g
vepřová plec
nebo kýta, případně drůbeží nebo králičí maso
1
lžička
mletá sladká paprika
nebo pálivá - dle chuti
0,50
lžička
česnek sušený
nebo nastrouhaný čerstvý, necelá
1
lžička
majoránka
rovná
pepř mletý
sůl
1
lžíce
olej
Dále
2
ks
cibule
větší
1
ks
červená paprika
velká
olej
na smažení
sojová omáčka
nebo worcester - není nutné
Postup přípravy receptu
1
Maso pokrájíme na nudličky nebo kostky a dáme do misky. Osolíme, opepříme, posypeme paprikou, česnekem a majoránkou, zakápneme olejem, promícháme a necháme v chladnu odležet alespoň hodinu. Mezitím si pokrájíme cibule na silnější půlměsíčky a papriku na větší kostky nebo nudličky.
2
Naložené maso dáme zprudka smažit do pánve s trochou rozpáleného oleje společně s pokrájenou zeleninou, občas promícháme. Po osmažení můžeme ještě dochutit sojovou omáčkou nebo worcestrem.
3
Podáváme s bramborovou přílohou, topinkou, čerstvým pečivem a třeba i sklenicí dobře vychlazeného piva.