• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Cikánské koleno
Napište svůj komentář k receptu

Cikánské koleno

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 6
doba přípravy: 150 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Cikánské koleno
Cikánské koleno
Cikánské koleno
Cikánské koleno
Cikánské koleno
Cikánské koleno
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 800
      g vepřové koleno cca 700 -
    • 1
      ks cibule velká
    • 5
      stroužek česnek 4 -
    • 2
      ks paprika - bílá
    • 2
      ks rajče dle velikosti 1 -
    • 100
      g mražené houby nebo čerstvé
    • 100
      g anglická slanina nebo Váhalova...
    • 50
      g rajský protlak
    • sůl
    • pepř mletý
    • mletá sladká paprika nebo pálivá

Postup přípravy receptu

1
Předpříprava kolene: koleno očistíme a vložíme zhruba na 45-50 minut povařit do osolené vody se třemi rozmáčknutými stroužky česneku a kořením dle chuti (bobkový list, kuličky pepře a nového koření) - tyto ingredience jsem do výpisu surovin nepsal. Část vývaru použijeme na podlévání při pečení, zbytek třeba na česnečku. Koleno necháme částečně zchladnout a vykostíme.

RADA: Tipy na další recepty z vepřového masa!

2
Do zapékací mísy nasypeme očištěnou, na větší kostky nebo měsíčky pokrájenou cibuli, papriku, rajčata, pokrájené houby, slaninu a nasekaný česnek. Přilijeme protlak, který trochu rozmícháme s vývarem a lžící papriky (může být i pálivá nebo jejich kombinace.
3
Na zeleninu položíme vykostěné koleno, které dle chuti opepříme a klidně ještě trochu osolíme, naplněnou zapékací mísu nebo pekáč zaklopíme a vložíme do předehřáté trouby na 200 stupňů péct doměkka, dle potřeby podléváme a během pečení alespoň dvakrát otočíme nebo řádně přeléváme zeleninovým výpečkem.
4
Koleno můžeme péct i od syrového stavu a s kostí, ale to počítáme s výrazně delší dobou pečení. Kdo chce, podlévat může klidně i pivem černým i světlým. Vše dle vlastní chuti. Kdo chce o něco více sosu, může vývarem naředěný výpek zahustit jíškou, provařit a dochutit dle vlastní chuti solí a pepřem.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak udělat jíšku

5
Podáváme s chlebem, knedlíkem, noky... a sklenicí chlazeného piva.

RADA: VIDEO, jak na houskový knedlík

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Smažené vepřové kousky s cibulí na citrusech

Smažené vepřové kousky s cibulí na…

Vepřové na pomerančích

Vepřové na pomerančích

Plněné vepřové plátky

Plněné vepřové plátky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Vepřové
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Česnek Cibule Mletá sladká paprika Mražené houby Paprika - bílá Pepř mletý Rajče Rajský protlak Sůl Vepřové koleno

Jak na houskový knedlík

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pampeliškový med

Pampeliškový med

Plněné papriky v rajčatové omáčce

Plněné papriky v rajčatové omáčce

Mrkvovo-celerový salát

Mrkvovo-celerový salát

Zapékaná zelenina se sýrem

Zapékaná zelenina se sýrem

Fazole s rajčaty

Fazole s rajčaty

Houbové kroupy se zelím

Houbové kroupy se zelím

Čína s vepřovým

Čína s vepřovým

Vegetariánský guláš

Vegetariánský guláš

"Párkrole" - párkové kremrole

"Párkrole" - párkové kremrole

Doporučujeme

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Meruňkové knedlíky - kynuté

Meruňkové knedlíky - kynuté

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

45 minut
Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

15 minut
Chalupářské poháry

Chalupářské poháry

45 minut
Buřty na pivě

Buřty na pivě

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Jak na houskový knedlík

Poslední sledované recepty

66
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
51
Křupaví ořechoví šnečci
Křupaví ořechoví šnečci
35
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
30
Štrúdl s hroznovým vínem
Štrúdl s hroznovým vínem
29
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem

Zajímavé články

3 nejoblíbenější letní recepty z cukety: Chutnají i těm, kteří zeleninu moc nemusí
3 nejoblíbenější letní recepty z cukety: Chutnají…
Víte, jak připravit pravý šopský salát? Většina z nás to dělá špatně!
Víte, jak připravit pravý šopský salát? Většina z…
Ze zeměměřiče mistrem zmrzlinářem: Začínal mrkvovou, dnes prodává nejvíc pistáciové
Ze zeměměřiče mistrem zmrzlinářem: Začínal…
Superpotravina týdne: Meloun. 6 překvapivých pozitivních účinků plus recepty, které možná neznáte
Superpotravina týdne: Meloun. 6 překvapivých…
Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
AHA.cz Markéta Konvičková ukázala světu... Tetování v rozkroku!

Markéta Konvičková ukázala světu... Tetování v rozkroku!

Mimibazar Strie: Proč vznikají a jak je řešit?

Strie: Proč vznikají a jak je řešit?

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Letní hity z Wimbledonu: Tyhle ultra trendy kousky nebudete chtít sundat celé léto!

Letní hity z Wimbledonu: Tyhle ultra trendy kousky nebudete chtít sundat celé léto!

Ženy.cz Když hysterka… je váš muž!

Když hysterka… je váš muž!

Blesk.cz Vdova po Žbirkovi (†69) Kateřina: Lásce se nebráním!

Vdova po Žbirkovi (†69) Kateřina: Lásce se nebráním!

SportRevue.cz FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy Nejlepší manželky podle jména: Patříte mezi ně i vy?

Nejlepší manželky podle jména: Patříte mezi ně i vy?

Další doporučené recepty:

Cigánská pečienka
Cigánská pečienka
Cikánská pečeně na víně s kořenovou zeleninou
Cikánská pečeně na víně s kořenovou…
Cikánské halušky
Cikánské halušky
Cikánské toasty
Cikánské toasty
Cimpr Campr
Cimpr Campr
Císařská kýta
Císařská kýta
  • Recepty.cz
  • Cikánské koleno
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact