• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Cibulkový guláš " Stifado"
Napište svůj komentář k receptu

Cibulkový guláš " Stifado"

autor: Marsí
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Cibulkový guláš " Stifado"
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg hovězí kližka
    • 2
      ks rajčata Velká masitá
    • 1
      kg malé cibulky (Nebo klasická cibule nakrájená na velké kostky)
    • 3
      stroužek česnek
    • 3
      lžíce olivový olej
    • sůl
    • pepř mletý
    • 150
      ml červené víno
    • 2
      lžíce vinný ocet
    • 250
      ml rajčatová šťáva
    • 2
      ks bobkový list
    • 1
      snítka oregáno Čerstvé - pokud nemáme stačí sušené

Postup přípravy receptu

1
Rozpálíme olej a maso nakrájené na větší kousky v něm zprudka opečeme. Pak přidáme všechny malé cibulky (u kořínku je nakrájíme do kříže - lépe se provaří), nasekaný česnek a krátce osmahneme. Rajčata oloupeme, nakrájíme na kostky a přidáme k masu. Chvíli podusíme. Pak osolíme, opepříme, přilijeme víno, ocet, rajčatovou šťávu, přidáme bobkový list a pod poklicí to všechno asi 1,5-2 hod. pomalu dusíme, až je maso úplně měkké. Asi půl hodinky před koncem dušení (když už je maso skoro měkké, ale ještě to není ono) přidáme natrhané čerstvé lístky oregána (dnes se dá běžně koupit) a nebo větší špetku sušeného.
2
Jako přílohu si k tomu můžete dát prakticky cokoli, ale můj muž jako správný Řek k tomu miluje brambory pečené v troubě.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Guláš z divočáka (kančí guláš)

Guláš z divočáka (kančí guláš)

Hovězí zázvorový guláš

Hovězí zázvorový guláš

Pikantní bramborový guláš

Pikantní bramborový guláš

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Janaso | 18. 5. 2013 17:39

    Vynikající, zařazuji do oblíbených.

  • tom | 5. 2. 2011 18:08

    zapomeli jste na skorici , do Stifada se dava trosicka skorice

  • mysalin | 23. 10. 2010 18:48

    Měla bych dotaz. Jaký ten vinný ocet má být? Myslím si že červený nebo se pletu. Děkuji za odpověď.

  • Helena | 10. 4. 2006 19:52

    Tenhle recept nrma chybu.Co nejdrive udelam.Pani Marsi zkuste poo zmenu" Kure na cibulkach",podobny recept ,ale zase jina chut.(pokud ho uz nedelate,protoze je take ze stredomori).

  • Helena | 10. 4. 2006 19:50

    Budte tak hodni a nechte tam jen jmeno helena,ja to tu mam predtistene a zapomela jsem to smazat.Dekuji.

  • Jaroslava Oumarová | 6. 4. 2006 09:39

    Jo, tak tohle můžu:-)) Hodně zeleniny, vyvážená chuť...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Hovězí Oběd Večeře Smažení Dušení Řecko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Červené víno Česnek Hovězí kližka Malé cibulky Olivový olej Oregáno Pepř mletý Rajčata Rajčatová šťáva Sůl Vinný ocet
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zákusek chudých

Zákusek chudých

Ivetčin kynutý knedlík

Ivetčin kynutý knedlík

Nakládaný balkánský sýr III.

Nakládaný balkánský sýr III.

Olejová bábovka VII.

Olejová bábovka VII.

Hruškové šátečky se skořicí

Hruškové šátečky se skořicí

Makový koláč s rebarborou

Makový koláč s rebarborou

Jednoduché žampionové kari

Jednoduché žampionové kari

Těstoviny po Italsku

Těstoviny po Italsku

Mandlový dort s jogurtem a ovocem

Mandlový dort s jogurtem a ovocem

Doporučujeme

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

38
Kuřecí polévka s droby a quinoou
Kuřecí polévka s droby a…
37
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
37
Hrnková bábovka s citronovou kůrou a mákem
Hrnková bábovka s…
37
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
34
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda

Zajímavé články

Nejkrásnější jahodové dorty: Vyberte si svého favorita a přivítejte léto se sladkou noblesou
Nejkrásnější jahodové dorty: Vyberte si svého…
Ochucené vody vás budou bavit: Jsou krásné, dobré a bez kalorií!
Ochucené vody vás budou bavit: Jsou krásné, dobré…
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
Burger jako od profíka: 8 rad, díky kterým bude chutnat naprosto dokonale
Burger jako od profíka: 8 rad, díky kterým bude…
Ovocné knedlíky: Uvařte si s námi sladkou klasiku na 5 způsobů!
Ovocné knedlíky: Uvařte si s námi sladkou klasiku…
AHA.cz Janda manželku udeřil pěstí: Opravdu nerad, mám z toho  strach

Janda manželku udeřil pěstí: Opravdu nerad, mám z toho strach

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Blesk pro ženy Synové našich idolů! Víte, kterým slavným otcům se narodili tihle fešáci?

Synové našich idolů! Víte, kterým slavným otcům se narodili tihle fešáci?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Muzikálový Raoul z Fantoma: Tajná svatba! Kdo je jeho krásná nevěsta?

Muzikálový Raoul z Fantoma: Tajná svatba! Kdo je jeho krásná nevěsta?

SportRevue.cz FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo si v životě polepší a koho zradí dobrý přítel?

Horoskop na další týden: Kdo si v životě polepší a koho zradí dobrý přítel?

  • Recepty.cz
  • Cibulkový guláš " Stifado"
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact