Do vymazané zapékací mísy (pekáčku) nasypeme vrstvu pokrájené cibule - 600 g. Na cibuli položíme silnější plátky masa (nejméně 2 cm), které dobře osolíme a opepříme z obou stran, kraje masa nařízneme (né u kližky). Na maso nasypeme další vrstvu cibule - 400 g, kterou posypeme kořením nebo jen osolíme.
2
Zapékací mísu zaklopíme nebo zakryjeme pevně alobalem a dáme do předehřáté trouby na nejnižžší teplotu péct (nepodléváme!). Pečeme nejméně 3 hodiny bez NAKUKOVÁNÍ!!! Nemusíme mít strach z připálení, cibule má dostatečné množství vody. Nakonec můžeme odklopit a dopéct dozlatova nebo rovnou podávat.
3
Podáváme s vařeným bramborem nebo čerstvým pečivem. Nejlepší je hovězí kližka, ale kdo jí nemá rád, použije jiný druh hovězího.
Bylo to vynikající a skoro bez práce. Maso vážně jak dortík, šťavnaté a jen na vidličku. Moc ráda při nejbližší příležitosti zopakuji.
Miloš
|18. 8. 2016 20:44
Perfektní. Nic víc se ani nedá napsat.
Vančová
|10. 4. 2016 10:21
Delikatesa :-*
Kajda
|23. 12. 2015 13:12
Vynikající! Maso se úplně rozpadalo a chutnalo skvěle.
Bára
|21. 9. 2015 09:31
Nedělní oběd pro mně naprosto bez konkurence. Žádná velká příprava, ušetřený čas a hovězí měkounké jak dortíček. <3
Jarča
|18. 3. 2014 09:54
Zkuste plátky syrových brambor dát pod cibuli a pečte současně. Brambory nasáknou šťávu z masa a budou výborné. Kdysi byl podobný recet v televizi, ale tam se osolené a opepřené hovězí maso nejdříve opeklo na pánvi a pak se vrstvy: brambory, cibule, opečené maso, cibule a pak opět brambory naskládaly do vymazaného pekáčku (varného skla) a upekly. Na poslední vrstvu se nalije šťáva, která zůstala na pánvi po mase. Dělám často a je to super!
Ted jsem maso vytahla z trouby, uplne se rozpada <:-) , delala jsem cast z klizky a cast libovejsi, ta vuuuuuune! K tomu salatek a cerstvy chleba a bude nam hej! :-*
Andrea
|7. 1. 2012 11:45
Masu chybí k dopečení necelých třicet minut,dobře voní,tak jsem zvědavá.
Dobrý den, na jakou teplotu konkrétně můžu nastavit troubu? Díky za info...
Stáňa Suchá
|16. 12. 2011 14:04
Moc chválím, zajímavá chuť masa, ke kterému jsem upekla domácí chlebík :)
Puf
|7. 9. 2011 12:21
znam a delam, je to mnamka bez prace <:-)
Věra
|30. 7. 2011 12:37
Pro dnešní uklízecí den jsem si vybrala tento recept a jsem moc spokojená. Manžela jsem uspokojila pořádným masovým obědem, který mě stál minimum práce a mohla jsem se věnovat i další práci. Děkuji, určitě ještě zopakuji, stojí to za tu lenost ;-) :-D !
Simona Drábková
|28. 5. 2011 14:47
Posílám velkou pochvalu, oběd byl vskutku královský! Děkuji za všechny u stolu ;-) :-) .
Simona Drábková
|28. 5. 2011 09:26
Právě jsem vše vložila na sporo do trouby a s napětím očekávám, co z toho bude. Pepř i grilovací koření jsem ponechala stejně jako v receptu. Uvidíme ;-) :-) !
johan
|13. 5. 2011 16:30
super !!! a ještě skoro bez nádobí ;-)
Jitka
|27. 4. 2011 08:14
Delikatesa, dělala jsem z pupku a :-* <3 :-D
Holmes
|27. 3. 2011 16:41
Po třech hodinách se zadní hovězí skoro rozpadalo a chuť byla povznášející 8-) . Po dvou hodinách sem musel ze strachu nakouknout :-D .
Mirka
|22. 3. 2011 14:41
Recept mi vrtal hlavou a musela jsem ho vyzkoušet. Musím říct, že je to moc dobré a vůbec nechápu tu zvláštní nakyslou chuť. Určitě jsem nědělala naposled, je to lahůdka :-* !