Dnes jsem koláč pekla znovu a zkusila udělat kynuté těsto, v podstatě ze stejných surovin: 250 g polohrubé mouky, 40 g tuku, 125 ml mléka, 1 žloutek, 10 g kvasnic, sůl. Musím se přiznat, že mi to chutnalo mnohem lépe než posledně. Jen tu slaninu jsem nemohla dát, koláč jsem nesla ke kamarádům, kteří momentálně nejedí maso.
Vynikající,přidala jsem podle komentářů trochu anglické slaniny.Nevím, pro kolik strávníků byl koláč určen,ale my jej snědli ve třech.))
Ahoj Jano, jsem moc ráda, že jste spokojeni. Já byla taky.
Tak musím moc pochválit,byla tady návštěva a skoro nic mi nenechali,ale kousek jsem ochutnala a bylo to opravdu super!!! Dávám za 1 !!! Jana
Ahoj Di,tak já jsem dala zakysanou smetanu na 8 až 10 lžic to vyjdou skoro dvě a všechno,co tady je napsané.Teď se mi směs chladí na okně,a na na plechu na picu už mám rozválené těsto,tak teď jen doufám,že se to povede.Díky a napíšu sem,jaké to bylo.Jana
Tu jsem sice nezapomněla, v původním receptu nebyla, ale proč ne?
Já bych si neodpustila pod cibuli anglickou slaninku:-))
Díky, paní Marie, máte naprostou pravdu. V receptu byla šlehačka, já jsem dala napůl mléko a napůl kysanou smetanu, co jsem měla doma.
Di, vypadla Vám smetana z ingrediencí. Slané koláče u nás jsou velmi oblíbené, já dávám většinou zakysanou. Jaká patří sem ?