Do menšího hrnce dáme 2-3 vrchovaté polévkové lžíce ramy, kterou necháme rozpustit. Nadrobno si nakrájíme cibuli a tu vložíme do rozpuštěné ramy. Celou směs podle chuti osolíme a opepříme a za občasného míchání necháme vařit cca 15 minut (cibulka by měla být uvařena do měkka). Mezitím si uvaříme těstoviny, které hned po zcezení smícháme s připravenou směsí. Promícháme v hrnci a můžeme servírovat. Na těstoviny nastrouháme balkánský sýr a posypeme nadrobno nakrájeným rajčetem (1 porce = 1 rajče).
2
Jedná se o velice jednoduchý, ale chutný recept. Místo balkánského sýru se dá použít i niva nebo klasický eidam a rajčata se mohou zkombinovat s paprikou a jinou zeleninou.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Eva Vojkuvkova
|14. 10. 2009 17:01
Jednoduchy a velice chutny recept. Delala jsem z barevnych testovin, vypada to vice "esteticky" :-)
Eva Bednářová
|11. 6. 2009 22:37
Omlouvám se za špatně vložený text, máte pravdu, nečetla jsem si návod a pak už se to nedalo spravit. Příště snad budu chytřejší. Pokud nemáte rádi Ramu, můžete dát jakýkoliv jiný tuk, který používáte. Ale to že Vám vznikne žlutá voda na výsledku vůbec nic nemění, protože se to nakonec stejně všechno smíchá dohromady.
marie mateju
|11. 6. 2009 10:34
ted je to už v pořádku,ale já to četla taky,když to bylo napsaný jedním slovem-taky jsem zírala co to je.
Sylva P.
|11. 6. 2009 10:02
Až na tu umělou Ramu, to je klasika, ale dobrá. Když rozpustím Ramu je z toho voda a žluté něco.
Zdena z JM
|11. 6. 2009 08:56
Opět se někdo nedržel návodu na vkládání nových receptů. Musela jsem si to asi 5x přečíst, než jsem pochopila o jaké suroviny se jedná.