Listové těsto rozválíme na plech, potřeme zakysanou smetanou, poklademe plátky šunky. Cibule nakrájíme na plátky, přidáme na šunku, zasypeme pokrájenými černými olivami a posypeme směsí z nastrouhaných sýrů. Na závěr lehce posypeme oreganem a kořením na pečené kuře.
2
Pečeme při 180 °C přibližně 20 minut. Dobrou chuť!
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Honza
|27. 10. 2014 18:21
Recept snadný , použil jsem anglickou ,bez oliv a pouze hrstku sýru cihla,
i přes zjednodušení jsem spokojen ,doporučuji
Michal
|10. 3. 2014 17:07
když se cibulka před tím, než se dá na pizzu osmahne lehce dozlatova na trošce oleje, získá daleko výraznější chuť a aroma. Na listovém těstě by to bylo asi moc mastné, ale doma to děláme na kynutém těstě na pizzu a je to prima :-) a obejdeme se i bez té šunky... ;-)
Ve výše popsané verzi byla pizza velmi slaná, což způsobilo koření na pečené kuře, kterým v závěru zasypete beztak slané sýry (zvláště niva je výrazná), olivy a šunku. Den nato jsem předložila na stůl vylepšenou verzi: namísto šunky kostičky libovější anglické slaniny a koření na kuře nahrazeno směsí doma vypěstovaných bylinek na pizzu (kupovaná směs poslouží stejně dobře, jen ohlídat, aby neobsahovala sůl) a sklidila potlesk na otevřené scéně.
Martina
|17. 10. 2010 19:58
Výborná!!! Velmi rychlá a neuvěřitelně chutná pizza!
Jitka Vopálková
|22. 7. 2010 20:23
Zajisté, protože jedna pizza nestačí - je tak výborná :-)
lenka galvasová
|20. 7. 2010 19:30
Paní Vopálková,předpokládám,že z jednoho balíčku listového těsta uděláte 2 pizzy.