Droždí s cukrem rozmícháme ve vlahém mléce a nalijeme do mouky s rozpuštěným máslem a troškou soli a vypracujeme těsto, které necháme nejméně půl hodiny v teple kynout. Potom opět těsto propracujeme, rozválíme, přeneseme na vymaštěný plech a necháme znova nakynout.
2
Připravíme si náplň: cibuli podusíme na pokrájené slanině, přidáme vejce, sůl, drcený kmín(dle chuti), promícháme a vychladlé naneseme na koláč, který pečeme v mírně teplé troubě.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Jitka
|22. 9. 2011 10:14
Koláč byl vynikající a nádherně voněl :-*
Lucie Dvořáková
|3. 7. 2011 23:06
Byla to velká dobrota!
magdaj
|12. 1. 2011 10:00
Milý Emile :-)) :-)) :-))
Emil Kokoška
|28. 2. 2009 01:04
Vážně skvělý koláček. Jen vynechávám cibuli, tu já nerad a taky slaninu, jsem vegetarián. O to víc dám vajec do těsta i náplně. A taky vynechávám kmín, nadýmá mě . Jinak ho dělám přesně takhle.
Veronika Dr
|27. 2. 2009 16:48
Znám tento recept s malými odchylkami. Je vynikající!. Já dávám do náplně ještě kelímek zakysané smetany, nebo měkký tvaroh. Ale pozor koláč je dost nadýmavý, takže je po něm lepší procházka než jízda hromadnou dopravou.