• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Cibulová polévka
Napište svůj komentář k receptu

Cibulová polévka

autor: macouch
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 108
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Cibulová polévka
Nahrát fotku
 

Cibulová polévka

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks cibule
    • 2
      lžíce slunečnicový olej Nebo olivový olej
    • 30
      g máslo
    • sůl
    • pepř mletý
    • 940
      ml hovězí vývar
    • 4
      plátek bílé pečivo
    • 60
      g sýr 40-60

Postup přípravy receptu

1
Cibule oloupat a rozkrojit na čtvrtky, popř. asi na 0,5 cm velké kousky. V hlubokém hrnci se silným dnem rozpálit olej s máslem. Hrnec by neměl být příliš široký, aby cibule byla v silné vrstvě.
2
Za stálého míchání smažit několik minut, poté snížit teplotu a vařit na mírném plameni 45-60 minut. Nejprve stačí cibule jen občas zamíchat, až změní barvu, míchat často. Cibule jsou zlatavé a pak rychle hnědnou - a to je třeba hlídat, aby se nepřipalovaly.
3
Když jsou cibule výrazně mahagonově hnědé, přilít vývar, osolit, opepřit. Vařit na mírném ohni asi 30 minut.
4
Plátky toustového chleba rozkrojit na 4 díly, posypat sýrem a dát zapéct do trouby. Do talíře s polévkou přidávat zapečený chleba.
5
Vypadá to možná složitě, ale nemusí se u toho pořád stát a je to fakt moc veliká dobrota.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Cibulová polévka se sýrem

Cibulová polévka se sýrem

Cibulová polévka podle Marušky

Cibulová polévka podle Marušky

Sýrovo-cibulová polévka s krutony

Sýrovo-cibulová polévka s krutony

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • rripper | 14. 7. 2019 20:52

    Vynikající. Přidal jsem 1/4 litru vody a zahustil zasmážkou. :)

  • oceanik | 30. 4. 2017 10:33

    Polévka je velmi jednoduchá a strašně dobrá. Sýr jsem strouhal rovnou do polévky a tousty přikusoval holé. Děkuju za recept.

  • Dee07 | 28. 1. 2017 13:41

    Dnes ji vařím už po několikáté a je skvělá. Jen ji nevařím tak dlouho :)

  • Jana | 22. 12. 2016 06:53

    Uvařeno a je naprosto skvělá :)

  • Jana | 22. 12. 2016 06:53

    Uvařeno a je naprosto skvělá :)

  • Nartounekv | 31. 1. 2015 10:35

    Dobrota :)

  • jakoubis | 11. 1. 2015 17:27

    das is fantastiše 8-)

  • Dekadent | 19. 11. 2014 12:45

    By mě zajímalo, co na tom vaříte 60 minut? Ty z té cibule nic nezůstane. Stačí 15 minutt a je hotovo.

  • miloslav | 4. 9. 2014 17:18

    super jen tak dál jsem velice spokojen s receptem a výsledek nad očekávání pro rozvedeného pána super kuchařka , Děkuji :-*

  • ivetaa2 | 21. 3. 2014 21:47

    moc dobrá ;) akorát kromě tostů jsem udělala krutony

  • Mordechai | 23. 7. 2013 12:07

    Řekli sýr dal jsem sýr:-) s tvarůžkama luxus...

  • Pupík | 7. 4. 2013 16:50

    Polévku jsem zvládl a přidal jsem ještě mléko, výborné :-)

  • mishanecka | 30. 8. 2012 11:52

    Je dobrá a chleba jsem je opekla na pánvičce. :-)

  • Alena | 8. 8. 2012 11:12

    Díky za recept výborná polévka i vnučce moc chutnala :-D <3

  • Můrinka
    Můrinka | 13. 6. 2012 19:23

    Výborná polévka, děkujeme, vaříme si ji vždycky, když se chceme udělat radost <3

  • Renata | 10. 6. 2012 23:44

    Polévka jsem udělala a naprosto skvělá. Díky za recept.

  • Jana Paťhová | 15. 3. 2012 14:45

    polévka je vynikající moc děkuji za recept.

  • Marek | 7. 3. 2012 14:23

    Povedla se, lahůdka 8-)

  • jarda | 20. 2. 2012 14:33

    Super luxusní! l Jsem přímo nadšenej! Levná a přitom tak dobrá. Jen jsem přidal petrželku a ty tousty je lepší přikusovat než je hodit do polévky.

  • ywett89 | 26. 1. 2012 17:05

    Bomba, bomba, bomba. Zkusila jsem a už nikdy více jinou cibulačku :-X . Ač jsem amatér, povedla se báječně :-P . Moc děkuji za inspiraci :-*

  • Hovňousek | 29. 12. 2011 13:01

    Tak sem polévku zkusila uvařit a je opravdu vynikající. Mňam!!! Stojí za to si ji uvařit.

  • danmar | 23. 12. 2011 11:56

    tudle polévku prostě miluju.....je jednoduchá a hlavně výborná !!!

  • Standa | 20. 7. 2011 09:27

    Recept je výborný, polévka vynikající! Dávám tam ještě špetičku mleté papriky a nasekanou petržílku. Nemá to chybu! Všem dobrou chuť! :-)

  • gabča | 21. 2. 2011 12:10

    Právě dnes se ji vyzkoušela je výborná ale místo opečené housky jsem udělala vaječný svítek s čestvou petrželkou a sýrem Houska se hned rozmočí ,ale svítek drží tvar a můžeteho více okořenit podle chuti ;-)

  • Greinerova | 13. 2. 2011 17:09

    Výborná za 1

  • Lucie-Trpkosova
    Lucie-Trpkosova | 2. 2. 2011 15:52

    Opraveno. Díky za upozornění.

  • iNDYCZ
    iNDYCZ | 2. 2. 2011 14:11

    U fotografie uvest autor: Lada Kovarova, nikoliv autora receptu, preci jen je na fotografii primo nas polevkovy talir a mohu poslat originalni fotografii v pripade pochybnosti.

  • Děda 3 | 5. 1. 2011 13:13

    Super,k tomu toast s česnekam a sýrem a je to :-)

  • Sofiee
    Sofiee | 7. 12. 2010 15:37

    Chci se ještě zeptat, jak silný děláte vývar? Přítel ho připravuje opravdu hodně silný a výsledek je super, takže doporučuji. Kvůli času děláme vývar z kostky, tedy ze dvou. :-)

  • Sofiee
    Sofiee | 6. 12. 2010 16:47

    Výborná, dokonalá! Vaříme ji každý týden, protože jsem schopná sníst na posezení celý hrnec! Super!

  • tomasek | 22. 11. 2010 23:23

    Nemel jsem tolik casu, takze na to padla tak vsehovsudy trictvrtehodina, ale bylo to vynikajici. Pridal jsem jeste rozmaryn a tymian, do cibulacky skvele sedi.

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova | 14. 11. 2010 11:12

    Mohu doporučit, je výborná

  • Ladia
    Ladia | 8. 10. 2010 13:36

    Polévku z dnešního menu máme moc rádi, dělávám ji velmi často. Z receptu by to ale chtělo vymazat ta zobrazená <BR> 8-)

  • Ivana Šlapáková | 9. 5. 2010 08:23

    Je dobrá, nakonec jsem cibuli trochu rozmixovala, malounko přidala masoxu /podle kvality vývaru/ a byla fakt jedlá. Toastové kousky se jedly i po polívce samotné. Za 1.

  • Jana Kretkova | 7. 5. 2010 13:10

    Dneska jsem ji dělala a je opravdu výborná, nelituju žádné minuty. Dávám za jedna!!!

  • venyss venyss | 31. 1. 2010 16:22

    Výborná, výborná, výborná. 1, 1, 1.

  • Lenka Pflegerová | 30. 1. 2010 16:05

    Dnes jsem ji dělala a musím souhlasit s Naďou. Vynikající dávám za 1

  • Naďa Davidová | 20. 9. 2009 12:27

    Vynikající, dlouhý čas vaření se určitě vyplatí, nebudu už dělat jinak. Díky.

  • Léňa Mühlfeldová | 28. 3. 2009 14:14

    Dnes byla k obědu!:)

  • Marcela Vrabcová | 27. 10. 2007 16:19

    No jo, vari se dlouho, ale ta chut potom :-)

  • Anonym | 2. 10. 2007 20:34

    I mě ten čas připadá na cibulačku dlouho...Takhle vařím snad jen slepičí polévku.o)

  • Di | 2. 10. 2007 19:27

    Mělo by se, aby se cibule téměř rozvařila.

  • Ivana Nosková | 2. 10. 2007 17:59

    To se vážně vaří 1,5 hodiny????

  • Jaňulka | 18. 4. 2007 18:03

    Já jsem nejdřív měla obavy z doby vaření tak jsem to trochu upravila cibule jsem dusila půl hodiny pak jsem přidala vývar 1,5 l, koření a taky 1,5 dcl bílého vína. Podávála jsem opraženou housku se sýrem a bylo to mňam

  • Lada Kovářová | 10. 12. 2006 19:41

    Jedním slovem - výborná.

  • Jana | 27. 5. 2006 18:23

    Opravdu vítečná....místo klasické cibule jsem použila šalotku a na závěr rozmíchala jedno vejce...

  • Natalka | 19. 2. 2006 09:32

    Je to bezvadný recept.Budu ho vařit.Doufám,že se mi podaří.

  • Marcela Vrabcová | 10. 8. 2005 13:43

    Já jsem těch tousťáků se sýrem zapekla celý plech a jen se po nich zaprášilo. Když je právě tak správně rozmočený... mňam. Musím říct, že tato polévka nasadila u našich návštěv laťku hodně vysoko a teď už si ji dopředu objednávají.

  • Di | 17. 7. 2005 11:03

    Je to opravdu dobrota a když to člověk jednou zkusí, není to až zas tak složité. Já dělám tuto francouzskou cibulačku podle receptu pana Trejbala, to byl kuchař Vlasty Burianan. Místo hovězího vývaru, vařím zbylé kosti z pečené drůběže (většinou z kuřete pečeného na talíři, které před podáním vykostím). Ostatní postup je stejný s výjimkou konečné úpravy. Polévku naleji do misek, navrch položím tousty, posypu sýrem, misky dám na plech a zapeču v troubě, až polévka začně bublat a sýr utvoří krustu.Ale určitě zkuším i tento postup.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Večeře Pečení Smažení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé pečivo Cibule Hovězí vývar Máslo Pepř mletý Slunečnicový olej Sůl Sýr
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí čtvrtky po pražsku

Kuřecí čtvrtky po pražsku

Americká buchta

Americká buchta

Štrůdl se zelím a nivou

Štrůdl se zelím a nivou

Srdíčka na smetaně

Srdíčka na smetaně

Alfédovy panenky

Alfédovy panenky

Špenátové brambory - příloha

Špenátové brambory - příloha

Vločkové řezy s krémem

Vločkové řezy s krémem

Pikantní gyros v housce

Pikantní gyros v housce

Jednoduchá směs z hlívy aneb hlíva po italsku

Jednoduchá směs z hlívy aneb hlíva po…

Doporučujeme

30 minut
Šťavnaté masové koule s parmazánem a rajčaty

Šťavnaté masové koule s parmazánem a…

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

60 minut
Makový dort s malinami

Makový dort s malinami

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

Poslední sledované recepty

149
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
112
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
69
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
38
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
29
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše

Zajímavé články

Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi nejkrásnějšími
Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi…
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se za nimi skrývá?
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se…
Recept na nakládané ředkvičky. Užijte si křupavou superpotravinu po celý rok
Recept na nakládané ředkvičky. Užijte si křupavou…
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
AHA.cz Životní změna u Leoše Mareše: Končí!

Životní změna u Leoše Mareše: Končí!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Květnový úplněk ve Štíru zacílí na oblast vztahů, sexu a emocí. Nezadaní se mají na co těšit!

Květnový úplněk ve Štíru zacílí na oblast vztahů, sexu a emocí. Nezadaní se mají na co těšit!

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Jiří Bartoška (†78): Russel Crowe zdrcený jeho úmrtím!

Jiří Bartoška (†78): Russel Crowe zdrcený jeho úmrtím!

SportRevue.cz Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Maminka.cz 25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

Blesk Horoskopy Květnový úplněk ve Štíru zacílí na oblast vztahů, sexu a emocí. Nezadaní se mají na co těšit!

Květnový úplněk ve Štíru zacílí na oblast vztahů, sexu a emocí. Nezadaní se mají na co těšit!

Další doporučené recepty:

Cibulová omáčka s uzeným masem
Cibulová omáčka s uzeným masem
Cibulová omeleta s uzeným masem a opečeným chlebem
Cibulová omeleta s uzeným masem a…
Cibulová pizza z listového těsta
Cibulová pizza z listového těsta
Cibulová polévka podle Marušky
Cibulová polévka podle Marušky
Cibulová polévka se sýrem
Cibulová polévka se sýrem
Cibulová pomazánka
Cibulová pomazánka
  • Recepty.cz
  • Cibulová polévka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact