• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Cikánské pečenky po slovensku
Napište svůj komentář k receptu

Cikánské pečenky po slovensku

autor: Eva F.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Cikánské pečenky po slovensku
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • vepřový bůček
    • 0,50
      l rostlinný olej
    • 5
      ks česnek stroužky
    • 1
      lžička pepř mletý
    • sůl
    • 2
      lžička hořčice plnotučná
    • 1
      lžička mletá paprika
    • 5
      ks řízky z karé

Postup přípravy receptu

1
Do misky nalejeme olej, přidáme prolisovaný (ne nakrájený) česnek, pepř, plnotučnou hořčici (ne jinou, změnila by chuť)! mezi prsty sůl, mletou papriku. Dobře rozmícháme metličkou, aby se všechny ingredience dobře spojily. Maso naklepeme natenko, namáčíme v omáčce, klademe do druhé nádoby na sebe, zalejeme zbytkem omáčky, až je maso ponořené. Pokud chybí, dolejeme olejem. Necháme odležet v chladničce do druhého dne. Na pánvi rozehřejeme olej a smažíme jako řízky.
2
Podáváme v rozkrojené žemli uvnitř potřené hořčicí. Klasická pochoutka, která nesmí chybět nikde na 1. května na Slovensku!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Cikánské toasty

Cikánské toasty

Cikánské halušky

Cikánské halušky

Cikánské koleno

Cikánské koleno

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Eva F. | 22. 2. 2013 20:09

    Monika, uplne najlepšia je krkovička bez kosti, lebo je sťavnatá,alebo plecko,ale karé by som nedoporučila, lebo je suché.. :-)

  • Monika | 1. 2. 2013 18:42

    docela lákavé, ale co mám použít?? bůček nebo karé, asi nějaká blbost :-\

  • Klára Keselyova | 10. 1. 2010 15:26

    Dnes sme mali na obed. Je to dobré a rýchle. Podliala som čierným pivom a nechla vydusiť, Boli k tomu opekané zemiaky a kapustový šalát.

  • Di | 11. 1. 2007 15:24

    Já ještě patřím ke generaci vychované skvělými pondělními slovenskými televizními inscenacemi. Ne že bych uměla slovensky, ale rozumím.

  • Sc. | 11. 1. 2007 11:05

    Vepřová kýta je opravdu bravčová stehno. Zajímavé, vždycky jsem si myslela, že problémy mají jenom Češi se slovenštinou, ale vidím, že už to začíná být i obráceně. Bohužel :-(((

  • Tereza Jarčušková | 11. 1. 2007 10:00

    :))) Di má pravdu, kýta = stehno

  • Di | 11. 1. 2007 08:54

    No já si myslím, že vepřová kýty je bravčové stehno. Ale to Vám potvrdí nebo vyvrátí určitě tereza Jarčušková.

  • Viera | 11. 1. 2007 05:49

    Pani Furianova,prepacte,ale co je kyta po slovensky,alebo po angklicky?

  • Roman Majko | 29. 11. 2006 00:02

    Jiný postup se stejným výsledkem :plátky potřít olejem ,protlačeným česnekem , hořčicí,osolit,operřit , naskládat do nádoby a zalít mlékem. V lednici pod pokličkou vydrží několik dnů , čím prorostlejší maso tým to nechám díl "marínovat"

  • Tereza Jarčušková | 28. 11. 2006 15:31

    P. Milenka, dalo, ale najlepšie to skutočne chutí tak, ako je napísané v recepte, teda v žemli alebo s chlebom a horčicou.

  • Milena Adamová | 28. 11. 2006 12:46

    Dalo by se to udelat treba s hranolkama nebo jinou prilohou?

  • Eva Furianová | 11. 2. 2006 15:40

    Milá p.Kristofíková, som rada,že Vám chutilo!-)).Čo keby ste nepolitizovali,ale radšej pridali recept, čo poviete??!--))).Tiež Vás mám rada...

  • Valéria Kristofíková | 31. 1. 2006 00:36

    Pani Furianová zabudla napísat, ze na Slovensku, zial, este dodnes zostalo zopár rodín zarytých komunistov a tak "oslavujú" Sviatok práce (je to samozrejme hlúpost, pretoze ak môze niekto oslavovat, tak sú to pracujúci a nie práca...). "Cigánska" bolo, je a bude vzdy jedlo, ktoré sa podávalo na jarmokoch a podobných ludových slávnostiach, ale nikdy na 1. mája. To, aby sme "povinne" prisli, nám dali jeden studený párok a kofolu (vsetky pohostinské zariadenia boli az do konca "dobrovolnej" manifestácie zavreté...!) Dnes nastastie 1. máj predstavuje len volno z práce a nic viac!

  • Eva Furianová | 22. 1. 2006 17:18

    Milý anonyme, opravdu to je toľko oleja,a prečo?..) zdá sa vám to veľa?..

  • Anonym | 20. 1. 2006 23:39

    prosím, to je opravdu půl litru oleje?

  • denda04 Zdenka | 8. 1. 2006 14:24

    holky myslím ,že je to fuk ,že jestli to je 1.5 nebo na Silvestra hlavně ,že je to super papanička a vo tom to jé ,že ??? udělám to a pak pisnu jo ???

  • Eva Furianová | 7. 1. 2006 02:08

    Terezka, k nám chodí rodina z Moravy pravidelne na sviatok práce na túto delikatesu.Deň vopred to pripravím doma a 1. mája ideme do ulíc?!..)No a vzťahy? ..o tom ani nehovorím..)

  • Tereza Jarčušková | 5. 1. 2006 09:44

    Evička, poznáme to, a máme to radi, je to ozaj super papaníčko. Len som podotkla, že počujem prvýkrát, že sa to robí na 1. mája. Obyčajne sa to u nás robí pri hocijakých oslavách, naposledy napr. keď sa otvárali vianočné Košice a zapaľoval stromček ( na Mikuláša ). Predtým som toto supermäsko jedla v pivovare vo Veľkom Šariši na dni otvorených dverí. Inak, kto máte cestu okolo, tak sa tam jeden rok stavte. Je to super zábava na celý deň. Býva v septembri. Ale nie je to zlý nápad zaviesť to aj doma. Ja mám rada také domáce rituály, rodinka sa dobre napapá a utužuje sa spolupatričnosť a vzťahy.

  • Tereza Jarčušková | 5. 1. 2006 07:06

    Niekde možno nesmie chýbať, ale na celom Slovensku určite nie, na východnom veru nie .

  • Eva Furianová | 5. 1. 2006 00:17

    Milá Terezka,tak to pripravte doma ako prekvapenie a už chýbať nikdy nebude.Možno ste z oblasti, kde to nepoznáte.Dobrú chuť.

  • Martina Veselá | 4. 1. 2006 16:05

    Dneska jsem vyzkoušela a dala jsem jedničku. Moc nám to chutnalo.

  • Vlaďka | 4. 1. 2006 12:42

    Ale Eva má pravdu!!!!Nejen 1. května, ale už večer 30.4. Nesmí chybět ne na stole doma, ale ve stánku na ulici pod názvem cigánská samozřejmě.

  • Tereza Jarčušková | 4. 1. 2006 11:37

    Poznám, je to dobré, ale napriek tomu, že som prežila na Slovensku desaťročia, počujem teraz prvýkrát, že to nesmie 1. mája nikde chýbať. U nás to teda ( nemyslím len v mojej domácnosti, ale aj na širokom okolí ) chýba .

  • Eva Furianová | 4. 1. 2006 01:05

    Sú snáď spomenuté vajíčka alebo strúhanka?Mäso vyberáme z omáčky a dávame do rozpáleného oleja!

  • Anonym | 3. 1. 2006 12:44

    rozumím-li dobře, jsou obalené v trojobale jako řízky ?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Maso Slovensko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Hořčice plnotučná Mletá paprika Pepř mletý Řízky z karé Rostlinný olej Sůl Vepřový bůček
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Marmeláda z bezinek a jablek

Marmeláda z bezinek a jablek

Ořechové pusinky

Ořechové pusinky

Jemné kuřecí závitky

Jemné kuřecí závitky

Králík na roštu - grilování

Králík na roštu - grilování

Sojová směs na topinky, těstoviny...

Sojová směs na topinky, těstoviny...

Tvarohové koblihy IV.

Tvarohové koblihy IV.

Banánové muffinky

Banánové muffinky

„Šiml“: makovo-tvarohová náplň do buchet, koláčů nebo závinů

„Šiml“: makovo-tvarohová náplň do…

Hrachová polévka

Hrachová polévka

Doporučujeme

30 minut
Chřestový quiche

Chřestový quiche

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

60 minut
Makový dort s malinami

Makový dort s malinami

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

Poslední sledované recepty

63
Batáty ve slanině
Batáty ve slanině
46
Cizrnové ragú s rýží
Cizrnové ragú s rýží
44
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
39
Chřestový salát s vejcem
Chřestový salát s vejcem
23
Dýňové pyré s bramborem
Dýňové pyré s bramborem

Zajímavé články

Cizrnová mouka, skrytý poklad vaší kuchyně: 5 způsobů, jak ji můžete použít
Cizrnová mouka, skrytý poklad vaší kuchyně: 5…
Májovky chutnají i léčí. Jak je bezpečně poznat a co z nich uvařit?
Májovky chutnají i léčí. Jak je bezpečně poznat a…
Nejlepší rebarborové koláče: S drobenkou, sněhovou čepicí i pro bezlepkáře
Nejlepší rebarborové koláče: S drobenkou,…
Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi nejkrásnějšími
Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi…
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se za nimi skrývá?
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se…
AHA.cz Karel Voříšek: Zásadní porušení pravidel televize!

Karel Voříšek: Zásadní porušení pravidel televize!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Muži promluvili: Jaké oblečení na ženách opravdu nesnášejí?

Muži promluvili: Jaké oblečení na ženách opravdu nesnášejí?

Ženy.cz Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Blesk.cz Jiří Bartoška (†78) krátce před smrtí požádal kamaráda Ebena: Marku, buď prezidentem ty!

Jiří Bartoška (†78) krátce před smrtí požádal kamaráda Ebena: Marku, buď prezidentem ty!

SportRevue.cz FOTO: Pamatujete? 37 sexy partnerek fotbalistů, které jsme mohli vidět v roce 2018 na šampionátu v Rusku

FOTO: Pamatujete? 37 sexy partnerek fotbalistů, které jsme mohli vidět v roce 2018 na šampionátu v Rusku

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Rituál pro čistý prostor i mysl: Jak na vykuřování a jaké byliny vás podpoří při očistě domova?

Rituál pro čistý prostor i mysl: Jak na vykuřování a jaké byliny vás podpoří při očistě domova?

  • Recepty.cz
  • Cikánské pečenky po slovensku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact