Dvě větší bílé a červené cibule pokrájíme na jemná čtvrt kolečka, která osmažíme na oleji a másle doměkka. Dáme pozor, aby nezhnědla, smažíme jen doměkka.
2
Osmaženou cibuli pak zaprášíme moukou a dále ještě chvíli smažíme.
3
Přilijeme asi půllitru silného hovězího vývaru, necelý decilitr červeného vína, tymiánu dle chuti (použít můžeme čerstvý i sušený), sůl, pepř a vaříme bez pokličky asi 30 minut, kdy si polévku občas promícháme a podle potřeby (hustoty polévky) přidáme vývar.
4
Mezitím si plátky na plátky bagety (můžeme jí použít i víc a pochopitelně i sýru, vše podle vlastní chuti) naneseme nastrouhaný sýr Gruyere a Mozzarellu smíchané zhruba 1:2 a dáme je zapéct do předehřáté trouby dozlatova. Tu těsně před podáváním přidáme do polévky nebo ji k polévce podáváme na talířku.
5
Pokud nechceme křupavější verzi, můžeme polévku zapéct v troubě s plátkem bagetky a sýra dohromady.
6
Jestli máme rádi hodně sýra, můžeme ho přidat i do polévky. Vše podle toho, jak kdo má rád.