• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Cibulkový guláš " Stifado"
Napište svůj komentář k receptu

Cibulkový guláš " Stifado"

autor: Marsí
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Cibulkový guláš " Stifado"
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg hovězí kližka
    • 2
      ks rajčata Velká masitá
    • 1
      kg malé cibulky (Nebo klasická cibule nakrájená na velké kostky)
    • 3
      stroužek česnek
    • 3
      lžíce olivový olej
    • sůl
    • pepř mletý
    • 150
      ml červené víno
    • 2
      lžíce vinný ocet
    • 250
      ml rajčatová šťáva
    • 2
      ks bobkový list
    • 1
      snítka oregáno Čerstvé - pokud nemáme stačí sušené

Postup přípravy receptu

1
Rozpálíme olej a maso nakrájené na větší kousky v něm zprudka opečeme. Pak přidáme všechny malé cibulky (u kořínku je nakrájíme do kříže - lépe se provaří), nasekaný česnek a krátce osmahneme. Rajčata oloupeme, nakrájíme na kostky a přidáme k masu. Chvíli podusíme. Pak osolíme, opepříme, přilijeme víno, ocet, rajčatovou šťávu, přidáme bobkový list a pod poklicí to všechno asi 1,5-2 hod. pomalu dusíme, až je maso úplně měkké. Asi půl hodinky před koncem dušení (když už je maso skoro měkké, ale ještě to není ono) přidáme natrhané čerstvé lístky oregána (dnes se dá běžně koupit) a nebo větší špetku sušeného.
2
Jako přílohu si k tomu můžete dát prakticky cokoli, ale můj muž jako správný Řek k tomu miluje brambory pečené v troubě.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Guláš z divočáka (kančí guláš)

Guláš z divočáka (kančí guláš)

Pikantní bramborový guláš

Pikantní bramborový guláš

Poldiho zelný guláš

Poldiho zelný guláš

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Janaso | 18. 5. 2013 17:39

    Vynikající, zařazuji do oblíbených.

  • tom | 5. 2. 2011 18:08

    zapomeli jste na skorici , do Stifada se dava trosicka skorice

  • mysalin | 23. 10. 2010 18:48

    Měla bych dotaz. Jaký ten vinný ocet má být? Myslím si že červený nebo se pletu. Děkuji za odpověď.

  • Helena | 10. 4. 2006 19:52

    Tenhle recept nrma chybu.Co nejdrive udelam.Pani Marsi zkuste poo zmenu" Kure na cibulkach",podobny recept ,ale zase jina chut.(pokud ho uz nedelate,protoze je take ze stredomori).

  • Helena | 10. 4. 2006 19:50

    Budte tak hodni a nechte tam jen jmeno helena,ja to tu mam predtistene a zapomela jsem to smazat.Dekuji.

  • Jaroslava Oumarová | 6. 4. 2006 09:39

    Jo, tak tohle můžu:-)) Hodně zeleniny, vyvážená chuť...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Hovězí Oběd Večeře Smažení Dušení Řecko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Červené víno Česnek Hovězí kližka Malé cibulky Olivový olej Oregáno Pepř mletý Rajčata Rajčatová šťáva Sůl Vinný ocet
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zavináče

Zavináče

Hermelínové jednohubky

Hermelínové jednohubky

Krůtí ragú se žampiony

Krůtí ragú se žampiony

Nejlepší bramborová kaše od babičky

Nejlepší bramborová kaše od babičky

Cheesecake jednoduše podle Alberta - též DIA

Cheesecake jednoduše podle Alberta -…

Šátečky - bezkonkurenční

Šátečky - bezkonkurenční

Voňavé anglické kapsy

Voňavé anglické kapsy

Zapečené těstoviny s rajčaty, klobáskou a balkánem

Zapečené těstoviny s rajčaty,…

Kus Kus (Cous Cous)

Kus Kus (Cous Cous)

Doporučujeme

Smetanové fleky se zelím

Smetanové fleky se zelím

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

37
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
21
Staročeský domácí chléb
Staročeský domácí chléb
18
Klasické lečo
Klasické lečo
17
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
13
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou

Zajímavé články

Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám budou chutnat
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám…
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším řešením je jedna chutná kombinace
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším…
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich rychlou večeři, svačinu, snídani i pohoštění pro návštěvu
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich…
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi recepty připravíte vcukuletu koláč, dortíky i buchtu na plech
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi…
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty, které si můžete dát bez výčitek
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty,…
AHA.cz Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Blesk pro ženy Eliška Balzerová zářila na přehlídce: V 76 letech se stala hvězdou módního mola!

Eliška Balzerová zářila na přehlídce: V 76 letech se stala hvězdou módního mola!

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz Smutek Moniky Absolonové: Jonáš má nádor

Smutek Moniky Absolonové: Jonáš má nádor

SportRevue.cz FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

Maminka.cz Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Blesk Horoskopy 6 znamení zvěrokruhu, která vidí duchy: Patří mezi ně i to vaše?

6 znamení zvěrokruhu, která vidí duchy: Patří mezi ně i to vaše?

  • Recepty.cz
  • Cibulkový guláš " Stifado"
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact