kg
malé cibulky
(Nebo klasická cibule nakrájená na velké kostky)
3
stroužek
česnek
3
lžíce
olivový olej
sůl
pepř mletý
150
ml
červené víno
2
lžíce
vinný ocet
250
ml
rajčatová šťáva
2
ks
bobkový list
1
snítka
oregáno
Čerstvé - pokud nemáme stačí sušené
Postup přípravy receptu
1
Rozpálíme olej a maso nakrájené na větší kousky v něm zprudka opečeme. Pak přidáme všechny malé cibulky (u kořínku je nakrájíme do kříže - lépe se provaří), nasekaný česnek a krátce osmahneme. Rajčata oloupeme, nakrájíme na kostky a přidáme k masu. Chvíli podusíme. Pak osolíme, opepříme, přilijeme víno, ocet, rajčatovou šťávu, přidáme bobkový list a pod poklicí to všechno asi 1,5-2 hod. pomalu dusíme, až je maso úplně měkké. Asi půl hodinky před koncem dušení (když už je maso skoro měkké, ale ještě to není ono) přidáme natrhané čerstvé lístky oregána (dnes se dá běžně koupit) a nebo větší špetku sušeného.
2
Jako přílohu si k tomu můžete dát prakticky cokoli, ale můj muž jako správný Řek k tomu miluje brambory pečené v troubě.
Měla bych dotaz. Jaký ten vinný ocet má být? Myslím si že červený nebo se pletu. Děkuji za odpověď.
Helena
|10. 4. 2006 19:52
Tenhle recept nrma chybu.Co nejdrive udelam.Pani Marsi zkuste poo zmenu" Kure na cibulkach",podobny recept ,ale zase jina chut.(pokud ho uz nedelate,protoze je take ze stredomori).
Helena
|10. 4. 2006 19:50
Budte tak hodni a nechte tam jen jmeno helena,ja to tu mam predtistene a zapomela jsem to smazat.Dekuji.
Jaroslava Oumarová
|6. 4. 2006 09:39
Jo, tak tohle můžu:-)) Hodně zeleniny, vyvážená chuť...