• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Cibulačka se sýrem
Napište svůj komentář k receptu

Cibulačka se sýrem

autor: Zdena z JM
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Cibulačka se sýrem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1,50
      l voda
    • 3
      ks cibule
    • 2
      lžíce krupice
    • 100
      g eidam sýr
    • 1
      kostka droždí
    • slunečnicový olej
    • sůl
    • majoránka
    • chleba 2 krajíce

Postup přípravy receptu

1
Na olej osmažíme dozlatova nakrájenou cibuli, podlejeme trochou vody a cca 5 minut podusíme. Rozmixujeme do hladka, zalejeme vodou a přivedeme k varu. Do vařící polévky přidáme opraženou krupici a na zlepšení chuti 1 kostku kvasnic. Ochutíme solí, popř. masoxem a chvíli povaříme. Na závěr přidáme majoránku.
2
Zvlášť do misky dáme na kostičky pokrájený a opražený chleba a nastrouhaný sýr. Chleba a sýr si každý dává do polévky, až už ji podáváme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Cibulačka se sýrem II.

Cibulačka se sýrem II.

Francouzská cibulačka bez vína

Francouzská cibulačka bez vína

Cibulačka s portským vínem

Cibulačka s portským vínem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • lukrol | 1. 11. 2014 18:06

    problém je ten, že to není cibulačka, ta se dělá z hovězího vývaru, drožďová polévka se dá také sníst, ale to droždí se rozpouští na pánvi-ale to je o něčem jiném :-P

  • Jana T. | 5. 1. 2008 21:20

    Já bych ji opražila nasucho na pánvi, jenom zlehka - co zavoní. Ne dotmava! Pak můžete přidat a jen rozpustit trošku másla, to je pro lepší chuť. Nebo ji můžete opražit hned třeba na sádle - to záleží, jaký způsob vaření upřednostňujete. Také to jde v mikrovlnce, ale to musíte vyzkoušet.

  • Anonym | 5. 1. 2008 19:56

    Jak opražit krupici? děkuji

  • Zdena z JM | 8. 3. 2006 06:33

    Kvasnice se do polévky přidávají na ochucení.Polévka mi nikdy nezkysla.

  • Jarmila Gayerová | 3. 3. 2006 14:00

    A proč se tam ty kvasnice přidávají. Jakou dávají pak chuť polévce? Nezkysne polévka tím pádem rychleji?

  • Zdena z JM | 3. 1. 2006 12:00

    Kvasnice se do polévky přidávají syrové,ve vařící polévce se rozpustí.

  • anonym | 3. 1. 2006 11:24

    Ty kvasnice se tam davaji syrove nebo se treba oprazi s tou krupici?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Chleba Cibule Droždí Eidam sýr Krupice Majoránka Slunečnicový olej Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Dunajské vlny

Dunajské vlny

Zelňačka tety Vandy

Zelňačka tety Vandy

Červená řepa po řecku

Červená řepa po řecku

Zatloukané řízky

Zatloukané řízky

Kuře v sáčku

Kuře v sáčku

Veganský indický sójový guláš

Veganský indický sójový guláš

Květák (brokolice) nejen v sýrovém bešamelu

Květák (brokolice) nejen v sýrovém…

Okurkový salát na uskladnění

Okurkový salát na uskladnění

Krůtí bochánky s okurkovou salsou

Krůtí bochánky s okurkovou salsou

Doporučujeme

30 minut
Mexický hrnec s rýží

Mexický hrnec s rýží

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

176
Dýňová tortila
Dýňová tortila
113
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
99
Máslové řízky
Máslové řízky
83
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
55
Kynutý švestkový závin (štrůdl)
Kynutý švestkový závin …

Zajímavé články

Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které připravíte do půl hodiny
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které…
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na recepty pro zoufalé babičky
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na…
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch se starou technikou zdobení dortů
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch…
AHA.cz Milenka Vaška od Evy promluvila: Zásnubní prsten a domluvený kostel

Milenka Vaška od Evy promluvila: Zásnubní prsten a domluvený kostel

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Ženy.cz Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Blesk.cz 5 let od smrti Hany Krampolové (†59): Smutný pohled na opuštěný hrob

5 let od smrti Hany Krampolové (†59): Smutný pohled na opuštěný hrob

SportRevue.cz FOTO: Krásky z bazénů. Simona Baumrtová, Bára Seemanová a 30 dalších nejhezčích (ex)plavkyň světa

FOTO: Krásky z bazénů. Simona Baumrtová, Bára Seemanová a 30 dalších nejhezčích (ex)plavkyň světa

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy 5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

  • Recepty.cz
  • Cibulačka se sýrem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact