přípravu. Bulgur si jednoduše zamilujete!
Zdravý, lehký a jednoduchý na přípravu. Bulgur si…
AHA.cz První dáma v montérkách si naběhla: Tohle lidi vytočilo nejvíce!

První dáma v montérkách si naběhla: Tohle lidi vytočilo nejvíce!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Prací prostředky Lovela Baby zatočí se skvrnami a nedráždí ani ekzematickou pokožku

Vyzkoušeli jste: Prací prostředky Lovela Baby zatočí se skvrnami a nedráždí ani ekzematickou pokožku

Dáma.cz JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

Blesk pro ženy Móda z filmového koberce bez chybičky: Kdo oblékl nejtěžší model a kdo předvedl hříšný dekolt?

Móda z filmového koberce bez chybičky: Kdo oblékl nejtěžší model a kdo předvedl hříšný dekolt?

Ženy.cz Jak se správně (ne)opálit? Na bronzovou kůži nespěchejte a pořiďte si kšiltovku

Jak se správně (ne)opálit? Na bronzovou kůži nespěchejte a pořiďte si kšiltovku

Blesk.cz ŽIVĚ: Michael Douglas (80): Hollywoodská star na červeném koberci ve Varech!

ŽIVĚ: Michael Douglas (80): Hollywoodská star na červeném koberci ve Varech!

SportRevue.cz FOTO: Ozdoby ringů. Sexy holky, které dělají křoví při zápasech MMA

FOTO: Ozdoby ringů. Sexy holky, které dělají křoví při zápasech MMA

Maminka.cz Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Blesk Horoskopy Nejatraktivnější znamení zvěrokruhu! Které to je a proč je pro ostatní neodolatelné?

Nejatraktivnější znamení zvěrokruhu! Které to je a proč je pro ostatní neodolatelné?

  • Recepty.cz
  • Cikánské pečenky po slovensku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact