• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Cibulačka s toasty
Napište svůj komentář k receptu

Cibulačka s toasty

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Cibulačka s toasty
Cibulačka s toasty
Cibulačka s toasty
Cibulačka s toasty
Cibulačka s toasty
Cibulačka s toasty
Cibulačka s toasty
Cibulačka s toasty
Cibulačka s toasty
7fotografií
Nahrát fotku
 

Polévka, která pochází z Francie si našla i v české kuchyni své místo. Připravíte jí z cibule a vývaru, šťávu jí dodáte bílým vínem. Hotová je během chvilky, navíc je velmi zdravá a krásně zahřeje.

Suroviny

4 porce
    • 3
      ks cibule žluté
    • 3
      ks červená cibule
    • 2
      lžíce máslo
    • 200
      ml bílé víno - suché
    • 750
      ml zeleninový vývar
    • 4
      snítka tymián
    • 1
      ks bageta
    • olivový olej
    • 150
      g ementál nastrouhaný
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Cibule oloupejte a pokrájejte na půlkolečka. V hrnci rozpusťte máslo a cibuli pomalu restujte na mírném ohni do změknutí, asi 8–10 minut, cibule nesmí zlátnout, jen postupně měknout. Zalijte vínem, přiveďte k varu a nechte odvařit alkohol. Vlijte vývar, přidejte svázaný tymián a vařte zhruba 15 minut.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
Bagetu pokrájejte na plátky, naskládejte na plech, zastříkněte olivovým olejem a z obou stran opečte zlehka dozlatova v troubě předehřáté na 180 °C. Bohatě zasypte strouhaným sýrem a pečte, dokud se sýr důkladně nerozteče. Z polévky vylovte svazek tymiánu, dochuťte ji solí a pepřem, rozdělte do misek a navrch naskládejte sýrové toasty.

RADA: VIDEO, jak připravit zdravé jídlo do krabičky

3
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (Duben/2019)

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Cibulačka s krutonky

Cibulačka s krutonky

Cibulačka s portským vínem

Cibulačka s portským vínem

Cibulová polévka podle Marušky

Cibulová polévka podle Marušky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Zeleninový vývar FOOD
Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bageta Bílé víno - suché Červená cibule Cibule Ementál Máslo Olivový olej Pepř mletý Sůl Tymián Zeleninový vývar

Jak krájet cibuli

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Trdelníky

Trdelníky

Paprikové (nejen) jehněčí špízy s tzatziki

Paprikové (nejen) jehněčí špízy s…

Hrách a kroupy

Hrách a kroupy

Veganský indický sójový guláš

Veganský indický sójový guláš

Zapékané těstoviny s cuketou

Zapékané těstoviny s cuketou

Mléčná žampionová omáčka

Mléčná žampionová omáčka

Masové nudličky se sýrovým přelivem

Masové nudličky se sýrovým přelivem

Hasenöhrl (zaječí uši)

Hasenöhrl (zaječí uši)

Sladký zeleninový salát z paprik, rajčat a okurek

Sladký zeleninový salát z paprik,…

Doporučujeme

30 minut
Citronové těstoviny s hráškem a lososem

Citronové těstoviny s hráškem a…

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Jak krájet cibuli

Poslední sledované recepty

173
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
158
Zeleninový salát s bílým (salátovým) sýrem
Zeleninový salát s bílým…
86
Pasta / pesto z česnekových výhonků
Pasta / pesto z…
81
Zeleninová polévka s drožďovou zavářkou
Zeleninová polévka s…
61
Skořičáky - skořicové minizáviny
Skořičáky - skořicové…

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Závěr festivalu ve Varech ovládla černá! Které z hvězd to slušelo nejvíc?

Závěr festivalu ve Varech ovládla černá! Které z hvězd to slušelo nejvíc?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Slova o sexu i dojemné vzpomínky na Bartošku (†78)

ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Slova o sexu i dojemné vzpomínky na Bartošku (†78)

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: To musíte vidět! Fanynka Zlatana Ibrahimoviče v akci

FOTO, VIDEO: To musíte vidět! Fanynka Zlatana Ibrahimoviče v akci

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Další doporučené recepty:

Cibulačka s celerem
Cibulačka s celerem
Cibulačka s krutonky
Cibulačka s krutonky
Cibulačka s portským vínem
Cibulačka s portským vínem
Cibulačka s vínem
Cibulačka s vínem
Cibulačka se sýrem II.
Cibulačka se sýrem II.
Cibuláčky
Cibuláčky
  • Recepty.cz
  • Cibulačka s toasty
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact