Cibuli nakrájíme na kolečka, krátce opražíme, přidáme kari a mouku a za stálého míchání upražíme do bleda. Přilejeme vývar a mléko v poměru 1:1 (nemusíte přesně) v takovém množství, abychom dostali omáčku přiměřené hustoty. Osolíme a ještě krátce povaříme. Podáváme s brambory a na tvrdo uvařeným vajíčkem nebo kouskem masa.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
J.Tereza
|28. 5. 2014 19:52
Simonka, ten rewcept mám z jednej kuchárskej knihy, kde sú staré babičkovské recepty. A omáčka je ozaj dobrá, ak nechceš nevar, ale vysmievať sa z babičkiných receptov nepovažujem za fér. Keď sa to varilo, Babica bol ešte...
miluju vše v čem je kari , a tato omáčka se hodně povedla ..i když byhc možná vynechala i tu cibuly chut kari ji přebije...pro gurmány lze mléko nahradit smetanou a přidat kuřecí kousky :-) dávám 1
Tereza J.
|17. 1. 2008 20:13
Janka, ja mám rada veľa kari, takže potom už nedochucujem octom a cukrom, ale samozrejme to možno urobiť, dokonca tomu možno polepší. Ochucovanie ovtom a cukrom mám nafixované na prívarky))
Jana Remková
|17. 1. 2008 12:53
Tak takhle bych si přesně představovala cibulovou omáčku a určitě ji zkusím.Nevidím nikde,že by se tam přidávalo trochu cukru a octu.Ocet snad tady někdo vzpoměl,ale cukr nikdo,tak snad tam nemá být? Jana