• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Cikánská pečeně na víně s kořenovou zeleninou
Napište svůj komentář k receptu

Cikánská pečeně na víně s kořenovou zeleninou

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 62
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Cikánská pečeně na víně s kořenovou zeleninou
Cikánská pečeně na víně s kořenovou zeleninou
Cikánská pečeně na víně s kořenovou zeleninou
Cikánská pečeně na víně s kořenovou zeleninou
Cikánská pečeně na víně s kořenovou zeleninou
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg hovězí maso roštěnec, zadní maso, péro ...
    • sůl a pepř
    • 100
      g slanina
    • 2
      ks cibule větší
    • 1
      ks petržel
    • 0,50
      ks celer
    • 2
      ks mrkev
    • 80
      g máslo cca
    • červené víno
    • 300
      ml vývar silný masový, nebo z kostky
    • 10
      ks pepř celý
    • 5
      ks nové koření celé kuličky
    • 1
      lžička hladká mouka - na zahuštění výpeku, není nutné

Postup přípravy receptu

1
Do kastrolu dáme osmažit pokrájenou cibuli a slaninu, na kterou vložíme osmažit ze všech stran dozlatova nasolené a opepřené hovězí maso. Podlijeme ho vývarem(cca 3dl) a dusíme za občasného obrácení a podlití téměř doměkka(tak na 75%).
2
V jiném kastrolu si rozpustíme máslo a očištěnou zeleninu, kterou jsme pokrájeli na větší kusy na něm orestujeme dorůžova společně s celým pepřem a novým kořením.
3
Téměř měkké maso dáme do pekáče, obložíme ho orestovanou zeleninou s kořením a zalijeme vínem(cca 2dl). Pečeme v předehřáté troubě za občasného podlití a přelití vodou, vínem nebo vývarem doměkka a dozlatova. Výpek můžeme zahustit lžičkou hladké mouky rozmíchané v malém množství vody, kterou ve výpeku krátce zavaříme.
4
Před podáváním můžeme kuličky koření vyndat.
5
Podáváme s bramborem, knedlíkem, noky...
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pečené vepřové ocásky s kořenovou zeleninou

Pečené vepřové ocásky s kořenovou…

Čočková polévka s kořenovou zeleninou

Čočková polévka s kořenovou zeleninou

Kapří guláš s kořenovou zeleninou

Kapří guláš s kořenovou zeleninou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Desmond | 11. 1. 2016 22:45

    Výborné jídlo, delala jsem ho několikrát. Na každou zvláštní příležitost a pokaždé mě všichni pochválí.

  • Randy | 12. 6. 2015 21:26

    Luxando:-)žrando;-)

  • Randy | 12. 6. 2015 21:26

    Luxando:-)žrando;-)

  • Roman Raba | 9. 3. 2015 13:30

    Pochutnali jsme si, výborný oběd.

  • Lily9 | 27. 2. 2014 14:35

    Masíčko se v omáčce úplně rozpadalo, omáčka výborná, přítel, taťka, mamka i kamarádi si pochutnávali. Výborný recept. Dávám za 1 8-)

  • Káťa | 1. 11. 2013 18:45

    Skvělé hovězí, přítel měl radost, hovězí zbožňuje a mně se fakt povedlo, děkuji za recept :-)) .

  • Růžena Valterová | 8. 3. 2013 18:54

    Celá příprava mi trvala kolen 120 minut, ale stálo to za to. Maso i omáčka bez chyby a na velikou jedničku s hvězdičkou.

  • Nikijaho
    Nikijaho | 9. 9. 2012 10:54

    Na kolik pečeme maso? A do pekáče dáváme maso i s vývarem? Jak dlouho se asi mase peče? No dopíšu to sem všechno až ho dodělám. Udělám dle svého zdravého rozumu. :-)

  • Maruška | 14. 4. 2012 12:40

    Byl to výborný oběd, po jídle zůstal i skoro čistý pekáč, děkuji a při vhodné příležitosti jí znova připravím.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí Zelenina
Maso Pokrmy Hovězí Ze zeleniny Oběd Večeře Pečení Dušení Velikonoce Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Celer Červené víno Cibule Hladká mouka Hovězí maso Máslo Mrkev Nové koření Pepř celý Petržel Slanina Sůl Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Plněný vepřový bůček

Plněný vepřový bůček

Šlehačkový koláč

Šlehačkový koláč

Podmáslový chléb - moc dobrý

Podmáslový chléb - moc dobrý

Jahodové řezy z Galaretky

Jahodové řezy z Galaretky

Óbr dort - číslice

Óbr dort - číslice

Pravý segedínský guláš

Pravý segedínský guláš

Brokolice alá brokolice

Brokolice alá brokolice

Salátový dresing

Salátový dresing

Tzaziky

Tzaziky

Doporučujeme

30 minut
Obalovaný asijský květák z trouby

Obalovaný asijský květák z trouby

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

70 minut
Gyoza knedlíčky

Gyoza knedlíčky

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

105 minut
Řepánky

Řepánky

Poslední sledované recepty

24
Jarní zelný salát
Jarní zelný salát
23
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
21
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
21
Kočičí svarba vegan (šoulet, krupoto), základní recept
Kočičí svarba vegan …
17
Slaný krokodýl z majonézového těsta
Slaný krokodýl z…

Zajímavé články

Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si dát pozor a tip na rychlejší variantu
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si…
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných receptů
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných…
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
AHA.cz Hvězda Polabí Vilma Cibulková: Akutní převoz do nemocnice!

Hvězda Polabí Vilma Cibulková: Akutní převoz do nemocnice!

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz ExLunetic Kocián (49) překvapil: Romantika s „ramlicí“ od Schwarzenberga (†85)

ExLunetic Kocián (49) překvapil: Romantika s „ramlicí“ od Schwarzenberga (†85)

SportRevue.cz VIDEO: 17 sportovkyň, které pózovaly v plavkách pro magazín Sports Illustrated

VIDEO: 17 sportovkyň, které pózovaly v plavkách pro magazín Sports Illustrated

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy 10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

Další doporučené recepty:

Cibulový salát s houbami
Cibulový salát s houbami
Cibulový salát se slanečky
Cibulový salát se slanečky
Cigánská pečienka
Cigánská pečienka
Cikánské halušky
Cikánské halušky
Cikánské koleno
Cikánské koleno
Cikánské toasty
Cikánské toasty
  • Recepty.cz
  • Cikánská pečeně na víně s kořenovou zeleninou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact