Nadrobno pokrájenou cibuli necháme dusit na rozehřátém oleji s máslem. Přidáme na plátky nakrájený česnek, nejprve dusíme a po odpaření šťávy smažíme dožluta. Přidáme mouku, promícháme a společně ještě chvíli opékáme. Pak zalijeme 1,5 litrem horké vody. Vhodíme masox a 10 minut vaříme. Ochutíme kořením a osolíme. Veku nakrájíme na plátky, potřeme máslem, posypeme strouhaným sýrem, rozložíme na pomaštěný plech a v předehřáté troubě pečeme, až se sýr roztaví. Pak toasty vyjmeme a ještě dozdobíme špetkou sýra a kouskem másla. Podáváme jako přílohu k polévce.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Markéta Stehlíková
|24. 1. 2009 19:10
Ciblačku dělám úplně stejně, jen na konci přidávám cca 2 dcl suchého bílého vína. Polévka má pak takvou navinulejší chuť - říkáme jí francouzská...
Marie Bartošová
|23. 1. 2009 19:07
zní to opravdu skvěle, brzy vyzkouším
Petra
|9. 2. 2008 14:27
polévku jsem vařila a fakt skvělá.-))
KatkaR
|31. 8. 2007 12:24
fakt moc dobrá
saba
|14. 4. 2007 18:57
tato polevka je jednoducha,rychla a hlavne moc dobra!
Lucie Kurcová
|21. 9. 2006 14:11
tak jsem ji uvařila..misto pul kila cibule jsem dala jen jednu vetši..tousty jsem udělala v topinkovači..rozlamala do polivky a vsypala sýr..a je moc dobrá..děkuji za recept..