• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Cibulkový guláš " Stifado"
Napište svůj komentář k receptu

Cibulkový guláš " Stifado"

autor: Marsí
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Cibulkový guláš " Stifado"
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg hovězí kližka
    • 2
      ks rajčata Velká masitá
    • 1
      kg malé cibulky (Nebo klasická cibule nakrájená na velké kostky)
    • 3
      stroužek česnek
    • 3
      lžíce olivový olej
    • sůl
    • pepř mletý
    • 150
      ml červené víno
    • 2
      lžíce vinný ocet
    • 250
      ml rajčatová šťáva
    • 2
      ks bobkový list
    • 1
      snítka oregáno Čerstvé - pokud nemáme stačí sušené

Postup přípravy receptu

1
Rozpálíme olej a maso nakrájené na větší kousky v něm zprudka opečeme. Pak přidáme všechny malé cibulky (u kořínku je nakrájíme do kříže - lépe se provaří), nasekaný česnek a krátce osmahneme. Rajčata oloupeme, nakrájíme na kostky a přidáme k masu. Chvíli podusíme. Pak osolíme, opepříme, přilijeme víno, ocet, rajčatovou šťávu, přidáme bobkový list a pod poklicí to všechno asi 1,5-2 hod. pomalu dusíme, až je maso úplně měkké. Asi půl hodinky před koncem dušení (když už je maso skoro měkké, ale ještě to není ono) přidáme natrhané čerstvé lístky oregána (dnes se dá běžně koupit) a nebo větší špetku sušeného.
2
Jako přílohu si k tomu můžete dát prakticky cokoli, ale můj muž jako správný Řek k tomu miluje brambory pečené v troubě.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Guláš z divočáka (kančí guláš)

Guláš z divočáka (kančí guláš)

Poldiho zelný guláš

Poldiho zelný guláš

Hovězí zázvorový guláš

Hovězí zázvorový guláš

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Janaso | 18. 5. 2013 17:39

    Vynikající, zařazuji do oblíbených.

  • tom | 5. 2. 2011 18:08

    zapomeli jste na skorici , do Stifada se dava trosicka skorice

  • mysalin | 23. 10. 2010 18:48

    Měla bych dotaz. Jaký ten vinný ocet má být? Myslím si že červený nebo se pletu. Děkuji za odpověď.

  • Helena | 10. 4. 2006 19:52

    Tenhle recept nrma chybu.Co nejdrive udelam.Pani Marsi zkuste poo zmenu" Kure na cibulkach",podobny recept ,ale zase jina chut.(pokud ho uz nedelate,protoze je take ze stredomori).

  • Helena | 10. 4. 2006 19:50

    Budte tak hodni a nechte tam jen jmeno helena,ja to tu mam predtistene a zapomela jsem to smazat.Dekuji.

  • Jaroslava Oumarová | 6. 4. 2006 09:39

    Jo, tak tohle můžu:-)) Hodně zeleniny, vyvážená chuť...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Hovězí Oběd Večeře Smažení Dušení Řecko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Červené víno Česnek Hovězí kližka Malé cibulky Olivový olej Oregáno Pepř mletý Rajčata Rajčatová šťáva Sůl Vinný ocet
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bifteky se zeleným pepřem

Bifteky se zeleným pepřem

Domácí široké nudle

Domácí široké nudle

Květákový nákyp s kuřecím masem

Květákový nákyp s kuřecím masem

Česnečka po česku

Česnečka po česku

Škvarkové placky rodinné

Škvarkové placky rodinné

Tvarohovo-třešňový dort (käsekuchen)

Tvarohovo-třešňový dort (käsekuchen)

Tažený štrůdl (závin)

Tažený štrůdl (závin)

Jednoduché smetanové žampiony na špeku

Jednoduché smetanové žampiony na špeku

Maďarský guláš po našem

Maďarský guláš po našem

Doporučujeme

30 minut
Šťavnaté masové koule s parmazánem a rajčaty

Šťavnaté masové koule s parmazánem a…

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

66
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
51
Sedlácké karé (kotleta) - minutka
Sedlácké karé (kotleta) …
35
Virgin mojito
Virgin mojito
34
Žloutkové řezy jako vánek
Žloutkové řezy jako vánek
32
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Životní změna u Leoše Mareše: Končí!

Životní změna u Leoše Mareše: Končí!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Blesk pro ženy Denní horoskop na pátek 9. 5. 2025: Komu se konečně začne dařit a kdo by měl poslouchat svou intuici?

Denní horoskop na pátek 9. 5. 2025: Komu se konečně začne dařit a kdo by měl poslouchat svou intuici?

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Jiří Bartoška (†78): Smrt na morfiu!

Jiří Bartoška (†78): Smrt na morfiu!

SportRevue.cz FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Květnový úplněk ve Štíru zacílí na oblast vztahů, sexu a emocí. Nezadaní se mají na co těšit!

Květnový úplněk ve Štíru zacílí na oblast vztahů, sexu a emocí. Nezadaní se mají na co těšit!

  • Recepty.cz
  • Cibulkový guláš " Stifado"
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact