Cibule rozkrájíme na silné půlměsíčky a necháme restovat na sádle či másle, dokud nezesklovatí. Poté přidáme lžíci cukru a necháme zkaramelizovat (pokud nemáme třtinový, použijeme bílý). Poté přilijeme víno. Až se víno odpaří, dáme na chvíli stranou (cca 10 minut) uležet.
2
Uleželý "mix" poté zalijeme vývarem (pokud nemáme, možno použít vodu s masoxem) a dáme vařit, přidáme sůl a pepř a vaříme, dokud cibule nezměkne (cca 20-30 minut). Dochutíme čerstvým tymiánem.
3
Na talíři podáváme s bagetou, zapečenou v troubě se sýrem (doporučuji koupit polotovar bagetu s bylinkovým máslem, rozpéct v troubě a do talíře na ni přidat eidam).
4
Tato polévka se musí vařit opravdu s citem, ne každému se napoprvé povede tak, aby mu dokonale chutnala!