• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Cikánské pečenky po slovensku
Napište svůj komentář k receptu

Cikánské pečenky po slovensku

autor: Eva F.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Cikánské pečenky po slovensku
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • vepřový bůček
    • 0,50
      l rostlinný olej
    • 5
      ks česnek stroužky
    • 1
      lžička pepř mletý
    • sůl
    • 2
      lžička hořčice plnotučná
    • 1
      lžička mletá paprika
    • 5
      ks řízky z karé

Postup přípravy receptu

1
Do misky nalejeme olej, přidáme prolisovaný (ne nakrájený) česnek, pepř, plnotučnou hořčici (ne jinou, změnila by chuť)! mezi prsty sůl, mletou papriku. Dobře rozmícháme metličkou, aby se všechny ingredience dobře spojily. Maso naklepeme natenko, namáčíme v omáčce, klademe do druhé nádoby na sebe, zalejeme zbytkem omáčky, až je maso ponořené. Pokud chybí, dolejeme olejem. Necháme odležet v chladničce do druhého dne. Na pánvi rozehřejeme olej a smažíme jako řízky.
2
Podáváme v rozkrojené žemli uvnitř potřené hořčicí. Klasická pochoutka, která nesmí chybět nikde na 1. května na Slovensku!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Cikánské toasty

Cikánské toasty

Cikánské halušky

Cikánské halušky

Cikánské koleno

Cikánské koleno

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Eva F. | 22. 2. 2013 20:09

    Monika, uplne najlepšia je krkovička bez kosti, lebo je sťavnatá,alebo plecko,ale karé by som nedoporučila, lebo je suché.. :-)

  • Monika | 1. 2. 2013 18:42

    docela lákavé, ale co mám použít?? bůček nebo karé, asi nějaká blbost :-\

  • Klára Keselyova | 10. 1. 2010 15:26

    Dnes sme mali na obed. Je to dobré a rýchle. Podliala som čierným pivom a nechla vydusiť, Boli k tomu opekané zemiaky a kapustový šalát.

  • Di | 11. 1. 2007 15:24

    Já ještě patřím ke generaci vychované skvělými pondělními slovenskými televizními inscenacemi. Ne že bych uměla slovensky, ale rozumím.

  • Sc. | 11. 1. 2007 11:05

    Vepřová kýta je opravdu bravčová stehno. Zajímavé, vždycky jsem si myslela, že problémy mají jenom Češi se slovenštinou, ale vidím, že už to začíná být i obráceně. Bohužel :-(((

  • Tereza Jarčušková | 11. 1. 2007 10:00

    :))) Di má pravdu, kýta = stehno

  • Di | 11. 1. 2007 08:54

    No já si myslím, že vepřová kýty je bravčové stehno. Ale to Vám potvrdí nebo vyvrátí určitě tereza Jarčušková.

  • Viera | 11. 1. 2007 05:49

    Pani Furianova,prepacte,ale co je kyta po slovensky,alebo po angklicky?

  • Roman Majko | 29. 11. 2006 00:02

    Jiný postup se stejným výsledkem :plátky potřít olejem ,protlačeným česnekem , hořčicí,osolit,operřit , naskládat do nádoby a zalít mlékem. V lednici pod pokličkou vydrží několik dnů , čím prorostlejší maso tým to nechám díl "marínovat"

  • Tereza Jarčušková | 28. 11. 2006 15:31

    P. Milenka, dalo, ale najlepšie to skutočne chutí tak, ako je napísané v recepte, teda v žemli alebo s chlebom a horčicou.

  • Milena Adamová | 28. 11. 2006 12:46

    Dalo by se to udelat treba s hranolkama nebo jinou prilohou?

  • Eva Furianová | 11. 2. 2006 15:40

    Milá p.Kristofíková, som rada,že Vám chutilo!-)).Čo keby ste nepolitizovali,ale radšej pridali recept, čo poviete??!--))).Tiež Vás mám rada...

  • Valéria Kristofíková | 31. 1. 2006 00:36

    Pani Furianová zabudla napísat, ze na Slovensku, zial, este dodnes zostalo zopár rodín zarytých komunistov a tak "oslavujú" Sviatok práce (je to samozrejme hlúpost, pretoze ak môze niekto oslavovat, tak sú to pracujúci a nie práca...). "Cigánska" bolo, je a bude vzdy jedlo, ktoré sa podávalo na jarmokoch a podobných ludových slávnostiach, ale nikdy na 1. mája. To, aby sme "povinne" prisli, nám dali jeden studený párok a kofolu (vsetky pohostinské zariadenia boli az do konca "dobrovolnej" manifestácie zavreté...!) Dnes nastastie 1. máj predstavuje len volno z práce a nic viac!

  • Eva Furianová | 22. 1. 2006 17:18

    Milý anonyme, opravdu to je toľko oleja,a prečo?..) zdá sa vám to veľa?..

  • Anonym | 20. 1. 2006 23:39

    prosím, to je opravdu půl litru oleje?

  • denda04 Zdenka | 8. 1. 2006 14:24

    holky myslím ,že je to fuk ,že jestli to je 1.5 nebo na Silvestra hlavně ,že je to super papanička a vo tom to jé ,že ??? udělám to a pak pisnu jo ???

  • Eva Furianová | 7. 1. 2006 02:08

    Terezka, k nám chodí rodina z Moravy pravidelne na sviatok práce na túto delikatesu.Deň vopred to pripravím doma a 1. mája ideme do ulíc?!..)No a vzťahy? ..o tom ani nehovorím..)

  • Tereza Jarčušková | 5. 1. 2006 09:44

    Evička, poznáme to, a máme to radi, je to ozaj super papaníčko. Len som podotkla, že počujem prvýkrát, že sa to robí na 1. mája. Obyčajne sa to u nás robí pri hocijakých oslavách, naposledy napr. keď sa otvárali vianočné Košice a zapaľoval stromček ( na Mikuláša ). Predtým som toto supermäsko jedla v pivovare vo Veľkom Šariši na dni otvorených dverí. Inak, kto máte cestu okolo, tak sa tam jeden rok stavte. Je to super zábava na celý deň. Býva v septembri. Ale nie je to zlý nápad zaviesť to aj doma. Ja mám rada také domáce rituály, rodinka sa dobre napapá a utužuje sa spolupatričnosť a vzťahy.

  • Tereza Jarčušková | 5. 1. 2006 07:06

    Niekde možno nesmie chýbať, ale na celom Slovensku určite nie, na východnom veru nie .

  • Eva Furianová | 5. 1. 2006 00:17

    Milá Terezka,tak to pripravte doma ako prekvapenie a už chýbať nikdy nebude.Možno ste z oblasti, kde to nepoznáte.Dobrú chuť.

  • Martina Veselá | 4. 1. 2006 16:05

    Dneska jsem vyzkoušela a dala jsem jedničku. Moc nám to chutnalo.

  • Vlaďka | 4. 1. 2006 12:42

    Ale Eva má pravdu!!!!Nejen 1. května, ale už večer 30.4. Nesmí chybět ne na stole doma, ale ve stánku na ulici pod názvem cigánská samozřejmě.

  • Tereza Jarčušková | 4. 1. 2006 11:37

    Poznám, je to dobré, ale napriek tomu, že som prežila na Slovensku desaťročia, počujem teraz prvýkrát, že to nesmie 1. mája nikde chýbať. U nás to teda ( nemyslím len v mojej domácnosti, ale aj na širokom okolí ) chýba .

  • Eva Furianová | 4. 1. 2006 01:05

    Sú snáď spomenuté vajíčka alebo strúhanka?Mäso vyberáme z omáčky a dávame do rozpáleného oleja!

  • Anonym | 3. 1. 2006 12:44

    rozumím-li dobře, jsou obalené v trojobale jako řízky ?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Maso Slovensko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Hořčice plnotučná Mletá paprika Pepř mletý Řízky z karé Rostlinný olej Sůl Vepřový bůček
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Brokolicová krémová polévka

Brokolicová krémová polévka

Rebarborový koláč se sněhem

Rebarborový koláč se sněhem

Květákové těstoviny se šunkou a nivou

Květákové těstoviny se šunkou a nivou

Lasagne se slaninou a kyselým zelím

Lasagne se slaninou a kyselým zelím

Double švestkový koláč

Double švestkový koláč

Cuketová omeleta

Cuketová omeleta

Směs na špagety

Směs na špagety

Kuřecí nudličky po sedlčansku

Kuřecí nudličky po sedlčansku

Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

Doporučujeme

50 minut
Salát z rýžových nudlí s kuřetem

Salát z rýžových nudlí s kuřetem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Kofty s tzatziki

Kofty s tzatziki

80 minut
Cheesecake s třešněmi a drobenkou

Cheesecake s třešněmi a drobenkou

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Poslední sledované recepty

87
Dýňová tortila
Dýňová tortila
78
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
71
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
62
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem
Těstoviny se smetanovou…
60
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Šest úžasných receptů na čínu, které nikdy nezklamou a jsou hotové za pár minut
Šest úžasných receptů na čínu, které nikdy…
Expresní dieta před dovolenou: Zhubněte a buďte hvězdou pláže
Expresní dieta před dovolenou: Zhubněte a buďte…
10 nejlepších tipů na jedlé dárky, které ocení každý pan učitel i paní učitelka
10 nejlepších tipů na jedlé dárky, které ocení…
Domácí mazlíčci jako dorty: Tchajwanská cukrářka vyrábí roztomilé sladké dvojníky pejsků a kočiček
Domácí mazlíčci jako dorty: Tchajwanská cukrářka…
Domácí jahodová zmrzlina: Vyrobte si ji jen ze dvou surovin!
Domácí jahodová zmrzlina: Vyrobte si ji jen ze…
AHA.cz Nečekaný krok Muradova: Sabina v slzách, Bagárová zatím mlčí

Nečekaný krok Muradova: Sabina v slzách, Bagárová zatím mlčí

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Blesk pro ženy Miss 2004 Jana Doleželová vytáhla ze skříně poklady: 20 let staré kalhoty ze státnic stále oblékne

Miss 2004 Jana Doleželová vytáhla ze skříně poklady: 20 let staré kalhoty ze státnic stále oblékne

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Jašków alias „oblíbený hajzl“ Mára z Ordinace: Baví mě být zlej

Jašków alias „oblíbený hajzl“ Mára z Ordinace: Baví mě být zlej

SportRevue.cz FOTO: Shakira a 31 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

FOTO: Shakira a 31 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

Maminka.cz 25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

Blesk Horoskopy 10 jmen, která předurčují vysoké ambice a ctižádost: Kdo dokáže jít přes mrtvoly?

10 jmen, která předurčují vysoké ambice a ctižádost: Kdo dokáže jít přes mrtvoly?

  • Recepty.cz
  • Cikánské pečenky po slovensku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact