• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Cibulačka z Provence
Napište svůj komentář k receptu

Cibulačka z Provence

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 11
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Cibulačka z Provence
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      cibule
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 1
      dl červené víno
    • hladká mouka
    • 2
      vejce
    • 2
      rohlík
    • máslo
    • 2
      česnek
    • sůl
    • petrželka
    • 1,50
      l drůbeží vývar
    • 50
      g sýr tavený
    • pepř mletý
    • 0,50
      lžička provensálské bylinky

Postup přípravy receptu

1
Cibuli nakrájíme na kolečka dáme do hrnce spolu s 1 dl vody a olejem. Uvedeme do varu a dusíme, až je voda vydušená. Zaprášíme lehce moukou a podlijeme vývarem. Přidáme červené víno, sůl a provensálské koření. Povaříme asi 10 minut. Pak dáme do polévky rozvařit tavený sýr nakrájený na menší kousky. (Pomůžeme si rozšleháním metlou). Vejce rozšleháme vidličkou a vlijeme do vroucí polévky. Nakonec dochutíme solí a pepřem.
2
Rohlíky nakrájíme na kolečka. Česnek prolisujeme a utřeme s máslem. Touto směsí lehce potíráme kolečka rohlíků po obou stranách. Rozložíme na plech s pečicím papírem a dáme do středně vyhřáté trouby opéct dozlatova. Na talíři použijeme tousty jako vložku a dozdobíme sekanou petrželkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ryba na estragonu z Provence

Ryba na estragonu z Provence

Cibulačka s vínem

Cibulačka s vínem

Cibulačka s krutonky

Cibulačka s krutonky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lenka | 4. 2. 2012 12:51

    Právě obědvám a přesto, že mi ujela ruka s pepříkem tak můj 3 letý syn baštil až měl boule za ušima!! a to jen tak něco nesní....a proto velké díky autorovi!!!:-) mňamka

  • masllo | 28. 8. 2011 19:25

    výborná!!! Už jsem ji připravoval několikrát, vyzkoušelo jí už několik mých přátel a vždycky byly pozitivní ohlasy. Bez autorských práv šířím recept úspěšně dál :-)

  • Zdenka Kocmichová | 28. 4. 2010 14:24

    Moc dobrá polévka a recept. Díky, je to za 1.

  • Mata Jureková | 9. 4. 2010 20:06

    Taky moc chutnala... Dávám za jedna:)

  • Eva Hromádka | 16. 5. 2009 12:27

    Právě ji obědvám a musím uznat, že je to dobrota. Příjemná kombinace samých dobrých chutí. Já jsem trošku víc česneková než cibulová, tak mě stejně nejvíce chutnaly ty opečené tousty s česnekem. Ale dohromady fakt bašta.

  • Hedvika Vávrová | 21. 1. 2009 18:17

    Vynikající cibulačka. První, kterou jsem v životě jedla a hned nadchla mě i celou rodinu. Rohlíkové topinečky k tomu opravdu sedí. Rozleženou do druhého dne jsme jí ještě neměli šanci vyzkoušet-vždy hned zmizela. ;-)

  • Martin Z | 30. 10. 2008 11:56

    Je to bezvadny, posmakli jsme si vsichni. Mel jsme malinko obavu z toho vina, ale hodilo to jemny smak, takze za jedna.

  • Martina Vítková | 6. 9. 2008 14:24

    Nejlepší cibulačka o jsem kdy jedla :o)

  • Helena Görnerová | 8. 12. 2007 19:12

    Vařila jsem, uspěla jsem, provněla byt a tak se k ní stále vracíme. Fakt bomba!

  • Jana Čížková | 26. 2. 2007 23:43

    Vynikající, lepší ještě "rozležená" ohřívaná druhý den.

  • Jana Čížková | 26. 2. 2007 23:42

    Vynikající, lepší ještě "rozležená" ohřívaná druhý den.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červené víno Česnek Cibule Drůbeží vývar Hladká mouka Máslo Olivový olej Pepř mletý Petrželka Provensálské bylinky Rohlík Sůl Sýr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hrachová polévka - dietní

Hrachová polévka - dietní

Šťouchané brambory II.

Šťouchané brambory II.

Guláš bez masa

Guláš bez masa

Linecké koláčky

Linecké koláčky

Zapečený květák III.

Zapečený květák III.

Růžičková kapusta

Růžičková kapusta

Okurková polévka

Okurková polévka

Cuketové špízy s masem

Cuketové špízy s masem

Sušenky z ovesných vloček s kokosem

Sušenky z ovesných vloček s kokosem

Doporučujeme

30 minut
Citronové těstoviny s hráškem a lososem

Citronové těstoviny s hráškem a…

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Kofty s tzatziki

Kofty s tzatziki

80 minut
Cheesecake s třešněmi a drobenkou

Cheesecake s třešněmi a drobenkou

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Poslední sledované recepty

102
Dýňová tortila
Dýňová tortila
57
Máslové řízky
Máslové řízky
51
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
33
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
29
Palačinky
Palačinky

Zajímavé články

Domácí mazlíčci jako dorty: Tchajwanská cukrářka vyrábí roztomilé sladké dvojníky pejsků a kočiček
Domácí mazlíčci jako dorty: Tchajwanská cukrářka…
Domácí jahodová zmrzlina: Vyrobte si ji jen ze dvou surovin!
Domácí jahodová zmrzlina: Vyrobte si ji jen ze…
7 nejlepších rizot: Od klasického přes luxusní až po sladké. Které si vyberete?
7 nejlepších rizot: Od klasického přes luxusní až…
Perfektní ledová káva: Návod, jak ji připravit, a nejčastější chyby, které ji mohou pokazit
Perfektní ledová káva: Návod, jak ji připravit, a…
V hlavní roli sladká drobenka: Upečte si ovocný koláč, bublaninu, crumble, šneky nebo palačinky
V hlavní roli sladká drobenka: Upečte si ovocný…
AHA.cz Gregorová už nevydržela mlčet: Pravda o Ondřeji Brzobohatém

Gregorová už nevydržela mlčet: Pravda o Ondřeji Brzobohatém

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Opravdu je jí 76? Tohle je 7 důvodů, proč Meryl Streep vypadá tak úžasně!

Opravdu je jí 76? Tohle je 7 důvodů, proč Meryl Streep vypadá tak úžasně!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Jiřina Bohdalová (94) po operaci srdce: Lékař řekl, jak na tom je! A Zeman jí poslal vzkaz…

Jiřina Bohdalová (94) po operaci srdce: Lékař řekl, jak na tom je! A Zeman jí poslal vzkaz…

SportRevue.cz FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vzdát večerního přejídání a kdo by měl vážit slova?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vzdát večerního přejídání a kdo by měl vážit slova?

  • Recepty.cz
  • Cibulačka z Provence
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact