V hrnci rozehřejeme olej, přidáme cibuli a česnek a při střední teplotě mícháme do změknutí asi 10 minut. Ochutíme solí a pepřem. Přidáme víno nebo ocet a přivedeme do varu. Snížíme teplotu a zvolna vaříme s občasným zamícháním 35-40 minut nebo až směs zkaramelovatí a má sirup.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Milena
|12. 5. 2014 08:40
Tuto delikatesu jsem ochutnala u kamarádky, mohla bych ji jíst i samotnou, jinak jako příloha při grilování, něco úžasného!!!!!! Doporučuji <3
Ondra
|11. 1. 2014 19:47
Cukr neni treba, cibule v sobe ukryva cukru sama o sobe dost, jen je nutne ji dostatecne dlouho dusit na mirnem plameni, aby ho uvolnila.
Mirek
|23. 7. 2013 18:08
A co ten cukr. Ve finálním receptu chybí.
possum *
|14. 2. 2007 13:45
Cibulova marmelada se pouziva jako priloha k masum nebo treba na ruzne slane kolace a tak.
Hospodyňka
|14. 2. 2007 10:26
Podobný recept byl kdysi uveřejněn v Apetitu k použití jako pikantní příloha k masům To složení cibule-ocet-cukr k tomu vybízí. Pikantní sladkokyselá kombinace. K hovězí minutce - mňam!
Ivana Přikrylová
|14. 2. 2007 10:04
Taky by mě zajímalo její využití. Používá se jako běžná marmeláda, nebo jako pikantní příloha k masům?
Alexandra
|13. 2. 2007 17:44
Dělaly jsme to maminkou před rokem, děsně jsme se na to všichni těšili, ale moc nám to "nejelo".