Včera jsem dělala tento chleba a nevím proč prostě mi nenakynul. Upekla se mi z toho úplně zdrcnuta placka. Neví někdo proč?
Výborný chlebik........ Moje premiéra s domácí pekarnou. Jen misto vinného octa obyčejný a misto zitne mouky jsdm dala polohrubou moukou..
Chlebík je vynikající :). Krásně vykynul, ještě lépe voněl, dlouhého života neměl ;-)
Ta hladká mouka je mouka obyčejná nebo chlebová nebo nějaká jiná???
Jaká je výsledná hmotnost chleba???
Pekla jsem v úpravě normální ocet místo vinného a polohrubá mouka místo žitné chlebové, cibuli jsem dala větší syrovou nadrobno pokrájenou ihned najednou se všemi ostatními ingrediencemi před spuštěním programu. Chléb je výborný, jen té cibule je tam až moc, příště musím použít méně. Nicméně vřele doporučuji si chléb také vyzkoušet. Hodnotím 1.
Díky tomuto receptu jsem zase přišla na chuť pečení chlebů v domácí pekárně, protože po vyzkoušení všemožných jiných byl tento konečně takový, kdy nám chleba opravdu a moc chutnal! Dávám 1*, pekla jsem ho již 4x, jen jsem se ještě nedonutila koupit tu Žitnou chlebovou mouku a tak jsem ji pokaždé nahradila běžnou polohrubou.
Vonavy, mekky, uzasny vytvor
Toto je náš nejoblíbenější chleba, pečeme 2x týdně. Jen ten vinný ocet nám tam až tak "nesedl", tak dáváme klasický, a nemá to chybu!
Přidala jsme jsem zelenou cibulku a poprvé jsem pekla s čerstvým droždím. Byl krásně nadýchaný. Dávám jedničku a přidávám mezi oblíbené recepty.
Veľmi rada, takže ahoj, Terka.
Zorka, ďakujem za ponuku, tak si môžeme aj tykať :)))
Terezka, prosím, bez tej pani, myslím, že sme rovesníčky (plus mínus ZŠ). Mrvia sa mi aj chleby s olejom či maslom. Skúšala som aj viac tekutiny, ale nejako to nezaberá. Skúsim tú syrovátku, ďakujem za radu. Zora
Pani Zorka, skúste pridávať do chleba 1 lyžicu oleja a 3 lyžice sušenej syrovátky.
V septembri (září) som si kúpila pekáreň PANASONIC s automatickým dávkovačom prísad (mám rada celozrnné chleby). Prvé tri chleby som piekla z chlebových zmesí so sušeným droždím. Neboli zlé, ale nebolo to ono. Skúsila som čerstvé, a to bolo hneď iné kafe. Už robím len s čerstvým droždím, na 500 - 600 g múky polovicu kocky cca 20 - 23 g. Sú krásne vysoké (mám formu do výšky). Mám len jeden problém - dosť sa mrvia. Múky som kúpila v Kauflande, objavila som taj aj múku na kysnuté cesto, asi skúsim aj ju, uvidím.
Pani Anděla, dovolím si odpovedať, pretože mám pocit, že p. Bednářová tu už nechodí. Používam tiež vždy čerstvé droždie, na 1 chlieb dávam 1/3 droždia, teda cca 14 g. Nevážim to presne, rozrežem kocku na tretiny. Akurát keď kúpim balíček droždia s hmotnosťou 250 g, tak tam odvážim, to sa už horšie odhaduje. Tú 1/3 droždia používam na všetky chleby, sladké koláče a chlebíky.
Dobrý den paní Bednářová. Mám na Vás dotaz, většinou v každím receptu uvádíte "sušené" droždí, já za celé roky jsemtoto droždí nikdy nepoužila, vždy dělám z čerstvého. Proto mě zajímá, jestli je možné použít čerstvé droždí do domácí pekárny, nebo je v tom nějaký rozdíl? Pekárnu mám druhý den a chci zkusit Vaše recepty, když Vás každý tak chválí. Děkuji za odpověď.
MŃAM,MŃAM,MŃAM
chci moc poděkovat za tento báječný recept dělala jsem s osmaženou cibulkou byl super,ale dnes jsem ho udělala s jarní cibulkou i s natí a je to nejlepší chleba jaký jsem kdy jedla super
ještě mě paní Bednářová od Vás žádný chleba nezklamal !
dneska jsem si koupila pekárnu a tohle je první chléb , který jsem v ní pekla, nejen že se povedl, ale i chuťově je prostě vynikající , dávám si ho mezi oblíbené a určitě zopakuju
Chleba je super, měl úspěch. Hlavně u manžela. Dávám 1.
Chlebík je opravdu moc dobrý,půlku cibule jsem osmažila,druhou jsem přidala za sirova.Dávám jedničku
Výborný recept určitě ještě budu tento chlebík dělat. V pekárně ETA program 1 velikost 2
Koupila jsem si v Makru pytlík s už osmaženou cibulkou.Skladuji v lednici a je vždy po ruce když je potřeba.Netřeba ji dělat.
Cibuli dávám jednu,takovou tu běžnou velikost,lehce orestovanou,bez toho omastku,cedím to.
Radko, já dělám s jarní cibulkou a dávám 2-3 podle velikosti
Včera som chlieb upiekla a chutí:))) Pekne vonia aj chutí cibuľkou.
a kolik tam dáváte té cibule?
Já dávám velikost II - velký bochník a kůrku tmavě hnědou-III.
jaká je velikost bochníku a stupeň vypečení?
Taky dávám jedničku,výborný,voňavý chlebík,krásně nakynul,prostě nemá chybu.
Výborný chléb,opravdu vynikající.Pekla jsem ho jako přílohu ke guláši a sklidila jsem velký úspěch u všech,kdo ochutnali.
dnes jsem pekla tento chlebík a také s osmaženou cibulkou,byl senzační.Donesla jsem ochutnat i kolegyním do práce a všem velice chutnal.Takže opět 1 pro p.B
Dělala jsem s osmaženou cibulkou a je to supeeer! Díky za receptík, budu dělat častěji :o)
Chleba byl opravdu vyborný, krásně voněl a dal se jíst i samotný.
Chlebík je moc dobrý, jeden z těch chuťově výrazných. Dala jsem taky syrovou jarní cibulku a krásně to voní...
Díky za radu,ale vyzkouším až zítra. Teď mlsně čekáme, až zchladne italský bílý chléb.
Díky za pochvalu. Jsem moc ráda, že vám chutnal. Na osmahnutí cibulky používám další lžíci oleje, ale do chleba dávám pokud možno jen tu cibulku bez tuku.
Moc dobrý, krásně voní cibulí. Zkoušela jsem se syrovou cibulí. Až budu zkoušet s osmahnutou, mám na osmahnutí cibule použít tu jednu lžíci oleje ze seznamu ingrediencí, nebo na osmahnutí použít další olej?