• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Cibulačka s portským vínem
Napište svůj komentář k receptu

Cibulačka s portským vínem

autor: MartinaH123
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 70 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Cibulačka s portským vínem
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • 30
      g máslo
    • 1
      lžíce olivový olej
    • 8
      ks cibule velká žlutá
    • 2
      lžíce tymián
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 2
      lžíce portské víno
    • 2
      lžíce dijonská hořčice
    • 2
      l hovězí vývar
    • pepř mletý
    • sůl
    • 1
      ks francouzská bageta
    • 150
      g ementál nebo gruyère

Postup přípravy receptu

1
Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Ve větším hrnci rozehřejeme máslo a olej a přidáme cibuli a většinu sdrhnutých lístečků tymiánu (necháme si jen pár na ozdobu). Cibuli opékáme za občasného míchání, až zezlátne a změkne, cca 40 minut. Cca v polovině opékání dáme rozehřát troubu na 200°C a nachystáme si sýrové tousty.
2
Nakrájíme si bagetu na 8-12 plátků a nastrouháme si sýr. Plech vyložený pečicím papírem poklademe plátky baget a zasypeme je sýrem.
3
Když je cibule zlatá a měkká, zasypeme ji moukou a opékáme 1 minutu. Pak přidáme portské víno a za stálého míchání vaříme další minutu. Nakonec přidáme hořčici, vývar, osolíme a opepříme, uvedeme do varu a poté na mírném ohni vaříme 15 minut.
4
Když je trouba zahřátá, dáme bagety se sýrem rozpéct, dokud sýr nezačne bublat a tmavnout.
5
Polévku podáváme v hlubokých talířích s vloženými sýrovými tousty ozdobené lístky tymiánu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Cibulačka s vínem

Cibulačka s vínem

Česnekové / křenové kanapky s hroznovým vínem

Česnekové / křenové kanapky s…

Kuřecí salát s hroznovým vínem

Kuřecí salát s hroznovým vínem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Večeře Pozdní večeře Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Dijonská hořčice Ementál Francouzská bageta Hladká mouka Hovězí vývar Máslo Olivový olej Pepř mletý Portské víno Sůl Tymián
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapečená krupicová kaše

Zapečená krupicová kaše

Červená řepa po řecku

Červená řepa po řecku

Smetanové tyčinky

Smetanové tyčinky

Falešný pařížský dort

Falešný pařížský dort

Červená čočka se sýrem

Červená čočka se sýrem

Boloňské špagety podle Evy

Boloňské špagety podle Evy

Dukátové buchtičky III.

Dukátové buchtičky III.

Dušená mrkev s džusem, bez jíšky

Dušená mrkev s džusem, bez jíšky

Luxusní tiramisu

Luxusní tiramisu

Doporučujeme

30 minut
Srbské rizoto

Srbské rizoto

Meruňkové knedlíky - kynuté

Meruňkové knedlíky - kynuté

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

45 minut
Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

15 minut
Chalupářské poháry

Chalupářské poháry

45 minut
Buřty na pivě

Buřty na pivě

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

82
Čočkové ragú
Čočkové ragú
62
Smoothie s kokosovým mlékem
Smoothie s kokosovým…
52
Štrúdl s hroznovým vínem
Štrúdl s hroznovým vínem
50
Bramborový salát s grilovanou zeleninou
Bramborový salát s…
44
Guláš (nejen) se žampiony
Guláš (nejen) se žampiony

Zajímavé články

3 nejoblíbenější letní recepty z cukety: Chutnají i těm, kteří zeleninu moc nemusí
3 nejoblíbenější letní recepty z cukety: Chutnají…
Víte, jak připravit pravý šopský salát? Většina z nás to dělá špatně!
Víte, jak připravit pravý šopský salát? Většina z…
Ze zeměměřiče mistrem zmrzlinářem: Začínal mrkvovou, dnes prodává nejvíc pistáciové
Ze zeměměřiče mistrem zmrzlinářem: Začínal…
Superpotravina týdne: Meloun. 6 překvapivých pozitivních účinků plus recepty, které možná neznáte
Superpotravina týdne: Meloun. 6 překvapivých…
Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
AHA.cz Markéta Konvičková ukázala světu... Tetování v rozkroku!

Markéta Konvičková ukázala světu... Tetování v rozkroku!

Mimibazar Strie: Proč vznikají a jak je řešit?

Strie: Proč vznikají a jak je řešit?

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Letní hity z Wimbledonu: Tyhle ultra trendy kousky nebudete chtít sundat celé léto!

Letní hity z Wimbledonu: Tyhle ultra trendy kousky nebudete chtít sundat celé léto!

Ženy.cz Když hysterka… je váš muž!

Když hysterka… je váš muž!

Blesk.cz Jirešová o pohřešované dceři Sofii: Věřila jsem, že si nic neudělá!

Jirešová o pohřešované dceři Sofii: Věřila jsem, že si nic neudělá!

SportRevue.cz FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Nejlepší manželky podle jména: Patříte mezi ně i vy?

Nejlepší manželky podle jména: Patříte mezi ně i vy?

Další doporučené recepty:

Ceviche, ryby marinované v citrusové šťávě
Ceviche, ryby marinované v citrusové…
Cibulačka s celerem
Cibulačka s celerem
Cibulačka s krutonky
Cibulačka s krutonky
Cibulačka s toasty
Cibulačka s toasty
Cibulačka s vínem
Cibulačka s vínem
Cibulačka se sýrem II.
Cibulačka se sýrem II.
  • Recepty.cz
  • Cibulačka s portským vínem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact