Chléb natrháme na menší kusy a v druhé rozpálené pánvi ho ze všech stran nasucho osmažíme dozlatova. Poté přidáme nesekaný stroužek česneku a zhruba lžičku sádla, které necháme rozpouštět mezi kousky opečeného chleba za častého míchání. Mírně osolíme.
K doměkka osmažené cibuli s masem rovnoměrně přilijeme dvě řádně vyšlehaná vejce se solí dle chuti. Se šleháním si dáme práci, aby vejce byla hodně provzdušněná.
4
Omeletu opepříme, posypeme čerstvě nasekanou zelenou natí dle chuti (tu můžeme dát klidně i do vajec) a na omeletu naskládáme opečený chléb (i s kousky česneku). Dopéct můžeme omeletu v předehřáté troubě, ale naprosto stačí ji na pár vteřin zaklopit velkou poklicí, protože dobře našlehaná vrstva vajec se na rozpálené pánvi zatáhne velmi brzy a vejce zůstanou vláčná, nepřesušená.
5
Omeletu přendáme na talíř a ihned podáváme.
6
Inspirace - Kluci v akci, upraveno dle vlastní chuti.