Na olej osmažíme dozlatova nakrájenou cibuli, podlejeme trochou vody a cca 5 minut podusíme. Rozmixujeme do hladka, zalejeme vodou a přivedeme k varu. Do vařící polévky přidáme opraženou krupici a na zlepšení chuti 1 kostku kvasnic. Ochutíme solí, popř. masoxem a chvíli povaříme. Na závěr přidáme majoránku.
2
Zvlášť do misky dáme na kostičky pokrájený a opražený chleba a nastrouhaný sýr. Chleba a sýr si každý dává do polévky, až už ji podáváme.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
lukrol
|1. 11. 2014 18:06
problém je ten, že to není cibulačka, ta se dělá z hovězího vývaru,
drožďová polévka se dá také sníst, ale to droždí se rozpouští na pánvi-ale to je o něčem jiném :-P
Jana T.
|5. 1. 2008 21:20
Já bych ji opražila nasucho na pánvi, jenom zlehka - co zavoní. Ne dotmava! Pak můžete přidat a jen rozpustit trošku másla, to je pro lepší chuť. Nebo ji můžete opražit hned třeba na sádle - to záleží, jaký způsob vaření upřednostňujete. Také to jde v mikrovlnce, ale to musíte vyzkoušet.
Anonym
|5. 1. 2008 19:56
Jak opražit krupici? děkuji
Zdena z JM
|8. 3. 2006 06:33
Kvasnice se do polévky přidávají na ochucení.Polévka mi nikdy nezkysla.
Jarmila Gayerová
|3. 3. 2006 14:00
A proč se tam ty kvasnice přidávají. Jakou dávají pak chuť polévce? Nezkysne polévka tím pádem rychleji?
Zdena z JM
|3. 1. 2006 12:00
Kvasnice se do polévky přidávají syrové,ve vařící polévce se rozpustí.
anonym
|3. 1. 2006 11:24
Ty kvasnice se tam davaji syrove nebo se treba oprazi s tou krupici?