Papriky nakrájíme na proužky, cuketu na kostičky a cibuli najemno. Přimícháme ostatní přísady a vaříme 30 minut. Naplníme do skleniček a sterilujeme 20-25 minut při 80 °C. Používáme na špagety, topinky nebo ke všemu...
Já mám rád ostré , tak jsem přidal několik feferonek a nemá to chybu. Jarda.
Jana Kutačová
|25. 8. 2006 15:27
Znám palačinky i na slano,ale zase se mi zdálo,že si chtěl někdo opět jen "rýpnout"a chytat za slovíčka.jinak se dá opravdu tato omáčka použít téměř všude.:o)
Maruš
|22. 8. 2006 18:22
Někdo třeba dělá palačinky i ve slané verzi.Já je např.potřu kečupem,dám plátek sýra,plátek šunky,krabí tyčinku,zabalím,obalím jako řízek a smažím.A k tomu by se táto omáčka mohla dát.
Věra
|22. 8. 2006 12:01
Milý/á J. může to opravdu dát i na palačinky pokud nebudete nic jiného a budete mile překvapeni, že se to dá jíst. Např. v receptu plněné palačinky potřete místo kečupu cikánskou omáčkou dáte šunku a sýr zabalíte obalíte jako řízek v trojobalu a osmažíte. Je to paráda.
Jana Kutačová
|22. 8. 2006 10:26
J. Na palačinky je to vůbec nejlepší.Dobrá hláška a opravdu nikam jinam bych Cikánskou omáčku nedávala....:o))))))))
zdenka a
|20. 8. 2006 18:11
recept ma zaujal vcera som vyskusala je to vyborne pridala som uz niekde zmienovane korenie adzika
J.
|2. 10. 2004 16:00
Pouzíváme ke vsemu...(napr.: palacinky?)
Kuchařka on-line
|17. 6. 2004 12:32
Opraveno, já si toho vůbec nevšimla :))
Anonym
|17. 6. 2004 12:11
V ingrediencich se nepíše kolik té cukety.
Štroblová
|17. 6. 2004 11:31
Prosím o opravu receptu má být 1 kg cukety ne cukru dík :) hups... stal se omyl, asi by to nebylo moc dobrý souhlasím s anonymem ne moc cukru ale žádný cukr....
Wentová
|16. 6. 2004 13:59
Když to zkusíte z poloviční dávky bude tam jen 1/2 kg cukru... a myslím, že ti co to dělají vědí co je dobré...