• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Cibulkový guláš " Stifado"
Napište svůj komentář k receptu

Cibulkový guláš " Stifado"

autor: Marsí
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Cibulkový guláš " Stifado"
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg hovězí kližka
    • 2
      ks rajčata Velká masitá
    • 1
      kg malé cibulky (Nebo klasická cibule nakrájená na velké kostky)
    • 3
      stroužek česnek
    • 3
      lžíce olivový olej
    • sůl
    • pepř mletý
    • 150
      ml červené víno
    • 2
      lžíce vinný ocet
    • 250
      ml rajčatová šťáva
    • 2
      ks bobkový list
    • 1
      snítka oregáno Čerstvé - pokud nemáme stačí sušené

Postup přípravy receptu

1
Rozpálíme olej a maso nakrájené na větší kousky v něm zprudka opečeme. Pak přidáme všechny malé cibulky (u kořínku je nakrájíme do kříže - lépe se provaří), nasekaný česnek a krátce osmahneme. Rajčata oloupeme, nakrájíme na kostky a přidáme k masu. Chvíli podusíme. Pak osolíme, opepříme, přilijeme víno, ocet, rajčatovou šťávu, přidáme bobkový list a pod poklicí to všechno asi 1,5-2 hod. pomalu dusíme, až je maso úplně měkké. Asi půl hodinky před koncem dušení (když už je maso skoro měkké, ale ještě to není ono) přidáme natrhané čerstvé lístky oregána (dnes se dá běžně koupit) a nebo větší špetku sušeného.
2
Jako přílohu si k tomu můžete dát prakticky cokoli, ale můj muž jako správný Řek k tomu miluje brambory pečené v troubě.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Guláš z divočáka (kančí guláš)

Guláš z divočáka (kančí guláš)

Pikantní bramborový guláš

Pikantní bramborový guláš

Poldiho zelný guláš

Poldiho zelný guláš

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Janaso | 18. 5. 2013 17:39

    Vynikající, zařazuji do oblíbených.

  • tom | 5. 2. 2011 18:08

    zapomeli jste na skorici , do Stifada se dava trosicka skorice

  • mysalin | 23. 10. 2010 18:48

    Měla bych dotaz. Jaký ten vinný ocet má být? Myslím si že červený nebo se pletu. Děkuji za odpověď.

  • Helena | 10. 4. 2006 19:52

    Tenhle recept nrma chybu.Co nejdrive udelam.Pani Marsi zkuste poo zmenu" Kure na cibulkach",podobny recept ,ale zase jina chut.(pokud ho uz nedelate,protoze je take ze stredomori).

  • Helena | 10. 4. 2006 19:50

    Budte tak hodni a nechte tam jen jmeno helena,ja to tu mam predtistene a zapomela jsem to smazat.Dekuji.

  • Jaroslava Oumarová | 6. 4. 2006 09:39

    Jo, tak tohle můžu:-)) Hodně zeleniny, vyvážená chuť...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Hovězí Oběd Večeře Smažení Dušení Řecko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Červené víno Česnek Hovězí kližka Malé cibulky Olivový olej Oregáno Pepř mletý Rajčata Rajčatová šťáva Sůl Vinný ocet
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bábovka z vaječného koňaku

Bábovka z vaječného koňaku

Guacamole

Guacamole

Pudinkové řezy

Pudinkové řezy

Žemlovka s tvarohem a jablky

Žemlovka s tvarohem a jablky

Punčové řezy - jako z cukrárny :-)

Punčové řezy - jako z cukrárny :-)

Krém na zdobení dortů

Krém na zdobení dortů

Kuřecí tandoori směs se zeleninou

Kuřecí tandoori směs se zeleninou

Zelená čočka podle Zdeňka Pohlreicha

Zelená čočka podle Zdeňka Pohlreicha

Krupicová kaše

Krupicová kaše

Doporučujeme

20 minut
Salát s quinoou a sýrem halloumi

Salát s quinoou a sýrem halloumi

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

82
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
42
Křupaví ořechoví šnečci
Křupaví ořechoví šnečci
39
Kynutá skořicová bábovka
Kynutá skořicová bábovka
36
Zdravá velikonoční sekaná
Zdravá velikonoční sekaná
33
Koprová omáčka v netradičním pojetí
Koprová omáčka v…

Zajímavé články

Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický návod, jak ho vybrat, opéct i ochutit
Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický…
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět, od samosběru až po dokonalou bublaninu nebo džem
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět…
Závin z listového těsta: Zkuste 6 nejlepších sladkých náplní
Závin z listového těsta: Zkuste 6 nejlepších…
Saláty do sklenice: Oběd do práce i jídlo na cesty, které vás bude bavit
Saláty do sklenice: Oběd do práce i jídlo na…
Marinády na kuřecí křídla, díky kterým bude maso křehké a šťavnaté: S medem, jogurtem nebo citrusy
Marinády na kuřecí křídla, díky kterým bude maso…
AHA.cz Další trápení Haliny Pawlowské: Může si za to bohužel sama

Další trápení Haliny Pawlowské: Může si za to bohužel sama

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Blesk pro ženy Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Michael Douglas se vrací do Varů: Zákulisí slavné fotky u Gotta! A co měl s Ivanou?

Michael Douglas se vrací do Varů: Zákulisí slavné fotky u Gotta! A co měl s Ivanou?

SportRevue.cz FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Prokletý pátek třináctého: Proč z něj máme strach a přináší opravdu smůlu?

Prokletý pátek třináctého: Proč z něj máme strach a přináší opravdu smůlu?

  • Recepty.cz
  • Cibulkový guláš " Stifado"
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact