• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Cibulačka z Provence
Napište svůj komentář k receptu

Cibulačka z Provence

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 11
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Cibulačka z Provence
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      cibule
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 1
      dl červené víno
    • hladká mouka
    • 2
      vejce
    • 2
      rohlík
    • máslo
    • 2
      česnek
    • sůl
    • petrželka
    • 1,50
      l drůbeží vývar
    • 50
      g sýr tavený
    • pepř mletý
    • 0,50
      lžička provensálské bylinky

Postup přípravy receptu

1
Cibuli nakrájíme na kolečka dáme do hrnce spolu s 1 dl vody a olejem. Uvedeme do varu a dusíme, až je voda vydušená. Zaprášíme lehce moukou a podlijeme vývarem. Přidáme červené víno, sůl a provensálské koření. Povaříme asi 10 minut. Pak dáme do polévky rozvařit tavený sýr nakrájený na menší kousky. (Pomůžeme si rozšleháním metlou). Vejce rozšleháme vidličkou a vlijeme do vroucí polévky. Nakonec dochutíme solí a pepřem.
2
Rohlíky nakrájíme na kolečka. Česnek prolisujeme a utřeme s máslem. Touto směsí lehce potíráme kolečka rohlíků po obou stranách. Rozložíme na plech s pečicím papírem a dáme do středně vyhřáté trouby opéct dozlatova. Na talíři použijeme tousty jako vložku a dozdobíme sekanou petrželkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ryba na estragonu z Provence

Ryba na estragonu z Provence

Cibulačka s vínem

Cibulačka s vínem

Cibulačka s krutonky

Cibulačka s krutonky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lenka | 4. 2. 2012 12:51

    Právě obědvám a přesto, že mi ujela ruka s pepříkem tak můj 3 letý syn baštil až měl boule za ušima!! a to jen tak něco nesní....a proto velké díky autorovi!!!:-) mňamka

  • masllo | 28. 8. 2011 19:25

    výborná!!! Už jsem ji připravoval několikrát, vyzkoušelo jí už několik mých přátel a vždycky byly pozitivní ohlasy. Bez autorských práv šířím recept úspěšně dál :-)

  • Zdenka Kocmichová | 28. 4. 2010 14:24

    Moc dobrá polévka a recept. Díky, je to za 1.

  • Mata Jureková | 9. 4. 2010 20:06

    Taky moc chutnala... Dávám za jedna:)

  • Eva Hromádka | 16. 5. 2009 12:27

    Právě ji obědvám a musím uznat, že je to dobrota. Příjemná kombinace samých dobrých chutí. Já jsem trošku víc česneková než cibulová, tak mě stejně nejvíce chutnaly ty opečené tousty s česnekem. Ale dohromady fakt bašta.

  • Hedvika Vávrová | 21. 1. 2009 18:17

    Vynikající cibulačka. První, kterou jsem v životě jedla a hned nadchla mě i celou rodinu. Rohlíkové topinečky k tomu opravdu sedí. Rozleženou do druhého dne jsme jí ještě neměli šanci vyzkoušet-vždy hned zmizela. ;-)

  • Martin Z | 30. 10. 2008 11:56

    Je to bezvadny, posmakli jsme si vsichni. Mel jsme malinko obavu z toho vina, ale hodilo to jemny smak, takze za jedna.

  • Martina Vítková | 6. 9. 2008 14:24

    Nejlepší cibulačka o jsem kdy jedla :o)

  • Helena Görnerová | 8. 12. 2007 19:12

    Vařila jsem, uspěla jsem, provněla byt a tak se k ní stále vracíme. Fakt bomba!

  • Jana Čížková | 26. 2. 2007 23:43

    Vynikající, lepší ještě "rozležená" ohřívaná druhý den.

  • Jana Čížková | 26. 2. 2007 23:42

    Vynikající, lepší ještě "rozležená" ohřívaná druhý den.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červené víno Česnek Cibule Drůbeží vývar Hladká mouka Máslo Olivový olej Pepř mletý Petrželka Provensálské bylinky Rohlík Sůl Sýr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Sekaná se sýrovou kůrčičkou

Sekaná se sýrovou kůrčičkou

Krkovička pro vítanou návštěvu

Krkovička pro vítanou návštěvu

Šlehačkový mramorový beránek

Šlehačkový mramorový beránek

Linecká velikonoční vejce II.

Linecká velikonoční vejce II.

Vánočka - třená

Vánočka - třená

Fazolové lusky se slaninou

Fazolové lusky se slaninou

Krůtí s rýžovými nudlemi

Krůtí s rýžovými nudlemi

Špaldové sušenky bez cukru

Špaldové sušenky bez cukru

Plněné taštičky z listového těsta

Plněné taštičky z listového těsta

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí piccata

Kuřecí piccata

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

67
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
62
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
34
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
27
Mrkvový dort rychlý
Mrkvový dort rychlý
25
Quinoa - jako příloha nebo zavářka do polévek
Quinoa - jako příloha…

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

SportRevue.cz FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

  • Recepty.cz
  • Cibulačka z Provence
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact