• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Cibulačka s portským vínem
Napište svůj komentář k receptu

Cibulačka s portským vínem

autor: MartinaH123
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 70 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Cibulačka s portským vínem
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • 30
      g máslo
    • 1
      lžíce olivový olej
    • 8
      ks cibule velká žlutá
    • 2
      lžíce tymián
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 2
      lžíce portské víno
    • 2
      lžíce dijonská hořčice
    • 2
      l hovězí vývar
    • pepř mletý
    • sůl
    • 1
      ks francouzská bageta
    • 150
      g ementál nebo gruyère

Postup přípravy receptu

1
Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Ve větším hrnci rozehřejeme máslo a olej a přidáme cibuli a většinu sdrhnutých lístečků tymiánu (necháme si jen pár na ozdobu). Cibuli opékáme za občasného míchání, až zezlátne a změkne, cca 40 minut. Cca v polovině opékání dáme rozehřát troubu na 200°C a nachystáme si sýrové tousty.
2
Nakrájíme si bagetu na 8-12 plátků a nastrouháme si sýr. Plech vyložený pečicím papírem poklademe plátky baget a zasypeme je sýrem.
3
Když je cibule zlatá a měkká, zasypeme ji moukou a opékáme 1 minutu. Pak přidáme portské víno a za stálého míchání vaříme další minutu. Nakonec přidáme hořčici, vývar, osolíme a opepříme, uvedeme do varu a poté na mírném ohni vaříme 15 minut.
4
Když je trouba zahřátá, dáme bagety se sýrem rozpéct, dokud sýr nezačne bublat a tmavnout.
5
Polévku podáváme v hlubokých talířích s vloženými sýrovými tousty ozdobené lístky tymiánu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Cibulačka s vínem

Cibulačka s vínem

Česnekové / křenové kanapky s hroznovým vínem

Česnekové / křenové kanapky s…

Kuřecí salát s hroznovým vínem

Kuřecí salát s hroznovým vínem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Večeře Pozdní večeře Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Dijonská hořčice Ementál Francouzská bageta Hladká mouka Hovězí vývar Máslo Olivový olej Pepř mletý Portské víno Sůl Tymián
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Dobré košíčky

Dobré košíčky

Magdiny plátky

Magdiny plátky

Kompotová buchta na plech

Kompotová buchta na plech

Jednoduché artyčoky

Jednoduché artyčoky

Polévka z uzeného stehýnka

Polévka z uzeného stehýnka

Pudinková bábovka mix

Pudinková bábovka mix

Francouzská gratinovaná cibulačka

Francouzská gratinovaná cibulačka

Zapečené sýrovo-paprikové rohlíky (housky)

Zapečené sýrovo-paprikové rohlíky …

Müsli cukroví nebo tyčinky bez pečení

Müsli cukroví nebo tyčinky bez pečení

Doporučujeme

40 minut
Masové koule zapečené v rajčatech

Masové koule zapečené v rajčatech

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

65
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
41
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
35
Klasické lečo
Klasické lečo
34
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…
33
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…

Zajímavé články

Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s drobenkou, tvarohové řezy s jahodami a rychlý banánový koláč
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s…
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho připravit, aby byl dokonalý
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho…
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v čem je lepší než ta klasická?
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v…
AHA.cz Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Na návštěvě u Heidi Janků: Knírač Eda je můj bodyguard do postele!

Na návštěvě u Heidi Janků: Knírač Eda je můj bodyguard do postele!

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Lela po hospitalizaci syna: První slova o nemoci Arnieho!

Lela po hospitalizaci syna: První slova o nemoci Arnieho!

SportRevue.cz VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

Maminka.cz Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Blesk Horoskopy Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Další doporučené recepty:

Ceviche, ryby marinované v citrusové šťávě
Ceviche, ryby marinované v citrusové…
Cibulačka s celerem
Cibulačka s celerem
Cibulačka s krutonky
Cibulačka s krutonky
Cibulačka s toasty
Cibulačka s toasty
Cibulačka s vínem
Cibulačka s vínem
Cibulačka se sýrem II.
Cibulačka se sýrem II.
  • Recepty.cz
  • Cibulačka s portským vínem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact