• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Cikánské koleno
Napište svůj komentář k receptu

Cikánské koleno

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 6
doba přípravy: 150 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Cikánské koleno
Cikánské koleno
Cikánské koleno
Cikánské koleno
Cikánské koleno
Cikánské koleno
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 800
      g vepřové koleno cca 700 -
    • 1
      ks cibule velká
    • 5
      stroužek česnek 4 -
    • 2
      ks paprika - bílá
    • 2
      ks rajče dle velikosti 1 -
    • 100
      g mražené houby nebo čerstvé
    • 100
      g anglická slanina nebo Váhalova...
    • 50
      g rajský protlak
    • sůl
    • pepř mletý
    • mletá sladká paprika nebo pálivá

Postup přípravy receptu

1
Předpříprava kolene: koleno očistíme a vložíme zhruba na 45-50 minut povařit do osolené vody se třemi rozmáčknutými stroužky česneku a kořením dle chuti (bobkový list, kuličky pepře a nového koření) - tyto ingredience jsem do výpisu surovin nepsal. Část vývaru použijeme na podlévání při pečení, zbytek třeba na česnečku. Koleno necháme částečně zchladnout a vykostíme.

RADA: Tipy na další recepty z vepřového masa!

2
Do zapékací mísy nasypeme očištěnou, na větší kostky nebo měsíčky pokrájenou cibuli, papriku, rajčata, pokrájené houby, slaninu a nasekaný česnek. Přilijeme protlak, který trochu rozmícháme s vývarem a lžící papriky (může být i pálivá nebo jejich kombinace.
3
Na zeleninu položíme vykostěné koleno, které dle chuti opepříme a klidně ještě trochu osolíme, naplněnou zapékací mísu nebo pekáč zaklopíme a vložíme do předehřáté trouby na 200 stupňů péct doměkka, dle potřeby podléváme a během pečení alespoň dvakrát otočíme nebo řádně přeléváme zeleninovým výpečkem.
4
Koleno můžeme péct i od syrového stavu a s kostí, ale to počítáme s výrazně delší dobou pečení. Kdo chce, podlévat může klidně i pivem černým i světlým. Vše dle vlastní chuti. Kdo chce o něco více sosu, může vývarem naředěný výpek zahustit jíškou, provařit a dochutit dle vlastní chuti solí a pepřem.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak udělat jíšku

5
Podáváme s chlebem, knedlíkem, noky... a sklenicí chlazeného piva.

RADA: VIDEO, jak na houskový knedlík

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Smažené vepřové kousky s cibulí na citrusech

Smažené vepřové kousky s cibulí na…

Vepřové na pomerančích

Vepřové na pomerančích

Plněné vepřové plátky

Plněné vepřové plátky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Vepřové
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Česnek Cibule Mletá sladká paprika Mražené houby Paprika - bílá Pepř mletý Rajče Rajský protlak Sůl Vepřové koleno

Jak na houskový knedlík

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Plněný hermelín

Plněný hermelín

Celerová pomazánka s vejcem

Celerová pomazánka s vejcem

Šlehačkový mramorový beránek

Šlehačkový mramorový beránek

Těstovinový salát s tuňákem IV.

Těstovinový salát s tuňákem IV.

Cibulačka s celerem

Cibulačka s celerem

Kávový korpus

Kávový korpus

Asijské smažené kuličky (šišky)

Asijské smažené kuličky (šišky)

Cuketová kolečka

Cuketová kolečka

Jahodové řezy - smetanové

Jahodové řezy - smetanové

Doporučujeme

20 minut
Grilovaný losos ve slanině

Grilovaný losos ve slanině

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Jak na houskový knedlík

Poslední sledované recepty

71
Ševcovský mls - trochu jinak
Ševcovský mls - trochu…
39
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
29
Pastýřský koláč
Pastýřský koláč
24
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
22
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…

Zajímavé články

Éčka pod drobnohledem: Co se skrývá za tajemnými kódy na obalech?
Éčka pod drobnohledem: Co se skrývá za tajemnými…
3x moučník na víkend: Spálený koláč, buchta s rebarborou a banánové vafle
3x moučník na víkend: Spálený koláč, buchta s…
Dietní grilování? 7 tipů, jak si ho užít a zároveň jíst zdravě
Dietní grilování? 7 tipů, jak si ho užít a…
Sladký orgasmus: Upečte si hříšně dobrý moučník, který budete milovat
Sladký orgasmus: Upečte si hříšně dobrý moučník,…
KVÍZ: Poznáte česká jídla podle jejich vtipných názvů? Otestujte se!
KVÍZ: Poznáte česká jídla podle jejich vtipných…
AHA.cz Adamec (77) na rozlučce s Bartoškou (†78): Našel novou lásku!

Adamec (77) na rozlučce s Bartoškou (†78): Našel novou lásku!

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Leona Machálková vypadá v 58 letech přímo božsky! Prozradila módní tipy, díky kterým omládnete

Leona Machálková vypadá v 58 letech přímo božsky! Prozradila módní tipy, díky kterým omládnete

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz Fotografka Nguyen Phuong Thao o posledním focení s Jiřím Bartoškou (†78): Bylo to velmi dojemné!

Fotografka Nguyen Phuong Thao o posledním focení s Jiřím Bartoškou (†78): Bylo to velmi dojemné!

SportRevue.cz FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Vidíte stále čísla 11:11 nebo 22:22? Víme, co to znamená!

Vidíte stále čísla 11:11 nebo 22:22? Víme, co to znamená!

Další doporučené recepty:

Cigánská pečienka
Cigánská pečienka
Cikánská pečeně na víně s kořenovou zeleninou
Cikánská pečeně na víně s kořenovou…
Cikánské halušky
Cikánské halušky
Cikánské toasty
Cikánské toasty
Cimpr Campr
Cimpr Campr
Císařská kýta
Císařská kýta
  • Recepty.cz
  • Cikánské koleno
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact